Tot ce trebuie să știi despre obținerea de fonduri nerambursabile pentru afacerea ta. Cele 5 etape spre succes!

pexels-andrea-piacquadio-3760263-scaled-p59h7f6i3by8mj5xdd2zlgzptzzxd5fetqu4azp6ko

Dimensiune font:

| 06-04-2021 10:39

Consultanta fonduri europene

Vrei să obții fonduri nerambursabile pentru afacerea ta, fie ele Europene, Norvegiene sau guvernamentale? Poți face acest lucru în 5 pași simpli pe care urmează să ți-i descriem în acest articol.
În orice tip de proiect, procedurile sunt asemănătoare în proporție de 90%, indiferent că vorbim despre surse de finanțare mai mici cum ar fi Start Up Nation, Start Up Plus, Start Up Diaspora sau mai mari  – POR (Programul Operational Regional) 2.2 sau 2.1.


Nu știi de unde să începi? Te ajutăm noi!
Etapele procesului de obținere a fondurilor nerambursabile de orice fel sunt următoarele:
1. Lansarea programului;
2. Analiza investiției;
3. Scrierea și depunerea proiectului;
4. Evaluarea și obținerea finanțării;
5. Implementarea și monitorizarea.


Etapa 1 – Lansarea programului
Urmărește perioadele când autoritățile decid lansarea de noi proiecte. Când este lansat un apel nou, de regulă în scurt timp este publicat ghidul programului de finanțare. Acesta este practic un manual care conține toate elementele necesare cu ajutorul cărora vei putea înțelege mecansimul proiectului. Iată câteva dintre aspectele cărora trebuie să le acorzi o atenție deosebită:
-Lista codurilor CAEN eligibile;
-Ce industrii vor fi avantajate în proiect;
-Cheltuielile eligibile si neeligibile;
-Evaluarea proiectelor și afișarea rezultatelor;
-Implementarea proiectului.
Abonează-te la newsletterul nostru pentru a fi sigur că primești informații de îndată ce este lansat un program de finanțare pentru industria care te interesează!


Etapa 2 – Analiza investiției
În a doua etapă este bine să îți faci o analiză internă și să începi colaborarea cu o firmă specializata în scrierea si implementarea proiectelor Europene/Norvegiene sau de stat. Acum este momentul să vizualizezi puntele tari și cele slabe ale proiectului pentru a putea decide dacă aceasta este investiția potrivită pentru tine.
Din experiență îți spunem că Pentru proiecte mici cum ar fi Start Up Nation, Start Up Plus, Start Up Diaspora ca să ai șanse de câștig trebuie să tinzi spre punctajul maxim de 100 puncte. Pentru cele mai mari, cum ar fi POR (Programul Operational Regional) 2.2 sau 2.1. trebuie să ai peste 70 de puncte. Ai șanse foarte mari de câștig dacă proiectul tău are peste 80 de puncte.


Etapa 3 – Scrierea și depunerea proiectului
Acum este momentul în care este recomandat să colaborezi cu o firmă de consultanță pentru fonduri europene, norvegiene sau guvernamentale, în funcție de programul pe care vrei să aplici.  Termenul limită pentru poate fi unul foarte strâns, de câteva săptămâni, sau unul generos, de câteva luni. Oricum ar fi, în scrierea proiectelor sunt detalii care fac diferența, de aceea bazează-te pe experiența consultantului tău în proiecte europene.
Dupa ce proiectul este scris conform cerințelor subliniate în ghid, acesta va fi depus la autoritatea contractantă care se ocupă de programul respectiv.


Etapa 4 – Evaluarea proiectelor și afișarea rezultatelor
După ce proiectul a fost scris și depus urmează perioada de evaluare. Aceasta poate avea o durată de la câteva săptamâni, la câteva luni în funcție de tipul programului de finanțare. Dacă  firma ta este câștigătoare, urmează demararea proiectului. Procedura începe cu semnarea actelor de finanțare.
În cazul în care proiectul tău nu a fost totuși ales, nu te îngrijora. Există încă o șansă de a ajunge la finanțare deoarece mulți dintre cei care au câștigat nu semnează cererile de finanțare și se retrag din procedură.


Etapa 5 – Implementarea proiectului
Munca unui consultant bun pe fonduri europene nu se încheie odată cu obținerea proiectului. Noi suntem alături de clienții noștri și la etapele de implementare și raportare.
Acum este momentul în care lucrurile de pe hârtie încep să se concretizeze. Vei începe să faci achizițiile prevăzute în proiect. Și de această dată, timpul în care vei reuși să obții rezultate depinde de complexitatea afacerii tale. În general, va fi nevoie de cel puțin 1 an și de maxim 2 sau 3 ani pentru a finaliza totul.
La final, tot ce a mai rămas de făcut este să treci prin perioada de monitorizare în care vei fi verificat dacă menții investiția.

Consultanta fonduri europene

Regal Group Fonduri Europene, autor Sofroni Mălin

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
FOTO | Începe lupta pentru materiile prime: Peste 95% dintre ele se găsesc în Marea Neagră
13/05/2024 12:17

  Conform unei hărti trimise de Agentia Natională pentru Resurse Minerale (ANRM) către ZF, metalele care intră in categoria pămanturilor rare, precum si cantităti de mangan, ar putea ...

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut în România cu o treime
13/05/2024 11:31

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut in Romania, pe parcursul luni aprilie 2024, cu 33,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar segmentul "electrificate" a raportat un salt ...

Vecina României care și-a majorat rezervele de aur cu 3.000% în 10 ani. Fiecărui locuitor îi revin acum câte 10 grame de aur
13/05/2024 09:22

Ungaria a inregistrat cea mai mare crestere procentuală din lume a rezervelor sale de aur, cu aproape 3.000% in 10 ani. Potrivit Băncii Centrale, fiecărui maghiar ii revin acum 10 grame de aur. Rezervele de ...

Seceta a afectat dramatic plantațiile de portocali din Brazilia. Cea mai slabă recoltă din ultimii 36 de ani
12/05/2024 16:45

Brazilia, cel mai mare exportator mondial de suc de portocale, ar urma să strangă in acest an cea mai slabă recoltă din ultimii 36 de ani, după ce seceta a afectat in mod grav culturile, estimează compani ...

 România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie
12/05/2024 16:14

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că Romania asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie. "Mă bucur că particip astăzi la o tradiţie pe care o r ...

Dezastru pentru pensionarii din România, anticipat de specialiști. Adio majorări!
09/05/2024 13:34

Comunicat devastator trimis de Ministerul Finantelor. Datoria publică a trecut de 52% din PIB, ceea ce inseamnă că pensiile si salariile romanilor ar putea fi inghetate in perioada următoare. Desi legea sp ...

COMUNICAT ÎNCHEIERE PROIECT  „CONSTRUIRE PAVILION PENTRU ACTIVITĂȚI ȘCOLARE ÎN AER LIBER, ÎNFIINȚARE ȘI DOTARE LABORATOARE ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1, TAMAȘI”
09/05/2024 09:00

COMUNICAT ÎNCHEIERE PROIECT   „CONSTRUIRE PAVILION PENTRU ACTIVITĂTI SCOLARE ÎN AER LIBER, ÎNFIINTARE SI DOTARE LABORATOARE SCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1, TAMASI”  

Comisia Europeană spulberă piața muncii din România: Deficit de competențe și muncă la negru, șomaj prea mare!
08/05/2024 19:48

Factorii care explică şomajul de lungă durată in Romania includ deficitul de competenţe şi o pondere semnificativă a muncii la negru, care era estimată la 1,4 milioane de persoane, arată o analiză de ...

 România, loc fruntaș la producția de ouă în Europa
08/05/2024 15:31

Potrivit unui raport Eurostat, Romania este una dintre tările cu cel mai mare număr de găini ouătoare din Uniunea Europeană. În 2022, Romania detinea peste 38,7 milioane de găini ouătoare, clasand ...

Vin banii pentru crescătorii de animale
08/05/2024 13:17

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat in sectorul creşterii animalelor (ameliorare rase), solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor p ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei