Muzeul COVID, la Viena
Dimensiune font:
O mănuşă de cauciuc abandonată, fotografia unui muzician la fereastra locuinţei sale, desene realizate de copii... Toate aceste amintiri ale vieţii din timpul coronavirusului îşi vor regăsi locul în muzeul oraşului Viena, care a colectat sute de mărturii de la începutul pandemiei.
După ce muzeul a făcut apel la locuitorii Vienei, la sfârşitul lui martie, să documenteze viaţa cotidiană bulversată de pandemie şi de ansamblul de restricţii, instituţia a primit circa 1.800 de contribuţii sub formă de fotografii, a precizat Konstanze Schafer, purtătoarea de cuvânt a muzeului. „Vrem să vedem cum vom povesti copiilor noştri şi copiilor copiilor noştri ceea ce s-a întâmplat în Viena întrucât este evident un moment puternic pentru noi toţi”', a explicat Schafer.
O parte dintre propuneri sunt deja vizibile pe pagina de internet a muzeului, unde au fost încărcate fotografii trimise de diferite persoane.
Printre inevitabilele măşti, dezinfectanţi şi mănuşi, se regăseşte un afiş al poliţiei care ilustrează regulile de distanţare fizică, o fotografie care înfăţişează ecranul unui telefon mobil cu un apel în desfăşurare către serviciile de urgenţă care durează mai bine de o oră şi 28 de minute, fotografia unei aniversări petrecute în izolare sau cea a unui sărut printr-un geam.
Muzeul va accepta în continuare propuneri „atâta timp cât coronavirusul va exista”, după care va prelua obiectele de la proprietarii acestora analizând în acelaşi timp locul permanent pe care îl vor primi acestea în cadrul colecţiilor.
Apeluri similare de colectare a unor obiecte au fost lansate şi de alte muzee din Austria, dar şi din Germania. Austria estimează că epidemia este sub control pe teritoriul ţării, unde COVID-19 a provocat 606 decese şi 15.600 de cazuri de infectări. Acest stat cu 8,8 milioane de locuitori a început, de la mijlocul lunii aprilie, o relaxare prudentă a restricţiilor.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau