Cum să plătești mai puțin la energie. Trucurile prin care faci o economie uriașă

000000000000000000000 newsalert

Dimensiune font:

| 01-05-2022 10:41

Anul 2022 a fost și este în continuare marcat de o serie de scumpiri substanțiale: utilitățile, alimentele, toate determină românii să scoată din buzunare lunar sute de lei în plus pentru aceleași facilități comparativ cu anii anteriori.

Există câteva metode prin care oamenii își pot reduce costurile cu facturile la energie, dar nu numai. Soluții la îndemână, ușoare, care deși par evidente, uneori pur și simplu pot trece neobservate.

Potrivit datelor Departamentul de Energie din Statele Unite ale Americii, o familie din SUA cheltuiește pe an circa 1.400 de dolari doar pe utilități, iar costurile pot fi reduse cu până la 25% prin schimbarea anumitor obiceiuri, potrivit nerdwallet.com.

13 metode prin care pot fi reduse facturile la energie

1.Asigurați-vă că toate ușile și ferestrele sunt etanșe, astfel încât să nu intre frig.

2. Reparați conductele care au scurgeri.

3. Setați termostatul la o temperatură rezonabilă.

4. Ajustați temperatura frigiderului și congelatorului.

5. Înlocuiți băile lungi în cadă cu dușurile.

6. Reparați robinetele care curg.

7. Reglați temperatura boilerului de apă.

8. Cumpărați aparate electrocasnice rentabile din punct de vedere energetic.

9. Interesați-vă ce oferte reduse au furnizorii de electricitate.

10. Schimbați becurile.

11. Montați întrerupătoare prin care puteți regla intensitatea luminii.

12. Folosiți prize inteligente.

13. Faceți un audit energetic.
Ads

Încălzirea și aerul condiționat

Încălzirea și răcirea casei sunt principalii factori care contribuie la facturile mari la electricitate, deci și cele mai bune oportunități pentru a reduce costurile.

În primul rând, trebuie să vă asigurați că totul este etanș, atât ușile și ferestrele, cât și frigiderul sau congelatorul. Mai apoi trebuie să reparați toate conductele de încălzire, ventilație și aer condiționat.

Setați termostatul la o temperatură scăzută când plecați de acasă și cu câteva grade în minus atunci când dormiți. Ideal este să aveți un termostat inteligent, care se poate seta de la distanță. Dacă centrala nu merge opt ore pe zi, puteți reduce costurile anuale cu 10%, mai arată sursa citată.

De asemenea, reglați temperatura frigiderului și congelatorului. Temperatura în frigider ar trebui să fie cuprinsă între 2 și 7 grade, iar cea din congelator de circa 0 grade. În acest fel alimentele nu se vor strica, iar electrocasnicele nu vor funcționa non-stop pentru a menține temperatura.
 

Apa caldă

Apa caldă reprezintă al doilea factor care umflă facturile la energie. Puteți schimba capul de duș deoarece unul de înaltă presiune vă poate ajuta să economisiți câteva mii de litri de apă pe an.

Nu toate hainele trebuie să fie spălate cu apă caldă, așa că, atunci când este posibil, puteți alege un program al mașinii de spălat cu apă rece. De asemenea, reparați robinetele care curg. Deși par câteva picături, în realitate se adună.

Cumpărați aparate electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic, în special în cazul celor pe care le folosiți des, cum ar fi mașina de spălat rufe, mașina de spălat vase, frigiderul, televizorul etc.

Electricitatea

Becurile aprinse și electrocasnicele ținute în priză reprezintă circa 11% din consumul de energie. Puteți schimba becurile și corpurile de iluminat. Cele mai bune variante sunt becurile fluorescente compacte și cele LED.

De asemenea, puteți instala întrerupătoare care să permită reglarea intensității luminii. Folosiți prize inteligente deoarece multe dispozitive consumă curent chiar dacă nu sunt folosite, ci doar băgate în priză. În general se aplică în cazul tuturor electrocasnicelor ce funcționează pe bază de telecomandă.
 

Emiliano Cecchini, fondatorul unei companii din SUA ce creează case modulare ce folosesc energie regenerabilă, a explicat pentru publicația fanpage.it cum pot oamenii să diminueze facturile utilităților.

”Aș aduce în discuție autosuficiența. În primul rând, trebuie să vorbim despre autosuficiență în ceea ce privește energia, gazul și apa, precum și telefonia. Recomand să pornim de la autosuficiență energetică prin montarea unor panouri fotovoltaice.

O altă soluție este un sistem de încălzire cu hidrogen. Este un gaz care arde foarte bine și este durabil. Pentru încălzire, recomand cu siguranță biomasa mai întâi. Șemineul pe lemne este cel mai bun”, a declarat Cecchini pentru sursa citată. 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Germaniul, mai valoros decât aurul! Planurile României pentru Roșia Montană
18/05/2024 00:23

Tribunalul Arbitral de la Centrul International de Reglementare a Disputelor privind Investitiile (ICSID) a dat castig de cauză statului roman in dosarul Rosia Montană. Această victorie importantă permite ...

Trenurile soarelui pleacă spre Litoral din iunie
17/05/2024 09:12

CFR Călători va da startul programului estival de transport „Trenurile Soarelui” in 14/15 iunie 2024, iar turiştii vor avea la dispoziţie 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe di ...

România preia afacerile Gazprom din Republica Moldova: Romgaz are o nouă sucursală la Chișinău
17/05/2024 06:42

Sucursala Romgaz din Chişinău a fost inregistrată joi la Agenţia Servicii Publice a Republicii Moldova, in Registrul de Stat al persoanelor juridice, informează compania printr-un comunicat Prin Hotărare ...

Mugur Isărescu, veste proastă. „S-ar putea să nu vină”
16/05/2024 17:37

Momentul reducerii dobanzii cheie s-ar putea să nu vină in acest an, dar dacă inflaţia pe luna mai va fi scăzută, atunci membrii Consiliului de Administraţie al BNR se vor uita la date, a declarat, mierc ...

Marcel Ciolacu pune în mișcare un plan care va schimba piața muncii din România: se pregătește salariul minim european
16/05/2024 15:44

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că intentia clară a Guvernului este de a aplica de la 1 iulie măsura deja anuntată de a creste salariul minim brut la 3.700 de lei. Măsura nu este una usor de luat, pent ...

Noi investiții în modernizarea reţelelor de gaze și electricitate din Moldova
16/05/2024 12:26

Compania Delgaz Grid, parte a grupului E.ON Romania, are in plan pentru acest an infiinţarea de noi staţii de distribuţie a gazelor naturale pentru mărirea capacităţii de transport către consumatorii c ...

Mugur Isărescu vorbește despre un scenariu apocaliptic pentru România: Ar însemna un șoc teribil! Eu am trăit asta
16/05/2024 07:04

Guvernatorul Băncii Naţionale a Romaniei, Mugur Isărescu, a declarat, miercuri, referindu-se la acuzaţiile potrivit cărora Guvernul se imprumută pentru a finanţa deficitul bugetar, că soluţia nu este s ...

Economia Rusiei sfidează sancțiunile și crește în continuare. BERD: Este nerealist să ne aşteptăm ca aceste sancţiuni să conducă la o criză economică
16/05/2024 00:17

Economia rusă s-a dovedit mai rezistentă decat s-a prevăzut şi urmează să crească in acest an, in pofida sancţiunilor impuse de către Occident, iar Războiul din Faşia Gaza afectează ţările din reg ...

Guvernatorul BNR liniștește populația: Noi nu vedem recesiune. Riscul a fost pentru trimestrul întâi
15/05/2024 16:14

Guvernatorul Băncii Naţionale a Romaniei, Mugur Isărescu, a afirmat că nu vede Romania iin pragul recesiunii şi a precizat că riscul a fost pentru trimestrul intai. El a adăugat că toţi indicatorii cu ...

Trăim pe credit! Datoria externă a României a săltat cu aproape 10% în 2024
15/05/2024 07:51

Datoria externă totală a Romaniei a crescut in primele trei luni cu 7,643 miliarde euro, pană la 177,726 miliarde euro, de la 170,083 miliarde euro la 31 decembrie 2023, arată datele Băncii Naţionale a Ro ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei