Masa de Revelion cu preparate culinare si retete pentru vegetarieni
Dimensiune font:
Daca sunteti vegetarieni convinsi si sunteti in cautarea unor preparate culinare pentru masa de Revelion, va oferim un meniu vegetarian special creat pentru zilele de sarbatoare: salate, aperitive, supe, sosuri, mancaruri cu legume, zarzavaturi si fructe etc. Descoperiti cartea noastra de bucate online si numeroase retete pentru vegetarieni!
Preparate culinare de sarbatori pentru vegetarieni
Daca mancarurile din carne de porc nu sunt incluse in meniul de sarbatoare al vegetarienilor, acestia se pot bucura de multe alte preparate culinare care inlocuiesc cu succes mancarea traditionala.
Cele mai indicate retete pentru vegetarieni sunt cele care combina gustul desavarsit al fructelor si legumelor. Salata de varza cu ananas si salata de morcovi cu mere pot fi incercate cu incredere de vegetarienii convinsi.
Pentru salata de varza cu ananas aveti nevoie de 300 g de varza alba sau rosie, 250 g de ananas proaspat sau din conserva, 1 radacina de telina taiata marunt, 15 g de patrunjel, 50 ml de iaurt, 2 linguri de otet, 20 ml de ulei, sare, piper si cimbru dupa gust. Varza se taie marunt si se amesteca cu toate celelalte ingrediente. Se aseaza pe farfurii intinse si se orneaza cu frunze de patrunjel.
Salata de morcovi cu mere cere putin mai multa rabdare din partea dumneavoastra deoarece morcovii trebuie dati pe razatoare. Pentru un astfel de preparat culinar vegetarian aveti nevoie de 250 g de morcovi (cantitatea poate fi marita sau micsorata in functie de numarul de portii necesare), 200 g de mere verzi, 50 g de tulpina de telina, 15 g de patrunjel, 15 ml de zeama de lamaie sau de portocale, 20 ml de iaurt, 3 linguri de ulei si 2 de otet. Morcovii, merele si telina trebuie date pe razatoare si amestecate cu celelalte ingrediente. Adaugati, dupa gust, sare, piper, cimbru sau scortisoara.
Dovleceii cu branza la cuptor si budinca de conopida sunt alte preparate culinare care dau gust mesei de Revelion.
Aveti nevoie de 4 dovlecei (sunt recomadati cei care nu au foarte multe seminte, adica cei tineri), 300 g de branza de oaie sau de capra, 100 g de unt, 3 linguri de pesmet si sare dupa gust. Curatati dovleceii, taiti-i in felii lungi si puneti-i la fiert circa 20 de minute. Dupa ce s-au fiert, dovleceii se pun la scurs, dupa care se amesteca cu branza rasa. Se unge o tava cu unt, se presara cu pesmet si se aseaza feliile de dovlecei. Se lasa la cuptor aproximativ 40 de minute si se serveste rece.
Pentru budinca de conopida aveti nevoie de 2 conopide, 2 felii de paine, 1 cana de apa, 1 lingura de ulei, sare si piper. Conopida se fierbe, se taie rondele si se aseaza intr-o tava peste feliile de paine inmuiate in apa. Inainte de a aseza conopida, ungeti tava cu ulei. Se lasa la cuptor 30 de minute si se serveste calda.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau