Cum scapi de petele de calcar?
Dimensiune font:
Sursă foto: Restoration Master Finder
Vrei să economisești bani? Să te bucuri de o viață cât mai lungă a aparaturii tale electrocasnice, precum și de un consum eficient de energie și facturi mai mici la gaze naturale? Vrei să scapi de depunerile de calcar?
Ne confruntăm zilnic cu apa dură, dar de cele mai multe ori nu conștientizăm acest lucru.
Ce este apa dură și de ce ne afectează? Este acel tip de apă, extras din subsol și care poartă cu ea un conținut ridicat de minerale dure, precum calciu, magneziu, fier. Acestea ajung și se depun ori pe componentele centralei termice, dar și ale mașinii de spălat, pe instalațiile de apă, fierbătoare, sau ajung direct în organismul nostru.
Practic, apa dură se depune pe toată aparatura care intră în contact cu apa. Apa dură poate afecta componentele oricărui aparat de uz electrocasnic, iar consecințele sunt neplăcute, deoarece presupune costuri de reparare sau chiar înlocuire a acestora.
Cum identifici apa dură? Vorbim despre petele de calcar lăsate de apă pe faianță sau gresie, pe instalațiile de apă. Probabil că, cel mai bun moment în care poți realiza că apa este dură, este acela în care o consumi de la robinet, despre care la final spui: ‘’ce gust neplăcut are!’’.
O problemă și mai importantă care se ridică referitor la efectele apei dure, este următoarea. Apa dură ne afectează starea de sănătate?
Se pare că răspunsul este da. Specialiștii în ramuri ale medicinii, precum nefrologie sau urologie, susțin că efectul apei dure asupra sănătății rinichilor generează formarea pietrelor, afecțiune despre care majoritatea am auzit.
Pielea noastră, de asemenea, are de suferit din cauza apei dure, deoarece săpunul se dizolvă mai greu, reziduurile rămân pe piele, iar din cauza acoperirii porilor, efectul poate fi apariția acneei sau a altor probleme de piele.
Per ansamblu, efectele apei dure se extind asupra întregii noastre vieți. Performanța aparaturii electrocasnice scade, în timp ce crește consumul de energie, dar și riscul major de defectare al acesteia. Hainele spălate într-o mașină ale cărei componente sunt afectate de apa dură, suferă modificări la nivelul țesăturii, precum și al culorii.
În cazul unei centrale termice, depunerile de reziduuri pe componentele acesteia, îngreunează funcționarea, eficiența scade, în timp ce consumul de energie crește, fapt vizibil în factură.
Dar cum fiecare problemă are și o soluție, la fel se întâmplă și în cazul utilizării apei dure.
Soluția este un dedurizator de la Eko Instal care să contracareze efectele apei dure și care se montează în circuitul alimentar al instalației termice, rolul acestuia fiind de prelungire a vieții echipamentelor electrocasnice care intră în contact cu acest tip de apă. Este o soluție eficientă, al cărei efect se menține pe termen lung.
Un dedurizator îți garantează o viață lungă a aparaturii electrocasnice, dar și consumul sigur de apă potabilă de la robinet, rolul acestuia fiind de reducere a durității apei.
Ce beneficii poate avea un dedurizator asupra sănătății tale, dar și în cazul aparatelor electrocasnice pe care le folosești în gospodăria ta?
Echipamentele și instalațiile din casă se bucură de o viață mai lungă, precum și de un nivel crescut de eficiență.
Robineții, dușul, cada, dar și restul obiectelor casnice vor fi mai curate, iar tu nu mai trebuie să-ți faci griji sau să pierzi timp curățindu-le de astfel de depuneri.
Spălarea hainelor se realizează cu o cantitate normală de detergent, iar tu te bucuri de aspectul curat și fără pete al acestora.
Folosești pentru consum apă cu acțiune blândă și care protejează pielea de eventuale probleme de sănătate, precum alergii, eczeme etc.
Așadar, apa dură nu este o soluție potrivită pentru a te folosi de ea în gospodărie, fie că o bei sau te speli cu ea, fie că o folosești pentru aparatura electrocasnică.
În schimb, un dedurizator îți protejează sănătatea, hainele, precum și echipamentele și instalațiile de apă din gospodărie.
Alege un dedurizator pentru confortul tău și al familiei tale!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau