De ce grătarul electric este alegerea perfectă pentru oricine

2

Dimensiune font:

| 13-01-2021 16:15

 

Gătitul la grătar este unul dintre cele mai sănătoase moduri de a prepara alimentele. Acest tip de gătit folosește mai puțin ulei și topește grăsimea din carne. Această metodă de gătit sănătoasă ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și a altor boli de inimă. Deoarece timpul de gătire este redus, nutrienții și aromele rămân intacte.

 Există multe cazuri în care nu puteți folosi un grătar cu cărbune sau gaz la domiciliu. De obicei, acest lucru se întâmplă în complexe de apartamente, care au balcoane. De obicei, aceste spații sunt oarecum mici și multe au coduri restrictive care nu permit gătitul la flacără deschisă, pentru a preveni focul sau fumul. Cu toate acestea, acestor proprietari le place să gătească la grătar la fel de mult ca locuitorii de la parter. Răspunsul poate fi un grătar electric.

Cum funcționează un  grătar electric

Înțelegerea modului în care funcționează aceste grătare vă poate ajuta să luați o decizie cu privire la un producător. Pentru a ajuta la înțelegerea provocărilor, luați în considerare modul în care funcționează de obicei grătarele convenționale (fie cu gaz, fie cu cărbune).

În general, atunci când gătiți direct pe sursa de căldură, aceste grătare trebuie să încălzească aerul dintre sursa de căldură și mâncare (convecție), motiv pentru care trebuie să le preîncălziți cu capacul pus. Pentru a reține căldura în timpul gătitului, capacul este, de asemenea, închis periodic.

 Temperatura constantă este greu de menținut, atunci când se bazează pe încălzirea prin convecție, astfel încât mulți producători de grătare folosesc tehnici pentru a uniformiza căldura. Unii folosesc o serie de brichete ceramice, bare „aromatizante” unghiulare și alte accesorii. Acestea ajută la reducerea puseelor de căldură, deoarece prind o parte din sucurile și grăsimile care picură, care sunt apoi vaporizate și returnate în mâncare, pentru a adăuga aromă.

 Aceste tehnici variază în rată de succes, dar nu depășesc slăbiciunea inerentă a dependenței de aerul încălzit pentru a găti mâncarea. Dacă este rece sau bate vântul oarecum, încălzirea poate fi inconsistentă, provocând pete calde și reci sau grătarul nu poate fi suficient de fierbinte pentru a găti mâncarea fără a o usca. Aici strălucește grătarul cu infraroșu. Căldura este constantă și timpul de gătire este repetabil.

 Cu privire la grătarul electric, sursa sa de căldură este un element de încălzire așa cum ați putea vedea într-un prăjitor de pâine, dar cu o sarcină mai grea. Una dintre problemele cheie cu grătarele electrice este dacă să alegeți un model cu 220v sau unul cu 120v. Recomandarea convențională spune că 220v este mai bun, deoarece poate face ca elementul să fie mai fierbinte decât 120v, dar multe modele nu au deja instalat acest lucru, deci poate fi o modernizare costisitoare. Dacă este un model vechi, poate fi puțin mai ieftin.

 Indiferent de tensiune, aceste grătare suferă aceleași probleme de reținere a căldurii ca grătarele convenționale, cu sarcina suplimentară de a nu se încălzi la fel de mult ca gazul sau cărbunele. Poate fi similar cu a avea un prăjitor în aer liberm cu elementul la aproximativ 8 centimetri de mâncare. Acest lucru face dificilă coacerea alimentelor, ce ajută la păstrarea umidității alimentelor, ce le ajută să nu se usuce în timp ce gătesc. Elementul deschis poate provoca, de asemenea, erupții și fum, atunci când sucurile și grăsimea se scurg pe el.

 Câțiva producători au abordat diferit încălzirea. Au mutat elementul de încălzire până la atingerea fundului suprafeței de gătit. Aceasta servește 2 scopuri:

 1. Căldura este transferată direct pe suprafața de gătit (suprafața completă nu variază cu mai mult de 3 grade), făcând-o mai fierbinte decât cealaltă metodă de încălzire a aerului.

 2. Suprafața de gătit protejează elementul de picături care provoacă flăcări și fum.

3 tipuri diferite de grătar electric

Un grătar electric poate pregăti mâncarea la fel de bine sau mai bine decât un grătar cu cărbune sau propan, dar este mai ușor de curățat, după ce mâncați.

De la mijlocul anilor 1990, grătarele electrice au devenit tot mai populare. Gătesc cu mai puțin fum, produc mai puține calorii din grăsimi și sunt preferate de bucătarii de acasă, care au nevoie de o modalitate rapidă de a prepara mese gustoase, cu aspectul și gustul unor metode care consumă mai mult timp. Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați următorul dvs. grătar electric.

Grătare de masă

Grătarul original de masă are suficient spațiu pentru a manipula câțiva burgeri sau fripturi, o suprafață înclinată pentru a scurge grăsimea și un capac pentru încălzire uniformă și pentru a reține aroma.

Grătare de sine stătătoare

Aveți nevoie de mai multă suprafață tradițională de gătit în aer liber? Grătarele electrice de sine stătătoare pentru curtea din spate sau terasă sunt o modalitate excelentă de a găti, fără să vă faceți griji cu privire la fumul și mizeria cărbunelui sau a lemnului.

Grătare cu infraroșu

O alternativă a grătarului electric clasic este tehnologia cu infraroșu, care folosește un colector de căldură direct deasupra elementului electric, pentru a promova gătirea uniformă și drenarea grăsimilor. Acest lucru reduce aprinderea și carbonizarea și, fără toate scurgerile, curățarea este mai ușoară decât cu grătarele tradiționale.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Cum ne influențează culorile percepția și comportamentul?
21/11/2024 12:11

Cum ne influentează culorile perceptia si comportamentul? Culorile au un impact profund asupra perceptiei si psihicului uman. Fiecare culoare evocă emotii specifice si poate chiar să influenteze semnifica ...

Sărbătorile de iarnă cu alți ochi. Povești din copilărie privite cu ochii adultului
21/11/2024 10:45

Sărbătorile de iarnă cu alti ochi. Povesti din copilărie privite cu ochii adultului Tin minte si acum cat asteptam să vină iarna. În niciun caz pentru dorinta de a simti frigul, ci cel mai mult pen ...

CINCI intervenții de design interior care transformă instantaneu aspectul locuinței tale
20/11/2024 15:39

Fotografie de pe pexels.com   Transformarea locuintei tale nu este sortită să fie o sarcină coplesitoare sau costisitoare. Uneori, cateva interventii de design interior bine gandite pot face minuni ...

Oamenii de știință i-au învățat pe șobolani să conducă mașinuțe
20/11/2024 11:12

Oamenii de stiintă i-au invătat pe sobolani să conducă masinute Oamenii de stiintă care i-au invătat pe sobolani să conducă masinute au revenit cu si mai multe informatii despre cat de mult apreciază ...

Locul unde „plouă cu pește” în fiecare an
19/11/2024 14:15

Locul unde „plouă cu peste” in fiecare an   Unde plouă cu peşte in fiecare an? Este vorba despre orăselul Yoro din Honduras. În urma furtunilor puternice, părti din Yoro, Honduras ...

Misterul Camerei de Chihlimbar, numită a opta minune a lumii
18/11/2024 15:23

Misterul Camerei de Chihlimbar, numită a opta minune a lumii Frumoasa piatră semipreţioasă, chihlimbarul, este adesea asociată cu episodul ADN-ului de dinozaur, din filmul „Jurassic Park”. & ...

Unde să parchezi la Aeroportul Otopeni: alternative eficiente
18/11/2024 13:44

Poză de pe Pexels.com Călătoriile frecvente pot fi o provocare logistică, mai ales atunci cand vine vorba de parcarea la Aeroportul Otopeni. Multi călători se confruntă cu dilema alegerii unei parcări ...

Arta de a renunța. Calmul vine atunci când nu mai lupți cu totul
18/11/2024 08:56

Alergăm adesea după control, după certitudini, după un echilibru ce pare mereu la un pas distantă. Însă, in acele momente de liniste, cand totul pare să se oprească pentru o clipă, răzbate o i ...

Echilibrul trupului și al spiritului. Secretele celor trei dosha în medicina ayurvedică
17/11/2024 18:13

Într-un colt al lumii unde intelepciunea antică se imbină armonios cu observatia atentă asupra naturii, Ayurveda – sistemul traditional de medicină al Indiei – descifrează tainele sănăt ...

Alimentația ca elixir
17/11/2024 15:30

Frumusetea si sănătatea sunt strans legate de ceea ce punem in farfurie, iar nutritia devine un instrument esential in mentinerea pielii luminoase, a părului sănătos si a unei energii care radiază vitalit ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei