Tatin, cea mai faimoasă tartă de mere din patiserie franceză. Rețeta delicioasă din doar 4 ingrediente
Dimensiune font:
Originea tartei Tatin a fost creată de surorile cu numele omonim în Lamotte-Beuvron, în secolul al XIX-lea. Desigur, un bucătar de patiserie a ajuns în acel cătun mic care, după ce a gustat delicatesa, s-a îndrăgostit de aroma, consistența și subtilitatea sa. A dus rețeta la restaurantul său parizian și, în omagiu pentru inventatoarele tartei, le-a adus un omagiu păstrându-i numele de familie.
După mult timp, acest desert a rămas intact în compoziție deoarece, atunci când lucrurile sunt perfecte, nu merită să le schimbi. Deși trebuie să țineți cont de câteva tipsuri pentru a extrage toată aroma tartei. De exemplu, cele mai bune mere pentru a prepara tarta Tatin sunt Pippin, Golden sau Granny Smith.
Ingrediente
1,2 kg de mere
150 g de unt
140 de grame de zahăr
1 aluat foietaj
esență de vanilie (opțional)
Tarta Tatin - Mod de preparare
Primul lucru pe care îl vom face pentru a prepara tarta este să pregătim merele. Curățăm merele, le tăiem sferturi și îndepărtăm partea centrală. Pe măsură ce pregătim merele, le vom așeza într-un recipient și le vom scălda cu puțin suc de lămâie pentru a preveni oxidarea lor.
Punem amestecul de unt și zahăr la foc mediu timp de aproximativ 10 minute până când amestecul este caramelizat. Când avem zahărul caramelizat, îl transferăm cu grijă într-un vas de copt și distribuim amestecul pe toată baza tăvii.
Apoi, aprindem cuptorul și îl preîncălzim la 180 ° C. În timp ce atinge temperatura, vom pune, având grijă să nu ne ardem, merele din tavă cât mai strâns posibil. Când avem toate merele așezate, presărați suprafața cu puțin zahăr și puneți-o la cuptor la înălțime medie pentru 30 de minute la 180 ° C, cu căldură în sus și în jos.
După 30 de minute scoatem merele din cuptor și le lăsăm să se răcească câteva minute. Acoperim cu aluatul foietaj apăsând puțin pentru a compacta merele.
Punem din nou tortul la cuptor pentru încă 30 de minute la aceeași temperatură până când merele s-au terminat de caramelizat și aluatul se rumenește.
După 30 de minute închidem cuptorul și scoatem tarta Tatin din cuptor. Îl lăsăm să se odihnească un minut și îl întoarcem având grijă să nu ne ardem cu caramelul.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau