Un bărbat a supraviețuit 45 de ani pe o insulă misterioasă
Dimensiune font:
Stamatis Moraitis, în vârstă de 98 de ani, s-a temut că viața lui s-a sfârșit în 1975, când a fost diagnosticat cu cancer pulmonar și că mai avea între șase și nouă luni de trăit. El a decis să se mute înapoi în Grecia de la casa sa din SUA, unde o înmormântare ar fi fost prea scumpă. Pe măsură ce treceau lunile pe insula sa natală, Ikaria, a început să se simtă mai puternic.
După ani de zile în care „a băut vin și a așteptat să moară”, el este încă în putere, în timp ce se apropie de vârsta de 100 de ani. „Nu am făcut nimic altceva decât să mănânc mâncare pură, vin pur, ierburi pure. Nu beau atât de mult încât să fiu alcoolic, ci două-trei pahare în fiecare zi. Aerul curat, atmosfera, mâncarea, toate la un loc, știți cum e Atena e plină de poluare – aici e curat, respiri oxigen pur”, a spus bărbatul.
Cercetătorii și experții în bătrânețe, nutriție, sănătate și populație au constatat anterior că există mai multe zone în lume în care se întâmplă ca oamenii să trăiască mai mult – și mai bine. Cunoscute sub numele de „zone albastre”, acestea includ regiuni specifice din California, Costa Rica, Italia, Japonia și Grecia.
Ikaria, orașul natal al lui Stamatis, situat în Marea Egee, are cea mai bătrână populație cu cele mai scăzute niveluri de demență senilă. Luna trecută s-a raportat că locuitorii orașului balnear Blackpool , celebru pentru luminile sale de Crăciun și plajele lungi de nisip, au cea mai mică speranță de viață din Marea Britanie, potrivit cifrelor oficiale. În schimb, cifrele arată că între 2018 și 2020, cea mai mare speranță de viață se regăsește în cartierul londonez Kensington și Chelsea, unde femeile trăiesc 87,86 de ani.
Teona SOARE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau