Care sunt riscurile împrumuturilor online?
Dimensiune font:
Ai fost vreodată în situația în care ai avut nevoie de bani imediat și singura opțiune pe care o aveai era să împrumuți bani online? Dacă da, nu ești singurul În România. O mulțime de oameni se află în această situație în fiecare zi. Dar împrumutul online este cu adevărat o opțiune lipsită de riscuri? Sau există pericole ascunse care se ascund în spatele acelor site-uri prietenoase de împrumuturi? Acestea sunt întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a lua un împrumut online. Iată ce trebuie să știi.
Este mediul online sigur?
Pentru a lua un împrumut rapid trebuie să completezi o cerere online, la care să atașezi o copie după buletin. Însă, există frica că acest transfer de date nu este sigur. Ei bine, nu ar trebui să îți faci griji în această privință. Procesul este la fel de sigur ca în cazul plăților online, deoarece se folosește același protocol de criptare. În plus, reținerea de date fără acordul deținătorului de drept a acestora intră sub incidența GDPR, deci este ilegală. Prin urmare, nu trebuie să îți faci griji în această privință.
Există costuri ascunse?
Creditele online nebancare intră sub incidența legii 29/2009 care prevede interzicerea costurilor ascunse. Prin urmare, dacă vrei să iei un credit rapid trebuie doar să citești cu atenție termenii și condițiile. În plus, piața de credite nebancare este foarte concurențială, deci majoritatea IFN-urilor publică pe site-ul lor toate informațiile de care ai nevoie. Cel mai ușor găsești aceste date la secțiunea Întrebări și Răspunsuri. Mai mult, poți folosi un calculator de calcule, pentru a afla și comparația între dobânzile oferite pentru aceste împrumuturi. Toate informațiile sunt transparente, deci nici în această privință nu trebuie să îți faci griji.
Este dobânda prea mare?
Este normal să iei în considerare dobânda atunci când iei un împrumut online. Și trebuie să știi că aceasta este mai mare ca în cazul unui credit bancar, însă concurențial față de un card de credit. Având în vedere că este un credit de consum, ceea ce băncile consideră un împrumut mic, dobânda este mai mare decât dacă ai lua banii de la o instituție bancare. Însă, de multe ori nu poți împrumuta doar 4000 de lei de la bancă. Așa că te poți baza pe credite online nebancare în aceste situații. Mai mult, fiind o sumă mică de bani,, poți să o plătești ăn doar câteva luni și scapi de credit, ceea ce nu este valabil la bancă, unde trebuie să tragi de un împrumut chiar și câțiva ani. De altfel, fix pentru împrumuturi mici de bani au fost create aceste credite.
Cum compari creditele rapide?
Dacă te gândești să iei un împrumut rapid este indicat să compari ofertele, înainte de completa solicitarea. Iar cea mai simplă modalitate de comparație este să folosești un calculator de credite. Acesta îți va indica care este rata lunară pentru suma pe care vrei să o împrumuți, rata dobânzii dar și actele de care ai nevoie pentru a solicita un astfel de credit. Astfel, poți să iei o decizie informată. Mai mult, poți căuta păreri despre instituția respectivă, pentru a te asigura că nu a avut probleme în trecut.
Există riscuri ori de câte ori împrumuți bani. Cel mai des acestea sunt legate de returnarea banilor. Însă, dacă te informezi cât mai bine, nu vei avea surprize neplăcute. Iar în cazul creditelor online nebancare toate informațiile de care ai nevoie sunt deja online.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau