SOLUȚII PERFORMANTE DE ABSORBȚIE FONICĂ, IZOLARE TERMICĂ ȘI FONICĂ ÎN CONSTRUCȚII

20221031_120538
Limestone-house-Dubai___3di5
Dukhan-Primary-School___3di3
School-Rep_Ceca___1di2
Studio-Zitna-Rep-Ceca___1di4
Iris-Lounge-Qatar___2di4
slide-02
Jabal-Omar-Development___3di5

Dimensiune font:

| 01-11-2022 09:42

 Aceasta a fost tema workshop-ului organizat săptămâna trecută de către Grupul de Companii SILVER Iași, în calitate de distribuitor național al companiei MAPPY ITALIA SPA, producător cu peste 45 de ani de experiență în domeniul soluțiilor de izolare acustică și termică și lider de piață în Italia. Acesta din urmă a fost reprezentat de către Giulia Monti – director export și de către Diego Pivato – director tehnic și co-proprietar al companiei.   

Intâlnirea organizată într-un cadru autumnal la Complexul Bellaria a reunit specialiști din domeniile academic, arhitectură, construcții, proiectare, diriginție de șantier, mediu privat, reprezentate de către dr. ing. Cătălin Onuțu - prodecan Facultatea de Construcții și Instalații (UTI Iași) și dr. ing. Dan Babor – profesor, inspector dr. ing. Cezar Aanicăi - Inspectoratul de Stat în Construcții Iași, arhitect Vlad Oancea - Direcția de Arhitectură și Urbanism din cadrul Primăriei Iași și  numeroase birouri individuale de arhitectură și design din Iași.

Problema zgomotului

Zgomotul este o amenințare subestimată care poate provoca o serie de probleme de sănătate pe termen scurt și lung, cum ar fi stresul, tulburările severe de somn, bolile cardiovasculare, performanțele reduse de muncă și de invățare, deficiențe de auz, depresia, anxietatea.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, 40% din populația Uniunii Europene este afectată de zgomotul urban (valori de peste 55dB presiune acustică), fapt confirmat și de hărțile de zgomot realizate la nivel național. Primăria Municipiului Iași a elaborat Planul de acțiune pentru gestionarea zgomotului și a efectelor acestuia, în conformitate cu Legea 121/2019, cu completările și modificările viitoare, plan ce include măsuri de reducere a zgomotului aflate în implementare și în fază de pregătire.

Soluții fonice cu produse din materiale reciclate

Compania milaneză MAPPY a fost creată în anul 1974 și s-a impus de-a lungul anilor în domeniile construcții civile, industriale și amenajări interioare, grație cunoștințelor și competențelor inginerilor și tehnicienilor din industria chimică și a materialelor plastice, dezideratele producătorului fiind îmbunătățirea calității vieții, economia de energie și implementarea culturii liniștii. Materia primă folosită în producerea soluțiilor MAPPY este PET-ul reciclat, material căruia i se dă o nouă viață în produse de izolare termică, fonică și de absorbție fonică, acestea fiind la rândul lor ecologice și reciclabile. Produsele sunt durabile, își mențin performanțele tehnice pe parcursul exploatării, nu întrețin focul (clasă de reacție la foc B-s2-d0), nu emit compuși organici volatili și nu afectează sănătatea umană.

 „Produsele noastre au o calitate superioară, fiind certificate CE și ecologic LEED. De altfel, cercetătorii noștri caută permanent în laboratoare metode și materiale prin care să putem oferi doar lucrări și servicii impecabile tuturor celor care aleg să lucreze cu noi, fie că sunt instituții guvernamentale, spitale, școli, restaurante, companii private sau pur și simplu persoane fizice care vor un confort sporit în casele lor”, a spus Giulia Monti, director de export.

Proiecte implementate de către MAPPY la nivel mondial

Produsele fabricate de către compania italiană sunt apreciate în toată lumea, dovadă fiind proiectele de anvergură realizate în Qatar (stadioanele ce vor găzdui Campionatul Mondial de Fotbal 2022), Emiratele Arabe Unite (spitalul pediatric Al Jalila, centrul medical Burjeel, școli, restaurante, hoteluri), Arabia Saudită (Hotelul Hilton din Mecca), sediul Băncii Intesa San Paolo din Torino, al Băncii Unicredit din Milano, alături de multe alte proiecte derulate în Franța, Elveția, Cehia, Italia și altele.

Piața din România

“Inovația, cercetarea și investițiile continue sunt pârghiile pentru câștigarea competitivității pe piețele internaționale. Parcurgerea de către toți a perioadei de pandemie Covid-19 ne-a reamintit valorile de a trăi și a munci in medii sănătoase, inclusiv din punct de vedere acustic. Această atenție progresivă acordată confortului în locurile publice și private, se traduce printr-o consolidare la nivel global a pieţei soluţiilor de izolare acustică. Astăzi, ne aflăm în România prin Grupul de Companii SILVER pentru a prezenta și a implementa soluțiile MAPPY în aceste domenii”, a declarat Diego Pivato, co-proprietar și director tehnic al Mappy Italia Spa.Sintetizând prezentarea susținută de cei 2 reprezentanți italieni, putem concluziona că soluțiile MAPPY se impart în trei mari grupe de produse: Silsonic – panouri din fibră de poliester pentru absorbția acustică și izolarea termică, MappySil CR400 – barieră acustică, MappyFiber – panou absorbant de design pentru creșterea confortului acustic.

„Soluțiile realizate de compania MAPPY sunt de mare viitor, cu un impact social major pentru că discutăm despre produse din materiale reciclate, care izolează fonic, termic și ajută la obținerea unui confort acustic, atât în cazul imobilelor noi, cât și in cazul celor deja edificate.  România este o piață nouă pentru partenerii noștri și suntem încântați de profesionalismul cu care lucrează pentru oferirea de soluții tehnice și arhitecturale de top. Faptul că dețin propria divizie tehnică și centru de cercetare și încercări, conferă siguranța unor soluții adaptate nevoilor clienților finali, fie că vorbim de cele de proiectare, fie de design. Noi, ca și grup de companii, suntem în acest business de confort acustic și termic de peste cinci ani, având și alte produse în portofoliu, destinate atât mediului public, cât și celui privat, birourilor, locuințelor. Vorbim despre producătorul Halltex Finlanda, cu care am realizat sute de amenajări în locuințele și birourile din toată țara. Ne dorim să venim în întâmpinarea celor care își doresc confort termic și acustic sporit. Clienții noștri doresc să lucreze, să se odihnească și să trăiască mai bine. Dezvoltăm constant gama de produse pentru a le oferi românilor confortul pe care și-l doresc”, a punctat Silviu Tătaru, managerul Grupul de Companii SILVER Iași. Grupul este prezent pe piața din România de peste 20 de ani, timp în care s-a dedicat domeniilor achiziții publice și private, consultanță în accesare fonduri nerambursabile, tranzacționare, agricultură și cursuri de formare profesională. 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Contract semnat pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă: O etapă crucială pentru energia românească
16/11/2024 00:36

Contractul pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavodă a fost semnat la Baku, in cadrul COP 29, marcand un moment istoric pentru energia romanească. Proiectul va adăuga 1.400 MW capacitate instalată, va gener ...

Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China.
16/11/2024 00:27

Emmanuel Macron a avertizat că Europa riscă să fie divizată de politica economică a lui Donald Trump şi să fie aruncată intr-un război comercial simultan cu Washingtonul şi Beijingul. Următoarea adm ...

Se dă a doua pensie în luna decembrie 2024! Casa Națională de Pensii a anunțat cine ia banii
15/11/2024 18:27

Casa Natională de Pensii a anuntat că se dă a doua pensie in luna decembrie 2024. Peste 200.000 de pensionari vor primi două pensii in decembrie din cauza intarzierilor la recalculare. Se dă a doua pens ...

Pensionarii care au lucrat în Cooperativele Agricole de Producție (CAP). urmează să afle dacă vor beneficia de majorări la pensie
15/11/2024 14:31

 Iesenii care au depus la Casa Judeteană de Pensii Iasi dosarele de pensionare incepand cu 1 septembrie 2024, dată la care a intrat in vigoare noua lege a pensiilor (Legea 360/2023), asteaptă si acum de ...

Trei contabile din Ilfov au furat aproape 700.000 de euro
15/11/2024 14:30

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe langă Tribunalul Ilfov, au efectuat nouă percheziţii la punctele de lucru şi sediile unor societăţi ...

Autostrada Moldovei: Săptămâna viitoare se deschid circulației loturile de la Buzău la Râmnicu-Sărat / Când se va circula complet pe A7 de la Buzău la Focșani
15/11/2024 14:16

 Săptămana viitoare se va da in circulatie tot drumul de la Buzău pană la Ramnicu-Sărat, urmand ca luna viitoare să se circule de la Buzău pană la Focsani, a anuntat vineri premierul Marcel Ciolacu ...

COMUNICAT DE PRESĂ Lansare proiect “Protetic Digital”. Numele beneficiarului: PROTETIC DESIGN S.R.L.
15/11/2024 13:51

COMUNICAT DE PRESĂ Lansare proiect “Protetic Digital”. Numele beneficiarului: PROTETIC DESIGN S.R.L.

România, al șaptelea producător agricol din Uniunea Europeană
15/11/2024 12:45

Valoarea producţiei agricole a blocului comunitar a scăzut cu 1,5% in 2023, comparativ cu 2022, pană la 537,1 miliarde de euro, insă Romania se numără printre ţările UE a căror valoare a producţiei ag ...

Până la sfârşitul anului se va putea circula pe 130 de kilometri din Autostrada Moldovei
15/11/2024 11:45

Două loturi ale Autostrăzii A7, intre Buzău şi Ramnicu Sărat, vor fi deschise circulaţiei in data de 20 noiembrie, iar pană la sfarşitul anului se va putea circula pe 130 de kilometri din Autostrada Mol ...

Profitabilitatea crescută în primele 9 luni ale anului 2024 consolidează afacerile Antibiotice Iași
15/11/2024 10:16

 Iasi, 15 noiembrie 2024   Antibiotice SA (simbol ATB) a remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), vineri, 15 noiembrie 2024, raportul care cuprinde rezultatele economico-financiare aferente primelor ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei