Aur pentru vinurile Hușului
Dimensiune font:
* Domeniile Avereşti a câştigat titlul Best in Show, dar şi 2 medalii de aur pentru 2 dintre cele mai apreciate vinuri din recolta 2022, la Mundus Vini, unul dintre cele mai mari şi importante concursuri de vin de nivel mondial, care reuneşte anual peste 11.000 de vinuri din întreaga lume
Vinurile româneşti au câştigat 18 medalii la competiţia mondială Mundus Vini din Germania, una dintre cele mai importante la nivel mondial, aflată anul acesta la cea de-a 31-a ediţie. Din cele 79 de probe înscrise, producătorii români de vinuri au câştigat 10 medalii de aur şi 8 de argint.
Astfel, Domeniile Avereşti a câştigat titlul Best in Show, dar şi 2 medalii de aur pentru 2 dintre cele mai apreciate vinuri din recolta 2022: Feteasca Regală şi Busuioaca de Avereşti Diamond Selection.
Cel mai premiat producător român, Cramele Recaş, a primit 2 medalii de aur (Solo Quinta 2021 şi Speis & Trank Pinot Grigio) şi 5 medalii de argint (Speis & Trank Romanien Merlot, Speis & Trank Sauvignon Blanc 2021, Sole rose, Cocoş Viognier şi Richtig Frett Chardonnay). „Vinul a fost întotdeauna un domeniu foarte complex şi dinamic, pentru care România este pregătită - vinurile noastre sunt extraordinar de bune, realizate din soiuri rare, unice, care merită să fie cunoscute atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Participarea la una din cele mai importante competiţii de vinuri din lume, Mundus Vini, şi câştigarea a 18 medalii pentru vinurile autentic româneşti a reprezentat încă un pas în plasarea vinului nostru pe harta internaţională a vinului de calitate şi transformarea acestuia într-un brand de ţară”, a declarat Mircea Niculescu, Senior Wine Buyer.
Vinurile premiate la cea de-a 31-a ediţie a competiţiei Mundus Vini provin din 33 de regiuni viticole de renume şi au fost degustate şi evaluate profesional de un juriu format din 130 de experţi - importatori, oenologi, somelieri, producători de vin şi jurnalişti. Din selecţia de vinuri premiate, 23 au primit cea mai mare distincţie - Grand Gold, 980 de vinuri au primit medalia Gold pentru calitatea lor extraordinară, iar premiul Silver a fost acordat pentru 671 de sortimente. Asemenea ediţiei de anul trecut, Italia a fost din nou ţara cu cele mai multe premii, însumând 413 medalii. Spania a urmat-o îndeaproape, cu 334 de medalii, iar pe cel de-al 3-lea loc s-a clasat Germania, cu 192 de premii.
Mundus Vini este unul dintre cele mai mari şi importante concursuri de vin de nivel mondial, care reuneşte anual peste 11.000 de vinuri din întreaga lume, din cele mai importante regiuni viticole.
Centrul Viticol Averești se regăsește în zon de nord-est a țării, „în mijlocul ținuturilor scăldate în soare și struguri ale Podgoriei Huși”
Însemnări despre vinurile locale găsim în manuscrisele cronicarilor, iar în 1874 boierul Ștefan Negruzzi, împreună cu oenologul francez René Faure, au intuit că terroir-ul zonei este unul aparte și au început să integreze concepte și practici de viticultură modernă.
Francezului i se datorează renașterea soiurilor vechi românești, Zghihara și Busuioaca, precum și introducerea soiurilor franțuzești, Merlot, Cabernet sau Aligote. Daniel BACIU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau