Ce trebuie să știi înainte de a tranzacționa indicele S&P 500
Dimensiune font:
Ce trebuie să știi înainte de a tranzacționa indicele S&P 500
Dacă în trecut oamenii aveau tendința de a economisi bani la bancă, pentru a-i avea la bătrânețe sau pentru zile negre, astăzi tot mai multe persoane au înțeles că este mai bună strategia de a investi banii la bursă. Bineînțeles, este vorba despre o parte din banii care pot fi economisiți într-o anumită perioadă. După ce ți-ai asigurat cheltuielile lunare și ți-ai făcut un fond de urgență, poți aloca o sumă pentru a fi investită. După o anumită perioadă, investiția ta s-ar putea să fie una profitabilă. Ai numeroase opțiuni în care poți investi, iar în continuare vrem să îți prezentăm una dintre acestea: Indicele S&P 500.
Ce este indicele S&P 500
Înainte de a tranzacționa, este important să știi ce este acest indice S&P 500 Romania. Denumirea acestui indice provine de la Standard & Poor’s 500. Practic, ce este acesta? Este indicele celor mai mari companii din SUA, care sunt listate la NASDAQ și NYSE. Printre cele mai cunoscute companii listate sunt Exxon, Apple și Microsoft. Companiile sunt împărțite în sectoare, cum ar fi IT, Retail, finanțe, sănătate, energie și altele.
Acest indice este considerat de către mulți specialiști una dintre cele mai bune reprezentări ale pieței titlurilor de capital din SUA. Indicele a fost înființat în anul 1923, iar abia în anul 1957 a ajuns la forma din prezent, care include 500 de companii (bineînțeles, companiile și poziția acestora schimbându-se în tot acest timp).
Cum funcționează indicele S&P 500
Pentru a înțelege cum funcționează acest indice, este important să știi că un comitat specializat folosește 8 criterii pentru a evalua o companie. Aceste criterii sunt: lichiditatea, capitalizarea bursieră, domiciliul, capitalul public, reprezentarea industriei în economia SUA, perioada de timp tranzacționată la bursă, Standardul Global de Clasificare a Industriei și dacă există un consiliu de administrație al companiei care să fie public. Bineînțeles, există și anumite cerințe specifice, în funcție de fiecare industrie.
Când și cum tranzacționezi acest indice
Este foarte important să știi când și cum să tranzacționezi indicele. Pe piața bursieră, unul dintre cele mai bune momente pentru investiții este reprezentat de perioadele de volatilitate mare. Ce înseamnă acestea? Când un capital mare intră pe piață, volumul tranzacțiilor crește, iar investitorii activi care folosesc efectul de levier pot obține profituri (se aplică în cazul pozițiilor long sau short).
Este bine să știi că, în general, indicele S&P 500 nu este unul foarte volatil, iar acest lucru oferă o mai mare siguranță pentru investiții pe termen lung. De ce? Pentru că acțiunile companiilor care fac parte din el sunt, de obicei, destul de stabile și nu scad prea des și ușor. Totuși, sunt anumite perioade, în special dacă ne referim la situații de criză, când valoarea acțiunilor începe să scadă.
Care sunt acele perioade sau momente când se poate tranzacționa indicele S&P 500? Spre exemplu, când companiile de top din indice își publică rezultatele financiare (fie cele trimestriale, fie cele pentru întregul an). O altă situație poate fi în apropierea întâlnirilor FED (Federal Reserve Bank) din SUA. De asemenea, alte întâlniri politice majore pot influența indicele și așa cum s-a putut vedea și în ultimii ani, anumite evenimente sau crize militare.
Acest indice poate fi tranzacționat online, pe o platformă dedicată, reglementată și supravegheată de autoritățile competente. Este important să alegi o astfel de platformă, care este în primul rând sigură și bine capitalizată, capabilă să susțină portofoliile investitorilor pe termen lung.
Așadar, dacă îți dorești să tranzacționezi indicele S&P 500, cel mai bine este să te informezi foarte bine în legătură cu tot ceea ce înseamnă acesta, care sunt cele mai bune perioade când poate fi tranzacționat și, de asemenea, care sunt platformele pe care acest lucru poate fi făcut în siguranță.
Sursa foto: Shutterstock
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau