Românii nu mai vor să meargă la birou, chiar pentru salarii mai mari
Dimensiune font:
Românii nu sunt dispuşi să renunţe la timpul liber sau la posibilitatea de a lucra remote, chiar şi pentru un loc de muncă mai bine plătit, iar 77% dintre ei vor să-şi schimbe jobul în următoarele 12 luni, potrivit unui studiu publicat joi, relatează Agerpres.
Majoritatea (72,7%) ar pleca de la actualul loc de muncă la un altul plătit la fel, dar cu posibilitatea de a lucra remote, mai arată rezultatele studiului condus de Career Shift.
„Aceste informaţii ne arată că şi România este aliniată trendului internaţional denumit Marea Reaşezare (The Great Reshuffle), care indică faptul că demisionările masive din ultima perioadă vor avea în acelaşi timp un număr similar de reangajări. În acelaşi timp, valorile oamenilor s-au schimbat. Ei pun mult mai mult accent pe echilibrul dintre viaţa personală şi job, dar şi pe flexibilitate locului de unde pot munci”, mai arată cercetarea.
Studiul a avut loc în perioada 9-12, online, gratuit, pentru oamenii care şi-au dorit să-şi clarifice care este direcţia profesională spre care vor să se îndrepte.
Career Refresh a susţinut intenţia oamenilor de a-şi schimba jobul, în contextul în care asistăm, pe plan mondial, la un trend de renunţare în masă la locul de muncă – Marea Demisionare (The Great Resignation), după perioada pandemiei.
Astfel, dintre cei aproape 200 de oameni care au participat la chestionar, 58,5% vor să plece de la actualul loc de muncă pentru că vor să evolueze, 56,8% îşi doresc un job cu mai mult sens, iar 47,2% nu se simt motivaţi la locul de muncă actual. Totodată, 32% s-au simţit foarte stresaţi la locul de muncă în ultimele şase luni, iar 69,3% nu au o direcţie clară de schimbare a jobului, pentru că nu ştiu exact ce vor sau cum ar putea ajunge acolo unde visează.
Din studiu mai reiese faptul că 72,7% dintre oameni ar pleca de la actualul loc de muncă la un altul plătit la fel, dar cu posibilitatea de a lucra de acasă. Asta scoate în evidenţă faptul că, în pandemie, oamenii au înţeles că pot fi eficienţi şi muncind din alte locuri decât de la birou. Beneficiile pentru care ar pleca la un alt loc de muncă sunt: un mediu de lucru mai plăcut, posibilitatea de a lucra de oriunde, precum şi mai mult timp liber.
Dintre cei intervievaţi, 67,6% simt că le lipseşte curajul ca să facă pasul spre o schimbare în carieră, 61,9% spun că le lipseşte claritatea, iar 43,8% – siguranţa financiară.
„În actualul context economic aceste intenţii sunt cu atât mai îngrijorătoare. Arată un nivel crescut de oboseală cronică, stres şi instabilitate. În acelaşi timp specialiştii susţin că investiţia în propria carieră şi în propriul nivel de competenţă este cea mai bună privind nivelul curent al inflaţiei”, a afirmat Mihai Zant, co-fondator Career Shift.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau