UE le va interzice românilor să mai aibă aceste electrocasnice în case. Când intră în vigoare măsurile luate
Dimensiune font:
Uniunea Europeană a decis interzicerea frigiderelor și aparatelor de aer condiționat pentru a proteja clima. În context este vorba despre folosirea aparatelor electrocasnice care funcționează pe bază de freon.De asemenea, aparatele care folosesc gaze fluorurate, cum ar fi frigiderele și sistemele de aer condiționat, vor trebui înlocuite conform noilor reglementări.
Parlamentul European a decis limitarea emisiilor de gaze fluorate dăunătoare climei. Începând cu anul 2050, niciunul dintre gazele fluorurate care sunt utilizate în prezent în frigidere, sisteme de aer condiționat sau pompe de căldură nu va mai fi permisă, iar vânzarea produselor care conțin gaze fluorate ca agenți frigorifici va fi interzisă. Consiliul European și Parlamentul European au ajuns la începutul lunii octombrie la un acord provizoriu privind noile reguli pentru eliminarea treptată a gazelor fluorurate și a substanțelor care contribuie la încălzirea globală și epuizează stratul de ozon.
Decizia din 16 ianuarie nu este o surpriză și are o mare importanță. Gazele F, folosite ca agenți de răcire artificiali în frigidere, congelatoare, aparate de aer condiționat și pompe de căldură, devin interzise. Aceste substanțe conțin adesea gaze per- și polifluorocarbon. Potrivit acordului, impactul gazelor fluorurate asupra încălzirii globale este de câteva sute de mii de ori mai puternic decât dioxidul de carbon, acestea fiind considerate toxice și greu de descompus. Susținătorii interdicției susțin, de asemenea, că există alternative la pompele de căldură și dispozitivele similare care folosesc substanțe naturale.
Interzicerea frigiderelor și aparatelor de aer condiționat, plan din obiectivele UE în materie de climă
Uniunea Europeană interzice aceste frigidere și aparate de aer condiționat care folosesc freon. Comisia Europeană a salutat decizia Parlamentului European, care va preveni emisia a 500 de milioane de tone de gaze fluorurate și substanțe care epuizează stratul de ozon până în 2050. Până în 2030 se dorește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55%. Aceste decizii va contribui la neutralizarea climei Europei până la jumătatea secolului.
Interzicea este planificată să intre în vigoare din anul 2050. Producătorii de pompe de căldură, aparate de aer condiționat au timp suficient pentru a introduce modificări la dispozitivele sus amintite.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau