Salată orientală cu leurdă și maioneză de avocado
Dimensiune font:
Imediat ce au apărut în piețe leurda, urzicile sau spanacul putem găti o salată orientală delicioasă cu maioneză de avocado.
Ingrediente:
1 kg cartofi roșii pentru salată mai mici sau baby cartofi
50 g leurdă proaspătă
2-3 ridichi
1 porție de maioneză de avocado, rețeta aici
Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă cu sare, pentru 40-45 de minute, în funcție și de cât de mari sunt cartofii. Apa trebuie să acopere bine cartofii, pentru că în timpul fierberii se avaporă și este posibil ca și cartofii sa mai absoarbă apă.
După ce au fiert cartofii, îi decojim și îi lăsăm pe un blat să se răcească.
Spălăm bine leurda, o scurgem de apă, îi îndepărtăm codițele și o tăiem la 0,6-0,8 cm. O dăm deoparte.
Spălăm ridichile ai le tăiem felii subțiri.
Mod de preparare pentru maioneza de avocado:
Curățăm avocadoul de sâmbure și coajă.
Punem pulpa avocadoului alături de restul ingredinetelor într-un blender și mixăm până obținem o cremă fină și omogenă.
Tăiem și cartofii rondele și îi asezăm straturi alternative cu maioneza, ridichile felii, lerda tăiată, sare și piper după gust. Amestecăm ușor, astfel încât să nu zdrobim foarte tare cartofii.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau