Cum să plătești mai puțin la energie. Trucurile prin care faci o economie uriașă

000000000000000000000 newsalert

Dimensiune font:

| 01-05-2022 10:41

Anul 2022 a fost și este în continuare marcat de o serie de scumpiri substanțiale: utilitățile, alimentele, toate determină românii să scoată din buzunare lunar sute de lei în plus pentru aceleași facilități comparativ cu anii anteriori.

Există câteva metode prin care oamenii își pot reduce costurile cu facturile la energie, dar nu numai. Soluții la îndemână, ușoare, care deși par evidente, uneori pur și simplu pot trece neobservate.

Potrivit datelor Departamentul de Energie din Statele Unite ale Americii, o familie din SUA cheltuiește pe an circa 1.400 de dolari doar pe utilități, iar costurile pot fi reduse cu până la 25% prin schimbarea anumitor obiceiuri, potrivit nerdwallet.com.

13 metode prin care pot fi reduse facturile la energie

1.Asigurați-vă că toate ușile și ferestrele sunt etanșe, astfel încât să nu intre frig.

2. Reparați conductele care au scurgeri.

3. Setați termostatul la o temperatură rezonabilă.

4. Ajustați temperatura frigiderului și congelatorului.

5. Înlocuiți băile lungi în cadă cu dușurile.

6. Reparați robinetele care curg.

7. Reglați temperatura boilerului de apă.

8. Cumpărați aparate electrocasnice rentabile din punct de vedere energetic.

9. Interesați-vă ce oferte reduse au furnizorii de electricitate.

10. Schimbați becurile.

11. Montați întrerupătoare prin care puteți regla intensitatea luminii.

12. Folosiți prize inteligente.

13. Faceți un audit energetic.
Ads

Încălzirea și aerul condiționat

Încălzirea și răcirea casei sunt principalii factori care contribuie la facturile mari la electricitate, deci și cele mai bune oportunități pentru a reduce costurile.

În primul rând, trebuie să vă asigurați că totul este etanș, atât ușile și ferestrele, cât și frigiderul sau congelatorul. Mai apoi trebuie să reparați toate conductele de încălzire, ventilație și aer condiționat.

Setați termostatul la o temperatură scăzută când plecați de acasă și cu câteva grade în minus atunci când dormiți. Ideal este să aveți un termostat inteligent, care se poate seta de la distanță. Dacă centrala nu merge opt ore pe zi, puteți reduce costurile anuale cu 10%, mai arată sursa citată.

De asemenea, reglați temperatura frigiderului și congelatorului. Temperatura în frigider ar trebui să fie cuprinsă între 2 și 7 grade, iar cea din congelator de circa 0 grade. În acest fel alimentele nu se vor strica, iar electrocasnicele nu vor funcționa non-stop pentru a menține temperatura.
 

Apa caldă

Apa caldă reprezintă al doilea factor care umflă facturile la energie. Puteți schimba capul de duș deoarece unul de înaltă presiune vă poate ajuta să economisiți câteva mii de litri de apă pe an.

Nu toate hainele trebuie să fie spălate cu apă caldă, așa că, atunci când este posibil, puteți alege un program al mașinii de spălat cu apă rece. De asemenea, reparați robinetele care curg. Deși par câteva picături, în realitate se adună.

Cumpărați aparate electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic, în special în cazul celor pe care le folosiți des, cum ar fi mașina de spălat rufe, mașina de spălat vase, frigiderul, televizorul etc.

Electricitatea

Becurile aprinse și electrocasnicele ținute în priză reprezintă circa 11% din consumul de energie. Puteți schimba becurile și corpurile de iluminat. Cele mai bune variante sunt becurile fluorescente compacte și cele LED.

De asemenea, puteți instala întrerupătoare care să permită reglarea intensității luminii. Folosiți prize inteligente deoarece multe dispozitive consumă curent chiar dacă nu sunt folosite, ci doar băgate în priză. În general se aplică în cazul tuturor electrocasnicelor ce funcționează pe bază de telecomandă.
 

Emiliano Cecchini, fondatorul unei companii din SUA ce creează case modulare ce folosesc energie regenerabilă, a explicat pentru publicația fanpage.it cum pot oamenii să diminueze facturile utilităților.

”Aș aduce în discuție autosuficiența. În primul rând, trebuie să vorbim despre autosuficiență în ceea ce privește energia, gazul și apa, precum și telefonia. Recomand să pornim de la autosuficiență energetică prin montarea unor panouri fotovoltaice.

O altă soluție este un sistem de încălzire cu hidrogen. Este un gaz care arde foarte bine și este durabil. Pentru încălzire, recomand cu siguranță biomasa mai întâi. Șemineul pe lemne este cel mai bun”, a declarat Cecchini pentru sursa citată. 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Contract semnat pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă: O etapă crucială pentru energia românească
16/11/2024 00:36

Contractul pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavodă a fost semnat la Baku, in cadrul COP 29, marcand un moment istoric pentru energia romanească. Proiectul va adăuga 1.400 MW capacitate instalată, va gener ...

Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China.
16/11/2024 00:27

Emmanuel Macron a avertizat că Europa riscă să fie divizată de politica economică a lui Donald Trump şi să fie aruncată intr-un război comercial simultan cu Washingtonul şi Beijingul. Următoarea adm ...

Se dă a doua pensie în luna decembrie 2024! Casa Națională de Pensii a anunțat cine ia banii
15/11/2024 18:27

Casa Natională de Pensii a anuntat că se dă a doua pensie in luna decembrie 2024. Peste 200.000 de pensionari vor primi două pensii in decembrie din cauza intarzierilor la recalculare. Se dă a doua pens ...

Pensionarii care au lucrat în Cooperativele Agricole de Producție (CAP). urmează să afle dacă vor beneficia de majorări la pensie
15/11/2024 14:31

 Iesenii care au depus la Casa Judeteană de Pensii Iasi dosarele de pensionare incepand cu 1 septembrie 2024, dată la care a intrat in vigoare noua lege a pensiilor (Legea 360/2023), asteaptă si acum de ...

Trei contabile din Ilfov au furat aproape 700.000 de euro
15/11/2024 14:30

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe langă Tribunalul Ilfov, au efectuat nouă percheziţii la punctele de lucru şi sediile unor societăţi ...

Autostrada Moldovei: Săptămâna viitoare se deschid circulației loturile de la Buzău la Râmnicu-Sărat / Când se va circula complet pe A7 de la Buzău la Focșani
15/11/2024 14:16

 Săptămana viitoare se va da in circulatie tot drumul de la Buzău pană la Ramnicu-Sărat, urmand ca luna viitoare să se circule de la Buzău pană la Focsani, a anuntat vineri premierul Marcel Ciolacu ...

COMUNICAT DE PRESĂ Lansare proiect “Protetic Digital”. Numele beneficiarului: PROTETIC DESIGN S.R.L.
15/11/2024 13:51

COMUNICAT DE PRESĂ Lansare proiect “Protetic Digital”. Numele beneficiarului: PROTETIC DESIGN S.R.L.

România, al șaptelea producător agricol din Uniunea Europeană
15/11/2024 12:45

Valoarea producţiei agricole a blocului comunitar a scăzut cu 1,5% in 2023, comparativ cu 2022, pană la 537,1 miliarde de euro, insă Romania se numără printre ţările UE a căror valoare a producţiei ag ...

Până la sfârşitul anului se va putea circula pe 130 de kilometri din Autostrada Moldovei
15/11/2024 11:45

Două loturi ale Autostrăzii A7, intre Buzău şi Ramnicu Sărat, vor fi deschise circulaţiei in data de 20 noiembrie, iar pană la sfarşitul anului se va putea circula pe 130 de kilometri din Autostrada Mol ...

Profitabilitatea crescută în primele 9 luni ale anului 2024 consolidează afacerile Antibiotice Iași
15/11/2024 10:16

 Iasi, 15 noiembrie 2024   Antibiotice SA (simbol ATB) a remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), vineri, 15 noiembrie 2024, raportul care cuprinde rezultatele economico-financiare aferente primelor ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei