Cine este Arhanghelul Metatron, supranumit „Arhanghelul Chipului lui Dumnezeu”

arhangelul--metatron

Dimensiune font:

| 21-09-2022 16:45


Arhanghelul Metatron are un loc privilegiat lângă Tronul Dumnezeiesc – „metatronon”, atunci când desemnează un anumit rang divin, semnifică, în felul acesta, „alături de tron”.
Datorită acestei proximităţi cu Tronul enigmatic al Gloriei Dumnezeieşti şi a legăturilor sale directe cu Dumnezeu Tatăl, arhanghelul Metatron este supranumit „Arhanghelul Chipului lui Dumnezeu” sau „Arhanghelul Prezenţei Dumnezeieşti”.
Arhanghelul Metatron are sarcina fundamentală de a-i introduce pe toţi cei care merită înaintea Chipului misterios al lui Dumnezeu.
Este semnificativ că în limba latină termenul „metator” poate fi tradus în limba română prin expresia „cel care măsoară”, iar în limba aramaică şi în terminologia kabbala-istică termenul „Matronita” este un sinonim pentru „Shekina”, Natura Feminină Dumnezeiască – ce este Aspectul Feminin fundamental al lui Dumnezeu, Eternul Feminin.
Arhanghelul Metatron se numără printre singurii doi arhangheli ale căror nume nu se încheie cu sufixul „El”, care, totodată, este unul dintre Numele lui Dumnezeu în limba ebraică.
Cel de-al doilea arhanghel al cărui nume nu se încheie cu sufixul „El” este arhanghelul Sandalfon, împreună cu care Metatron, se poate spune că, realizează o relaţie subtilă de complementaritate.
Deloc întâmplător, arhanghelul Sandalfon este, de asemeni, considerat ca fiind un aşa-zis frate geamăn al arhanghelului Metatron.
Arhanghelul Sandalfon este nu numai tovarăşul şi totodată prietenul arhanghelului Metatron, căci în plus el este şi fratele spiritual al acestuia, al arhanghelului Metatron.
În plus, aceşti doi arhangheli, respectiv Metatron şi Sandalfon, mai sunt descrişi, uneori, ca fiind singurii arhangheli ce au apărut printr-un proces de evoluţie lăuntrică accelerată ce a făcut să survină un proces de îndumnezeire extraordinară a unor fiinţe umane, care la origini au fost alese şi apoi înălţate la Cer, prin intermediul Voinţei lui Dumnezeu.
Acest aspect ar putea să explice motivul pentru care ei sunt, aşa cum am arătat anterior, singurii arhangheli al căror nume nu conţine sufixul „El”.

Arhanghelul Metatron este mediatorul teofaniilor
Arhanghelul Metatron este, totodată, considerat gardianul, trimisul şi mediatorul prin intermediul căruia apar şi se manifestă teofaniile în lumea vizibilă.
Teofania este Manifestarea sensibilă, în lumea vizibilă, a lui Dumnezeu.
Teofania este întotdeauna momentul unei comunicări şi a unei comuniuni rare, incomparabile între fiinţele umane sau între fiinţa umană şi Creatorul ei.
Fiecare teofanie face să apară un inefabil contact, o deschidere aşa-zisă a Cerului Dumnezeiesc în direcţia lumii manifestate şi, în felul acesta, devine cu putinţă o transmisie divină sau chiar o revelaţie.
Tocmai de aceea se spune că arhanghelul Metatron este „Arhanghelul Chipului lui Dumnezeu”.
El este agentul prin excelenţă al teofaniilor şi, tocmai de aceea, el este, totodată, acela care reuneşte toţi profeţii şi mesagerii divini.
În anumite texte ezoterice, arhanghelul Metatron este descris prin termenul, „Cel care face să se manifeste teofaniile”.
Orice învăţătură Dumnezeiască autentică trebuie să aibă la originea ei o teofanie, un act divin ce îi conferă o validitate sigură, o relaţie transcendentă ce marchează prin pecetea sa valoarea supraumană a revelaţiilor sau a viziunii mesagerului respectiv.
Arhanghelul Metatron este unanim considerat, atât în cadrul angelologiei creştine, cât şi în cadrul angelologiei ebraice, ca fiind un mesager fundamental al lui Dumnezeu.
Arhanghelul Metatron ni-L poate revela, prin intermediul graţiei sale divine, într-un mod direct pe Dumnezeu şi tocmai de aceea el este privit de către marii iniţiaţi ca fiind un mesager esenţial între om şi Dumnezeu, ce face cu putinţă să se unească într-un mod extatic, Dumnezeiescul cu fiinţele umane ce sunt pregătite să li se reveleze enigmatica şi teribila Realitate a aşa-zisei Feţe a lui Dumnezeu Tatăl.

Arhanghelul Metatron este scrib al lui Dumnezeu
Arhanghelul Metatron este căpetenia îngerilor şi, totodată, el este un sui-generis scrib al lui Dumnezeu.
Printre altele, el este cel care ţine o evidenţă a tuturor păcatelor grave ale omenirii.
În conformitate cu anumite texte apocrife, profetul şi scribul Enoh cel faimos, despre care se spune că se afla în Prezenţa lui Dumnezeu şi că şi-a păstrat nealterată puritatea ce i-a venit de la Dumnezeu în timpul vieţii sale de muritor pământean, a devenit apoi un mare iniţiat în domeniul tainelor divine, cereşti pentru că a primit o carte plină de Taine Dumnezeieşti ce erau revelate şi care carte i-a fost oferită de către Îngerul Raziel.
În această carte erau consemnate Învăţături Dumnezeieşti fundamentale despre Lucrarea lui Dumnezeu, atât cea care este în curs cât şi cea care urmează să se realizeze în sfera Planetei Pământ.
Datorită meritelor sale cu totul deosebite, ulterior Dumnezeu a decis ca Enoh să fie înălţat la Cer fără a cunoaşte aşa-zisul proces al morţii fizice.
Prin intermediul Graţiei Divine Enoh a fost investit cu anumite puteri divine, devenind, în cele din urmă, cel care actualmente este arhanghelul Metatron.
Arhanghelului Metatron i s-a oferit o misiune divină în Ceruri şi anume el
urma să consemneze şi să supravegheze în permanenţă tot ceea ce este consemnat în Cronica Dumnezeiască.
În felul acesta, el ştie tot ceea ce se petrece în sfera Pământului.
Anumite tratate kabbala-istice afirmă că arhanghelul Metatron ar fi, de fapt, rezultanta unui proces de transfigurare angelică a marelui iniţiat Enoh, iar arhanghelul Sandalfon ar fi, de fapt, rezultanta unei transfigurări angelice a Profetului Ilie.
Este, totodată, evident că Dumnezeu le-a încredinţat, atât arhanghelului Metatron, cât şi arhanghelului Sandalfon, misiuni importante, divine, nemuritoare pe care amândoi le au în ipostaza de arhangheli şi toate acestea le-au fost oferite pentru a-i răsplăti într-un mod Dumnezeiesc pentru acţiunile lor profund benefice, divine, pe care le-au realizat în timpul vieţii lor fizice pe Pământ.
Acţionând în felul acesta, din raţiuni pline de înţelepciune, care sunt numai de El cunoscute, Dumnezeu le-a permis totodată, atât arhanghelului Metatron, cât şi arhanghelului Sandalfon, să-şi continue acţiunile divine în Ceruri.

Arhanghelul Metatron manifestă Clemenţa şi Dreptatea Dumnezeiască
Arhanghelul Metatron este acela prin care se manifestă, într-un anume fel, Aspectul Dumnezeiesc al Clemenţei şi al Dreptăţii.
Metatron este, totodată, conducătorul aşa-ziselor oştiri celeste, ceea ce semnifică că prin sfera sa de forţă se manifestă din plin principiul puterii regale cât şi acela al puterii sacerdotale sau pontificale, ce îi conferă totodată funcţia divină de mediator.
În unele scrieri, el apare ca fiind un important avocat ceresc, el este considerat ca fiind mai marele ierarhiilor angelice.
În alte scrieri, el apare ca fiind Cancelarul Raiurilor şi Regele îngerilor.

Arhanghelul Metatron ne oferă accesul la Înţelepciunea Divină
În unele texte ezoterice, arhanghelul Metatron este prezentat ca fiind, citez: “Geniul acestei lumi”, evident, este vorba de ipostaza de geniu divin.
Fiind Îngerul Prezenţei Dumnezeieşti, arhanghelul Metatron ne ajută să înţelegem într-un mod profund, global, intuitiv ce se petrece acum sau în fiecare clipă în realitatea sferei Pământeşti.
Cu alte cuvinte, arhanghelul Metatron ne oferă într-un mod direct şi nemijlocit accesul la Înţelepciunea Divină şi el ne ajută să trezim şi să dinamizăm în universul nostru lăuntric celelalte Virtuţi Dumnezeieşti.
De altfel, atunci când este privit dintr-un punct de vedere ezoteric, numele său mai înseamnă, în limba ebraică, „Marele Învăţător divin”.
Cei iniţiaţi, cât şi unii înţelepţi, consideră că arhanghelul Metatron inspiră într-un mod tainic, asistă şi susţine fiecare formă de iniţiere spirituală autentică ce se manifestă în sfera Planetei Pământ, el fiind acela care impulsionează mereu, în toate epocile şi în toate conjuncturile, evoluţia spirituală a umanităţii.
Metatron este considerat ca fiind cel mai înţelept dintre toţi arhanghelii ce sunt cunoscuţi în tradiţia ebraică.

Arhanghelul Metatron ne oferă accesul la Atotputernicia Dumnezeiască
În anumite texte ezoterice, arhanghelul Metatron este descris prin anumiţi termeni, cum ar fi „Întâiul”, „Cel mai puternic dintre cei puternici”, „Regele îngerilor”, „Primul dintre arhanghelii lui Dumnezeu”, „Slujitorul umil ce este dăruit în totalitate lui Dumnezeu”.
Arhanghelul Metatron este cel care transmite mesajele sacre şi poruncile lui Dumnezeu către toţi arhanghelii.
Totodată, el este un important mesager al Voinţei Atotputernice a lui Dumnezeu Tatăl.
Arhanghelul Metatron ne oferă într-un mod direct şi nemijlocit accesul la Atotputernicia Dumnezeiască.
Metatron este considerat ca fiind cel mai puternic dintre toţi arhanghelii ce sunt cunoscuţi în tradiţia ebraică, tradiţie care menţionează în plus că Metatron este arhanghelul ce protejează şi veghează asupra enigmaticului arbore al vieţii din mitica grădină a Edenului.
Este important să menţionăm, tot în această direcţie, că numele Metatron este echivalent, din punctul de vedere al numerologiei sacre, cu termenul ce desemnează starea de Atotputernicie Dumnezeiască, în limba ebraică „Sadai” - „Dumnezeu cel Atotputernic” în traducere românească.

Invocarea Arhanghelului Metatron
În tradiţia ebraică, Metatron este asociat intim cu cea mai înaltă sferă divină, supranumită Keter, sau focarul misterios al Transcendenţei Dumnezeieşti.
În mod particular, el este, de asemeni, intim asociat aşa-numitei: „coloane albe a templului” am încheiat citatul, care, în cadrul simbolismului tradiţiei kabbala-istice, semnifică aspectul solar, masculin, cealaltă „coloană de
culoare neagră”, simbolizând aspectul feminin, lunar, iar această coloană enigmatică este intim asociată fratelui său divin, care este arhanghelul Sandalfon.
Arhanghelul Metatron este, uneori, reprezentat iconografic ca ţinând în mână un pergament ce conţine fundamentale Revelaţii Dumnezeieşti.
Atunci când invocăm, cu o credinţă puternică, profundă, deplină, în universul nostru lăuntric, Numele şi Prezenţa tainică a Arhanghelului Metatron, în fiinţa noastră apare o stare distinctă ce evidenţiază că începem să beneficiem de pe
urma influenţei lui divine.
Atunci când ne gândim, într-un mod ferm şi cu o credinţă deplină, la realitatea existenţei Arhanghelului Metatron îl chemăm totodată, îl invocăm în universul nostru lăuntric, putem după aceea să intrăm şi să ne menţinem în stare de comuniune cu realitatea lui tainică.
Nu trebuie să uităm nicio clipă că pentru a beneficia de fiecare dată, într-un mod liber, de pe urma ajutorului lui, trebuie să nu uităm că este în prealabil necesar să-i cerem de fiecare dată ajutorul. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Baba Vanga și Nostradamus profețesc Al Treilea Război Mondial: ce oras va arde din temelii la inceputul conflagratiei
18/04/2024 20:57

 Baba Vanga este renumită pentru serie sa de previziuni, unele dintre ele extrem de tulburătoare. Multe dintre acestea au fost consemnate de presă incă din timpul vietii ei. Chiar si după moartea sa i ...

HOROSCOPUL ZILEI
18/04/2024 07:58

 BERBEC Accentul zilei revine segmentului amoros. Atat in relatia cu persoana iubită cat si in relatia cu copiii se intrezăresc schimbări plăcute, mai mult sau mai putin. TAUR Situatia ta financiar ...

Primele Denii din acest Post: Programul slujbelor la Catedrala Patriarhală
17/04/2024 11:12

In săptămana a cincea din Postul Mare, crestinii ortodocsi participă la primele slujbe numite Denii din parcursul anului bisericesc: Denia Canonului Mare – miercuri si Denia Acatistului Bunei Vestiri – v ...

HOROSCOPUL ZILEI
17/04/2024 08:20

 BERBEC Sunteti obligat să dati un răspuns cat mai rapid la propunerea care vi se face dimineata pentru o noua ocupatie sau contract. Aveti contraargumente puternice, dar parcă nimeni nu vrea azi să v ...

Horoscopul zilei
16/04/2024 04:27

  CAPRICORN Poate o s-aveţi o discuţie - de principiu - referitoare la locuinţa şi o să vă decideţi fie acum dacă vă luaţi alta, ori o renovaţi doar, fie in ianuarie - februarie. E posibil s ...

Horoscopul Zilei
15/04/2024 04:58

  BERBEC Responsabilităţile pe care le ai de indeplinit sunt mari şi pe termen lung TAUR Inventivitatea şi originalitatea nu lipsesc din comportamentul tău GEMENI Vă chivernisiţi in aşa fel b ...

HOROSCOPUL ZILEI
14/04/2024 04:00

Berbec Esti asaltat de multe cunostinte, rude sau prieteni Taur Atragi persoane care doresc să te asculte Gemeni Amicii iti vor sanctiona orice vorbă sau gest Rac Alege-ti cuvintele cu grijă si vorbes ...

Evenimente care vor avea loc în Arhiepiscopia Iaşilor, în perioada 14-20 aprilie 2024
13/04/2024 12:39

  Duminică, 14 aprilie – Duminica a 4-a din Post (a Sfantului Ioan Scărarul) La Catedrala Mitropolitană din Iaşi, Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopie ...

Părintele Necula, afirmația care înspăimântă: Staţi liniştiţi! Toată societatea este într-o derivă psihiatrică! - Marele păcat în postul Paștelui
12/04/2024 20:11

Prezent la Conferinţa Naţională de Sănătate Mintală a Copilului şi Adolescentului, preotul Constantin Necula, afirmatie care te va pune pe ganduri. „Staţi liniştiţi! Toată societatea este intr-o d ...

Biserica blestemată din Bărăgan, magnet pentru vânătorii de fantome. Masacrul din timpul războiului ce a făcut-o celebră
11/04/2024 16:52

Un lăcaş de cult din inima Bărăganului, construit in urmă cu mai bine de 170 de ani, a devenit faimos. Legendele care s-au ţesut in jurul bisericii vorbesc despre un masacru petrecut aici in timpul celui ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei