Trei deficiențe nutritive care stau la baza lipsei de energie

download (1)

Dimensiune font:

| 28-12-2021 09:19

Simțiți constant că nu aveți energie? Deficiențele de nutrienți sunt cauze comune ale energiei scăzute, iar o singură vitamină nu este suficientă pentru remedierea acesteia. Iată cum poți să-ți recâștigi energia.


Nu este surprinzător faptul că deficiențele de nutrienți sunt cauzele unei energii scăzute și ale obosealii, având în vedere că trilioanele de celule ale corpului se bazează pe vitamine și minerale pentru a genera energie. Ceea ce este surprinzător este faptul că puțini medici recunosc faptul că oboseala și lipsa de energie sunt adesea un simptom precoce al deficiențelor multiple de vitamine și minerale, notează University Health News.

Mulți furnizori de servicii de sănătate ignoră, de asemenea, faptul că lipsa de vitamine și minerale este o afecțiune surprinzător de comună. Acest lucru este valabil chiar și în lumea dezvoltată, unde suntem cunoscuți ca „supraalimentați, dar subnutriți".

Nutrienți și vitamine pentru oboseală și energie
Un procent ridicat de adulți din Statele Unite mănâncă mai puțin decât valoarea minimă zilnică a multor vitamine și minerale esențiale. Un studiu publicat în Journal of Nutrition în 2011, de exemplu, a constatat că și atunci când includ aportul de vitamine din suplimente și alimente îmbogățite, 97 la sută dintre americani nu obțin suficient potasiu, 65 la sută nu obțin suficientă vitamina K, 60 la sută nu obțin suficientă vitamină E, 70 la sută nu au suficientă vitamină D și în jur de 30 la sută nu obține suficiente vitamine A și C.

Deficiențele de nutrienți sunt printre cauzele scăzute de energie și oboseală, deoarece încetinesc producția de energie în interiorul celulelor. Acest lucru poate duce la oboseală excesivă și lipsă de energie, precum și multe alte simptome. Aici, vom arunca o privire mai atentă la trei dintre cei mai importanți nutrienți legați de oboseală, cauze energetice scăzute și ce suplimente energetice puteți lua.

1. Vitaminele B
Vitaminele B sunt necesare pentru transformarea alimentelor în energie. Vitaminele B sunt B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacină), B5 (acid pantotenic), B6, B12, acid folic și biotină. Dacă nu aveți vitamina B, fie pentru că nevoile sunt crescute, fie pentru că nu luați cantități suficiente, capacitatea mitocondriilor celulelor de a genera energie va fi compromisă. Mitocondriile sunt casele de energie energetică ale celulei. Datorită rolului lor critic în producerea energiei care conduce fiecare proces fiziologic, funcția mitocondrială este o zonă de interes și studiu intens.

Lipsa unei singure vitamine B poate compromite o întreagă secvență de reacții biochimice necesare transformării alimentelor în energie. Deficiențele de vitamina B12 sunt, în special, cauze de oboseală semnificative, iar între 10 și 15 la sută dintre adulții îmbătrâniți au o deficiență de B12. Vitaminele B pot preveni și pierderea memoriei și chiar pot preveni accidentul vascular cerebral.

2. magneziu
Magneziul este un mineral esențial pentru organismul uman. Este implicat în peste 300 de reacții metabolice, o reacție cheie fiind producția de energie. Magneziul este necesar pentru formarea și stocarea moleculei de energie ATP. Deficitul de magneziu afectează calea de producere a energiei cerută de mitocondrii pentru a genera ATP.

Deficiența de magneziu reduce, de asemenea, capacitatea mitocondriei de a rezista la deteriorarea radicalilor liberi și duce la producerea excesivă de radicali liberi obținuți de oxigen și inflamație de grad scăzut. Inflamările cronice și stresul oxidativ au fost identificate atât ca factori cauzali în mai multe afecțiuni legate de oboseală, cum ar fi depresia și sindromul de oboseală cronică.

Până la 23% din adulții din Statele Unite au un nivel scăzut de magneziu și nu îndeplinesc aportul alimentar recomandat de magneziu. Aproape jumătate (48 la sută) din populația SUA a consumat mai puțin decât cantitatea necesară de magneziu din alimente în 2005-2006.

Nivelurile scăzute de magneziu au fost legate de un risc crescut de oboseală cronică. Completarea magneziului la pacienții cu oboseală cronică arată o îmbunătățire clinică a nivelului de energie.

3. Antioxidanti
Antioxidantii sunt compusi chimici care neutralizeaza radicalii liberi prin prevenirea reactiei oxigenului cu alti compusi. Exemple includ vitaminele C și E, seleniul mineral și coenzima nutritivă Q10. Ca și vitaminele B, antioxidanții sunt implicați în producerea de energie mitocondrială.

Capacitatea mitocondriilor de a funcționa corect este compromisă atunci când acestea sunt deteriorate de speciile de oxigen reactiv (radicali liberi) produși ca urmare a stresului oxidativ crescut și a apărării insuficiente a antioxidanților. Această deteriorare determină o scădere a producției de energie de către unele dintre mitocondrii celulelor.

Antioxidanții, cum ar fi vitaminele C și E, seleniul mineral și importanța coenzimă Q10 de nutrienți sunt necesare pentru a sprijini producția de energie mitocondrială sănătoasă. Deficiențele de antioxidanți, într-un mod similar cu deficiențele de vitamina B, sunt, prin urmare, cauze de oboseală demne de abordat. Suplimentarea cu o formulă antioxidantă care conține niveluri ridicate ale acestora și alți nutrienți antioxidanți poate ajuta la oboseală  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Beneficiile uimitoare ale îmbrățișărilor
15/11/2024 15:10

Beneficiile uimitoare ale imbrătisărilor De multe ori ne imbrătisăm reciproc atunci cand suntem fericiti sau atunci cand ne intalnim cu persoane pe care le iubim. Simtim bucurie si fericire atunci cand i ...

Mâncăruri rare de sărbători: Rețete din colțurile uitate ale lumii
15/11/2024 14:41

Sărbătorile sunt o invitatie la explorare culinară, o călătorie in care aromele, culorile si traditiile se intalnesc pe farfurie. De la gusturile exotice ale tropicelor la retetele aproape uitate din Europ ...

Cum poti avea cea mai frumoasa gradina cu plante ornamentale
15/11/2024 14:32

 Grădina ta este locul unde natura isi face simtită prezenta, iar alegerea plantelor ornamentale potrivite poate transforma orice spatiu intr-un colt de rai. Arbustii si arborii ornamentali sunt elemente ...

Cum să-ți menții sănătatea în sezonul rece: Trucuri pentru un corp sănătos și o piele strălucitoare
15/11/2024 13:25

Frigul iernii nu este doar un motiv de a scoate hainele groase din dulap, ci si o provocare pentru sănătatea noastră. Temperaturile scăzute, aerul uscat si expunerea mai redusă la soare pot afecta imunitat ...

Plăcinte și prăjituri tradiționale: diversitatea deserturilor de Crăciun
15/11/2024 12:00

Crăciunul nu inseamnă doar brad impodobit, colinde si daruri. Pentru romani, masa de sărbătoare este un adevărat spectacol de gusturi, traditii si amintiri de familie, iar deserturile sunt vedetele inconte ...

Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat?
15/11/2024 11:29

Ce se intamplă dacă inghiti guma de mestecat? Încă din copilărie ti s-a spus să nu inghiti guma de mestecat, pentru că va rămane in stomac timp de sapte ani. Totusi, ce pătesti dacă inghiti gu ...

Ghidul norocului: ce trebuie să știi înainte de a juca la cazinouri online
15/11/2024 11:25

Poză de the blowup pe Unsplash.com   Cazinourile online au castigat popularitate intr-un ritm ametitor, oferind jucătorilor ocazia să se bucure de jocurile favorite din confortul propriei case. Ghi ...

4 sfaturi pentru a-ți găsi locuința ideală
15/11/2024 11:19

4 sfaturi pentru a-ti găsi locuinta ideală    Căutarea locuintei potrivite poate părea o adevărată provocare, insă cu putină planificare si atentie la detalii, procesul devine mai usor si ...

Mirodeniile iernii: de la scorțișoară la cardamom în bucătărie
15/11/2024 11:07

Odată cu venirea iernii, bucătăriile noastre se umplu de arome calde, care transformă preparatele in adevărate experiente multisenzoriale. Scortisoara, cardamomul, cuisoarele, anasonul si nucsoara devin ve ...

Cum să îmbunătățești securitatea și confortul casei tale
15/11/2024 10:43

Cum să imbunătătesti securitatea si confortul casei tale Casa inseamnă mai mult decat un adăpost; este sanctuarul tău si locul unde ar trebui să te simti confortabil si in sigurantă. Prin adoptarea ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei