România trebuie să evalueze corect provocările globale legate de climă şi mediu
Dimensiune font:
România trebuie să evalueze corect provocările globale legate de climă şi mediu, a transmis, duminică, de Ziua Mondială a Mediului, preşedintele Partidului Ecologist Român, Dănuţ Pop, care a subliniat că ţara noastră trebuie să îşi gestioneze mai atent resursele, mai ales apa potabilă.
"România trebuie să evalueze corect provocările globale legate de climă şi mediu. Ne confruntăm de mulţi ani cu aceleaşi probleme: gestionarea deşeurilor şi tăierea pădurilor, având aplicat de către Comisia Europeană infringement pe poluare şi tăieri ilegale. România trebuie să prioritizeze oprirea deşertificării şi să acorde o importanţă mai mare agriculturii româneşti şi alimentaţiei cetăţenilor săi. Ţara noastră trebuie să îşi gestioneze mai atent resursele, mai ales apa potabilă", a afirmat Pop, potrivit unui comunicat de presă al PER, remis AGERPRES.
El a menţionat că Ziua Mondială a Mediului este marcată în acest an în plină criză a petrolului, a gazului şi a electricităţii, iar preţurile au explodat şi problema aprovizionărilor este semnalată de mai multe state.
"Agenda ecologică europeană este departe de obiectivele stabilite. Asistăm chiar la o schimbare de paradigmă în privinţa energiei sustenabile. Nu ne ajută cu nimic sesiunile foto făcute de parlamentari şi guvernanţi la acţiuni de mediu, promisiunile sau părerile de rău pe la TV. Trebuie schimbată şi adaptată legislaţia pe tot ce înseamnă sustenabilitate, parteneriat durabil cu mediul înconjurător şi siguranţă existenţială a romanilor", a subliniat preşedintele PER.
Potrivit acestuia, încălzirea globală este "războiul tăcut declanşat împotriva tuturor", iar tranziţia ecologică vă reconfigura geopolitica, inclusiv interesele economice, comerciale şi de securitate mondiale, generând provocări pentru o serie de state şi societăţi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau