Detoxifiere cu oțet de mere
Dimensiune font:
Timp de secole, oțetul din cidru de mere a fost numit licoarea minune, un remediu antic ce poate fi folosit nu numai ca şi condiment sau produs de curățare, dar și ca medicament și ca produs cosmetic.
Anticii au fost primii care au descoperit capacitățile vindecătoare ale oțetului. Vindecătorii antici i-au explorat proprietățile antibacteriene înainte de apariţia antibioticelor folosindu-l pentru dezinfectare înainte de a vizita un pacient şi la curățarea rănilor.
Documentele istorice menționează că în timpul lui Hippocrate, oțetul era amestecat cu miere şi utilizat ca tonic şi ca un elixir de vindecare, sănătate şi longevitate, iar Cleopatra obișnuia să-şi condimenteze prânzul cu perle dizolvate în oțet. Aşa regina ar fi câștigat o avere imensă după un pariu, promițându-i lui Mark Anthony că poate creea cel mai scump prânz.
Oțetul diluat este un tonic tradițional bun pentru slăbit. Menţiuni despre acest remediu există încă din 1825 şi vin de la poetul britanic Byron care avea o rutină zilnică în care consuma alimente înmuiate în oțet.
Oțetul din cidru de mere a devenit popular la sfârșitul anilor ’50 in SUA, odată cu lansarea best-seller-ului Folk Medicine A Vermont Doctor’s Guide to Good Health, semnat de D.C. Davis.
Datele celor mai recente studii demonstrează că oțetul din cidru de mere favorizează reducerea nivelului de zahăr din sânge și al colesterolului care nu este benefic (HDL-C).
Mai exact, două lingurițe de oţet din cidru de mere la o masă cu mulţi carbohidrați duc la reducerea nivelurilor de zaharuri şi insulină în sânge cu până la 34%, iar consumul este mai eficient înaintea mesei. De asemenea, adaosul de oțet în orez scade indicele glicemic cu aproape 40%.
Beneficiile oțetului de cidru de mere pentru uz intern
Pentru uz intern, consumul zilnic de maxim 2 lingurițe de oțet din cidru de mere poate să ajute în următoarele afecțiuni:
- pierderea în greutate (potrivit studiilor, oțetul de mere stimulează metabolismul, fapt care contribuie la arderea caloriilor atunci când organismul este în repaus. Adaugă 2 lingurițe de oțet din cidru de mere la 500 ml apă şi consumă aceasta mixtură pe parcursul zilei)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau