Cum să depozitați hainele în mod corespunzător: evitați greșelile de bază
Dimensiune font:
Pentru că trăim într-o țară în care îmbrăcămintea sezonieră este obișnuită și în care schimbăm gecile de puf cu rochii și jachete ușoare pe tot parcursul anului, este important să cunoaștem și câteva informații de bază despre depozitarea hainelor. Pentru a depozita în mod corespunzător hainele este nevoie de puțină organizare. Este important să ai un dulap sau o comodă ordonată, în care să găsești exact ceea ce cauți și în stare perfectă.
Sursa de imagine: Kostikova Natalia / Shutterstock.com
Organizati-va hainele în funcție de sezon
Pentru a economisi timp și spațiu, este o idee bună să vă împărțiți mai întâi hainele în funcție de anotimpul în care le purtați. Piesele din garderoba ta pe care nu le folosești în acest moment pot fi depozitate în dulapul din dormitor în partea superioară, în spațiul de depozitare de sub pat sau de sub canapea. Veți avea dintr-o dată suficient spațiu pentru toate piesele pe care le folosiți în prezent, și de asemenea, vă va fi mult mai ușor sa le accesati.
Înainte de a pune hainele în dulap, spălați-le
Înainte de a așeza piesele preferate în garderobă, ar trebui să le spălați și să le uscați bine. În caz contrar, deodorantul și petele pot pătrunde mai adânc în fibrele țesăturii, ceea ce va îngreuna eliminarea lor. În plus, veți avea în garderobă doar haine curate și cu miros plăcut.
Sortați lucrurile de care nu aveți nevoie
Pentru a da un alt suflu garderobei dumneavoastra, eliminati articolele inutile. Dacă nu ați mai purtat ceva de ani de zile, probabil că nu veți mai purta acel lucru. Aruncați pur și simplu toate grămezile de haine din categoria "o voi purta când voi slăbi", lenjeria deteriorată sau pătată și alte piese nepotrivite. Apoi, împărțiți articolele vestimentare în mai multe categorii: cele pe care le păstrați, cele pe care le donați (în scopuri caritabile, la magazinele de vechituri sau la prieteni și cunoștințe) și cele pe care le aruncați.
Aveți grijă și de pantofii dumneavoastră
Pantofii trebuie să fie curățați înainte de a fi puși în dulapul de pantofi. Aceștia nu trebuie depozitati umezi, uzi sau murdari. În funcție de material din care sunt realizati trebuie din cand in cand sa acordați o atenție sau o ingrijire deosebita. Cizmele înalte și botinele pot fi umplute cu hârtie de ziar pentru a-și păstra forma în dulap.
Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com
Aveți grijă în ce depozitați
Există tot felul de organizatoare, cutii și pungi de vid care sunt ajutoare excelente pentru a vă organiza. De asemenea, vă economisesc mult spațiu. Aveți grijă să nu depozitați în ele piese delicate din mătase sau lână. Pungile de plastic le pot deteriora în timp și le pot face să își piardă forma. Dacă intenționați să depozitați articole pentru o perioadă lungă de câteva luni, alegeți cutii de plastic cu capac etanș pentru o astfel de depozitare.
Evitați căldura și umiditatea
Temperaturile de peste 23°C nu sunt un mediu potrivit pentru depozitarea hainelor, dar nici temperaturile prea scăzute nu sunt potrivite. De asemenea, evitați depozitarea în condiții de umiditate, în timp hainele se pot deteriora. Zonele uscate și întunecate sunt ideale. Lumina poate face ca unele dintre cele mai deosebite piese să se decoloreze.
Cum să evitați moliile de haine?
Este posibil să întâlniți două tipuri de vizitatori nepoftiți în dulapul dumneavoastră - primul este molia hainelor, al doilea este molia blănurilor. Nu veți putea să-i deosebiți doar privindu-i, dar ambilor le plac locurile umede și întunecate și nu tolerează bine lumina sau mirosurile proaspete. Se hrănesc prin consumul de materiale naturale, lână, blană, piele sau pene.
Pentru a le evita, este important să puneți în dulap doar haine curate. De asemenea, acestea sunt atrase de umiditate și de hainele cu urme de transpirație. Este indicat să aerisiti frecvent dulapul, să-l curățați și să îl aspirați în mod regulat. Dacă doriți sa scapati de molii, puteți procura diferite capcane. Nu le place lavanda și alte mirosuri aromatice, cum ar fi cuișoarele, scorțișoara sau coajă de lămâie. Le puteți plasa în dulapuri sub formă de săpunuri sau pliculețe parfumate.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau