Ce trebuie să știi înainte de a începe o carieră în PSI
Dimensiune font:
Acum, pe inceput de an, începem să punem pe foaie rezoluții pentru cel ce vine și să ne gândim la ce putem să îmbunătățim din toate punctele de vedere.
Dacă pe plan personal situația este un pic mai delicată și nu putem să îți dăm sfaturi, deoarece nimeni nu se poate pune în locul tău și să îți spună ce și cum e mai bine, pe plan profesional, în schimb. putem să-ți oferim sfaturi de care poți să alegi să ții cont acum sau să parchezi ideile pentru un alt moment al vieții tale.
Atunci când ne angajăm la un loc nou de muncă este necesar să avem o discuție cu un specialist SSM și PSI, adică sănătate și securitate în muncă și prevenirea și stingerea incendiilor.
Dacă și tu te-ai gândit măcar o dată la ce ar însemna să lucrezi în acest domeniu și să faci un curs de cadru tehnic PSI atunci ai ajuns în locul care trebuie. Pentru că azi noi îți vom răspunde la cele mai întâlnite 3 întrebări și curiozități legate de acest domeniu și, cine știe, poate îți dăm un imbold spre a face un pas înainte către o nouă carieră.
3 realități despre meseria de inspector SSM PSI
Orice meserie din lumea aceasta are părțile sale interesante, care te ajută să nu te pierzi într-o rutină și să ai mereu contact cu persoane interesante. Trebuie să îți dai seama însă dacă îți dorești să ai aceste interacțiuni live sau online și, în funcție de acest criteriu, să alegi ce îți dorești să faci pe mai departe. Desigur, să eviți total interacțiunile în persoană este, de cele mai multe ori, imposibil.
1. Ce oportunități de angajare am
E de la sine înțeles că cea mai întâlnită întrebare este: ce oportunități aș avea dacă aș alege să intru în acest domeniu?
Vestea bună este că orice instituție de stat sau privată are nevoie să colaboreze cu un astfel de specialist, fie că este un angajat intern sau un colaborator extern, pe care îl cheamă doar la nevoie.
Astfel, la câte companii exista, care au cel puțin un angajat sau vor avea cel puțin un angajat începând de anul viitor, poți să îți faci o idee de cererea care începe să crească din ce în ce mai mult.
Așadar, șansele de angajare pentru tine sunt tot mai mari cu fiecare companie creată și înregistrată.
2. Pot să fac o reconversie profesională?
În lumea care este tot mai instabilă din foarte multe puncte de vedere, este bine întotdeauna să avem o soluție de rezervă atunci când vine vorba despre viața profesională și să fim mereu pregătiți de cele mai rele scenarii.
Astfel, un curs de instructor PSI este varianta perfectă pentru a avea acces la această soluție. Acesta nu este costisitor din punct de vedere material, însă poate să fie acea ancoră de care ai nevoie pentru a te simți în siguranță, atât pe moment, cât și pe viitor.
3. Cât pot să câștig ca inspector PSI?
Având în vedere inflația care crește mereu și parcă avem tot mai puțini bani în portofel și pe card, ne gândim zi de zi cum am putea să rămânem pe linia de plutire și cum să economisim pentru viitor sau pentru zile negre.
Studiile efectuate în România arată că un angajat pe acest post al unei instituții poate să câștige până la 5000 de lei pe lună.
Mai mult decât atât, dacă alegi să lucrezi ca liber profesionist și să colaborezi cu mai multe companii deodată, veniturile tale pot să crească considerabil și să alegi chiar tu când dorești să lucrezi sau să iei pauze, fără să depinzi de altcineva.
Dacă însă alegi să te specializezi și în domeniul SSM pe lângă PSI, veniturile tale pot să crească considerabil peste acest nivel, deoarece vei avea încadrare de dublă specializare.
Protecția și securitatea în muncă sunt deosebit de importante pentru fiecare angajat și companie și trebuie să fie luate în seamă cu mare atenție, pentru binele tuturor.
Alege să investești în tine în prezent și îți vei mulțumi în viitor!
Credite foto: unsplash.com
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau