„O lume a viitorului pentru femei ar fi una în care fiecare ar avea libertatea de a-și urma visurile și de a-și construi un destin propriu, fără a fi constrânsă de convenții sociale sau de așteptările tradiționale”

Dimensiune font:

| 16-03-2025 19:21

* dialog cu Victoria Bulai, președinta Organizației Femeilor de Afaceri Iași

- Ce înseamnă pentru dumneavoastră „a fi femeie” într-o lume în care puterea și delicatețea trebuie să coexiste? Cât de mult v-a modelat această dualitate în carieră?

- Pare un oximoron să fii puternică și delicată în același timp. Însă poate fi și un frumos exercițiu pentru noi femeile să facem ca cele două calități să coexiste. Pentru mine, „a fi femeie” într-o lume în care puterea și delicatețea trebuie să coexiste reprezintă o combinație esențială de forță interioară și empatie, de a ști când să fiu fermă și decisă și când să fiu blândă și înțelegătoare. Această „dualitate” este, fără îndoială, un element definitoriu al carierei mele, deoarece, în mediul de afaceri, capacitatea de a naviga între aceste două laturi ale feminității, poate fi esențială pentru atingerea cu succes a obiectivelor.

Și, da, ele pot să coexiste. Eu am devenit conștientă de această capacitate de-abia când am ajuns la o anumită maturitate personală și profesională. Și încă învăț cum să fac această navigare cât mai lină.

- Într-un univers al afacerilor dominat de reguli stricte și competiție acerbă, unde vă găsiți echilibrul între rigoare și intuiția feminină?

- Într-o lume de afaceri competitivă, echilibrul constă în a îmbina aceste două forțe: rigoarea în planificare și implementare, dar și încrederea în propria intuiție pentru a înțelege când să acționezi, când să asculți și când să te adaptezi.

Echilibrul între cele două este o formă de încredere în propriile abilități, de la fundamentarea deciziilor cu informații concrete, până la a avea încredere în „simțul” tău atunci când ceva nu poate fi explicat prin date.

- Există o presiune constantă asupra femeilor de a răspunde unor standarde de frumusețe, ca și cum valoarea lor ar fi legată de felul în care arată. Cum vedeți această realitate? Ați simțit vreodată că trebuie să „corespundeți” unor astfel de așteptări pentru a fi ascultată sau respectată?

- Da, există o presiune constantă asupra femeilor de a răspunde unor standarde de frumusețe, mai ales într-o lume a „filtrelor”, așa cum o numești mai jos. Am înțeles acest lucru încă  la începuturile carierei mele.  Însă nu l-am simțit neapărat ca pe o presiune, întrucât mi-a plăcut tot timpul să fiu bine cu mine: în minte, suflet și corp.

- Ce înseamnă, pentru dumneavoastră, succesul? Este o destinație sau un proces continuu de redefinire?

- Acum mulți ani, vedeam succesul ca pe o destinație, o țintă și, sincer, nu cred ca aveam o definiție clară a acestuia. Acum, succesul este în mod clar o călătorie, iar acest proces se află într-o dinamică continuă, influențat de evoluția personală și profesională, de învățăturile din experiențele trăite și de adaptarea continuă la noile provocări ale vieții și ale afacerilor. Succesul pentru mine este cumul format din mai mulți factori care contribuie la bunăstarea, în toată accepțiunea ei, a mea și a celor din jurul meu.

„Mi-am dat seama de impactul pe care-l avem noi, oamenii, unii asupra celorlalți și chiar avem capacitatea de alege ce fel de impact vrem să creăm în jurul nostru

- Când ați simțit pentru prima dată că aveți un impact real asupra lumii din jurul dumneavoastră? Cum a influențat această conștientizare felul în care v-ați construit cariera?

- De când mă țin minte, am avut o preocupare aparte pentru bunăstarea oamenilor din jurul meu: frați, prieteni, părinți, vecini, colegi etc. Cred că în toate acțiunile mele, mai mici sau mai mari, am ținut cont de conceptul de „ecologie” în relațiile cu lumea din jurul meu. Nu știu dacă am fost mereu conștientă de acest lucru. Însă atunci când am început să primesc aprecierile unor oameni pentru care am fost mentor formal sau non-formal mi-am dat seama de impactul pe care-l avem noi, oamenii, unii asupra celorlalți: și chiar avem capacitatea de alege ce fel de impact vrem să creăm în jurul nostru.

- Care este cel mai important lucru pe care l-ați învățat dintr-un eșec? Și cum ați folosit această lecție pentru a merge mai departe?

- Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o dintr-un eșec a fost să nu eșuez din nou într-o situație similară. Însă mi-am dat seama că acest lucru nu este posibil până nu-ți înveți lecția cu adevărat, iar asta poate să dureze ani sau chiar o viață întreagă. A nu mă lăsa definită de eșecuri, dar a le privi ca pe un motor de învățare, mă ajută să devin mai puternică, sper eu, mai înțeleaptă și mai bine pregătită pentru provocările viitoare.

- Dacă ar fi să priviți femeia ca pe o forță de transformare, ce considerați că aduce unic și indispensabil în afaceri, în leadership, în societate?

- Însuși cuvântul Femeie ne duce cu gândul la o forță transformatoare. Important este să fim conștiente de transformările pe care le producem: sunt ele benefice, sau mai puțin benefice? În varianta noastră de forță transformatoare pozitivă, suntem capabile să construim relații profunde și să influențăm schimbarea într-un mod sustenabil. Reușim să facem asta întrucât înțelegem lucrurile nu doar la nivel de proces, sistem sau structură, dar și nevoile și dorințele celor din jur, fiind mai conectate la umanitatea din spatele afacerilor, sistemelor, proceselor.

„Cred că cel mai mare obstacol pe care trebuie să-l depășim noi, femeile, este cel de natură mentală”

- Fiind președinta unei organizații de femei, vedeți în mod direct provocările și aspirațiile lor. Care credeți că este cel mai mare obstacol pe care o femeie trebuie să îl depășească în lumea de azi?

- Sunt o femeie norocoasă să fac parte dintr-o organizație de femei puternice, cu aspirații sănătoase și cu o dorință puternică de a crea schimbări benefice la nivel de societate. Cred că cel mai mare obstacol pe care trebuie să-l depășim noi, femeile, este cel de natură mentală, atunci când vrem să le facem pe toate, chiar și acolo unde ar trebui să lăsăm loc bărbaților. Eu am lucrat mulți ani alături de bărbați și consider că acea combinație dintre delicatețe și putere despre care povesteam la începutul articolului poate conduce către o colaborarea sănătoasă cu aceștia, astfel încât noi să ne păstrăm feminitatea de care este nevoie pentru o societate echilibrată.

- Cea mai frumoasă amintire cu mama dumneavoastră—un moment care v-a definit, care v-a schimbat sau care încă vă ghidează. Care este acel dar pe care încă nu i l-ați oferit?

- Cea mai frumoasă și totodată cea mai sensibilă amintire cu mama este cea din momentul în când am revenit din Statele Unite ale Americii în 1998 și mă aștepta în aeroport, după mult timp în care nu ne-am văzut. Nu știu cât m-a definit, schimbat sau cât m-a ghidat această amintire, însă acel sentiment pe care l-am trăit atunci îmi trezește mereu o stare deosebită atunci când îmi este dor de mama. Cred că nu i-am oferit suficiente îmbrățișări, timp și flori care să arate aprecierea și dragostea pe care o am față de dânsa.

- Ce loc credeți că ar trebui să aibă femeia în societatea contemporană și cât de departe suntem de acest ideal?

- Cred că femeia contemporană este mult mai norocoasă comparativ cu femeia altor vremuri, iar locul ei în societatea contemporană este mult mai bine și echitabil definit comparativ cu alte vremuri. Femeia ar trebui să aibă oportunitatea de a-și manifesta potențialul în toate domeniile, de la afaceri, politică, știință, la artă și educație, fără a fi limitată de stereotipuri de gen sau așteptări tradiționale.

Drumul către acest ideal este unul continuu, de aceea trebuie să continuăm să ne educăm, să promovăm politici de incluziune și să schimbăm mentalități.

„Prezentul pe care-l trăim noi, femeile, este viitorul pe care-l întrevedeau sau și-l doreau bunicile, mamele noastre”

- Dacă ați putea contura lumea viitorului pentru femei, cum ar arăta aceasta? Ce ar trebui să se schimbe fundamental?

- Cred că prezentul pe care-l trăim noi, femeile, este viitorul pe care-l întrevedeau sau și-l doreau bunicile, mamele noastre. Cu siguranță, din multe puncte de vedere trăim vremuri mai bune în care am ajuns prin dorința noastră de a ne educa, de a avea un cuvânt de spus alături de bărbații noștri, de a contribui la crearea unei lumi mai bune. O lume a viitorului pentru femei nu ar fi doar una în care femeile sunt susținute, ci una în care fiecare femeie ar avea libertatea de a-și urma visurile și de a-și construi un destin propriu, fără a fi constrânsă de convenții sociale sau de așteptările tradiționale. Iar acest lucru se întâmplă deja. Important este să nu uităm de tandrețea, finețea și latura noastră maternă.

- Cum este relația dumneavoastră cu fiica dumneavoastră? Ce sperați să îi transmiteți, dincolo de cuvinte, prin felul în care trăiți și acționați?

- Relația cu fiica mea este bazată, după afecțiunea părinte-copil care una este naturală, pe respect reciproc. Patricia este fetița mea care a crescut într-o femeie puternică și delicată, în același timp, rațională și empatică, înțelegătoare și fermă. Mai mult decât atât, ea îmi servește mie mai degrabă drept reper, decât invers: este reperul meu de feminitate, verticalitate, integritate.

„Dacă aș avea puterea absolută de a schimba ceva la nivel global pentru femei, aș susține politici care să protejeze femeile de violența domestică, abuzuri și discriminare”

 

- Trăim într-o epocă a imaginii, a filtrului perfect, a idealurilor impuse. Ce credeți că se pierde atunci când o femeie este judecată mai întâi prin felul în care arată, nu prin ceea ce este?

- Fiecare ne alegem filtrele, la propriu sau la figurat. Fiecare ne putem alege idealurile. Cred alegerea acestora depinde de nivelul de maturitate al fiecăreia dintre noi.  Este firesc să vedem mai întâi felul în care arată cineva, pentru că mai întâi vedem cu cei doi ochi -  și nu este vorba doar de femei, așa e și în cazul bărbaților. Și nu este nimic greșit în asta. Important este să ne permitem să trecem de acest moment și să rămânem curioși să descoperim ceea ce se află dincolo de prima impresie care, de cele mai multe ori, se rezumă la cea legată de aspectul exterior.  Aspectul exterior poate să reflecte doar o parte din cine suntem, în timp ce adevărata valoare a unei persoane stă în trăirile, gândurile, experiențele și contribuțiile sale. Cred asta se pierde atunci când o femeie este judecată doar prin felul în care arată.

- Dacă ați avea puterea absolută de a schimba ceva în lume pentru femei, care ar fi prima decizie pe care ați lua-o?

- Puterea femeilor rezidă în inteligență, înțelepciune, empatie, creativitate, integritate. Din păcate, aceste calități nu le protejează pe multe femei de acte de violență și abuzuri la care sunt supuse și, din păcate, nu toate femeile au șansa de a fi respectate, apreciate, protejate. Dacă aș avea puterea absolută de a schimba ceva la nivel global pentru femei, aș susține politici care să protejeze femeile de violența domestică, abuzuri și discriminare.

- Dacă „arta de a fi femeie” s-ar putea exprima într-o singură frază, o singură emoție sau un singur gest, care ar fi acelea?

- „Dragă Femeie, primul lucru pe care îl ai de învățat este să nu te mai ignori pe tine însăți!”.

A consemnat Maura ANGHEL

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
SUBSCRISA Five Administration SPRL, in calitate de Administrator judiciar al debitoarei R-Agro Falciu SA -in reorganizare, organizeaza in perioada 16.04 -09.05.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobile aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: -Utilaje agricole lista nr. 1 -pret de pornire peste 9.000 Lei (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii: -Licitatia nr. 1 in perioada 16 -17.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 29 -30.04.2025, termen-limita inscriere: 28.04.2025, ora 12:00; Licitatia nr. 3 in perioada 07 -08.05.2025, termen-limita inscriere: 06.05.2025, ora 12:00. -Utilaje agricole lista nr. 2 -pret de pornire sub 9.000 Lei (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii: -Licitatia nr. 1 in perioada 17 -23.04.2025, termen-limita inscriere: 16.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 30.04 -02.05.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00; Licitatia nr. 3 in perioada 08 -09.05.2025, termen-limita inscriere: 07.05.2025, ora 12:00. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administratorul ui judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiilor nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administratoru lui judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confidentiali tate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 595 Lei (TVA inclus) pentru bunurile care au pret de pornire peste 9.000 Lei si de 119 Lei (TVA inclus) pentru bunurile care au pret de pornire sub 9.000 Lei si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenul-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie este cel mentionat mai sus, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five-advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la nr. 0762978187 sau e-mail: office@r-agro.ro si numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini.
SC SELF TRUST SRL este lider national al segmentului de piata pentru sisteme de conveioare (benzi transportoare) automatizate. Echipamentele proiectate si produse de noi se adreseaza in special urmatoarelor industrii: Logistica, Intralogistica, Automotive, Procesarea Carnii, Panificatie, Imbuteliere, Fabricarea Mobilei, Reciclarea Deseurilor. Detinem o pozitie importanta la nivel modial in randul producatorilor de echipamente pentru aeroporturi avand clienti din: Romania (15 din 17 aeroporturi), Spania, Portugalia, Franta, Germania, Marea Britanie, Grecia, Slovacia, Algeria, Libia, Yemen, Djibouti, Qatar, Arabia Saudita, Seychelles, Azerbaijan, Turcia. Dorim sa ne extindem echipa cu: OPERATOR STRUNG SI FREZA CNC (FANUC SI HAAS), LACATUS MECANIC PENTRU MONTAJ. Cerinte: cunostinte si experienta practica dovedita in setarea si operarea masinilor cu comanda numerica (operator CNC), respectiv in ansamblarea echipamentelor industriale (lacatus mecanic de montaj), o buna intelegere a proceselor tehnologice, cunostinte de baza pentru intelegerea desenului tehnic, conditie obligatorie. Conditii de lucru: Program de lucru zilnic de la 6:00 – 14:30 (cu pauza de masa de 30 min), de luni pana vineri, Orele suplimentare sunt platite conform legislatiei in vigoare, Echipament de protectie adecvat. Salarizare si bonusuri: Salarizare in functie de experienta si cunostintele dovedite si meseria de incadrare 3000-5000 lei net lunar. Reevaluare salariala dupa primele 3 luni de contract. Crestere salariala anuala in functie de indicii de inflatie comunicati si de performantele profesionale realizate. Bonusare in functie de implicare, de performanta profesionala si randament in procesul de productie. Bonuri de masa in valoare de 40 lei/zi lucratoare. Decontare contravaloare transport sub forma de abonament lunar pe raza municipiului Iasi sau zona metropolitana. Al 13- lea salariu (50% prima de concediu, 25% prima de Craciun, 25% prima de Paste). Bonificatie pentru deplasarile la montaj 150 lei/zi pentru Romania si 50 Euro/zi pentru deplasari in afara tarii. Asteptam CV-urile dvs la adresa HR@selftrust.ro. Informatii suplimentare si programarile pentru proba de lucru se pot obtine la tel. 0733499283 sau la sediul nostru din Iasi, Str.Bucium, nr.34 (zona Baza 3 - intrare pe poarta 2 Moldomobila)
Toate muzeele din Iași rămân deschise în minivacanța de 1 Mai. Program prelungit la Palatul Culturii
01/05/2025 06:33

  Minivacanta de 1 Mai devine o oportunitate perfectă pentru iubitorii de cultură si istorie care aleg să petreacă aceste zile la Iasi. În perioada 1–4 mai 2025, toate muzeele din cad ...

Clădirile dispărute ale Iașului. Cum se pierde discret memoria orașului
01/05/2025 06:32

​În ultimii ani, Iasul a cunoscut o transformare urbană accelerată, marcată de disparitia unor clădiri emblematice care au definit identitatea culturală si industrială a orasului. Fosta Fabrica de ...

Pe drumuri mici, aproape de Iași. Ce pot descoperi turiștii de 1 Mai fără să plece prea departe
01/05/2025 06:15

E 1 Mai si orasul pare lenes, asa cum rar il vezi. Cei care au plecat spre mare sunt deja in aglomeratia de pe autostradă. Ceilalti, rămasi in Iasi, se impart intre grătare improvizate, hamace in parc sau &n ...

Armindenii și Ziua pelinului
01/05/2025 06:00

  Sărbătoarea de Armindeni (1 mai) este una a prosperităţii. Tradiţia spune că, in ajun, se ia un pom din pădure şi se aduce in casă, după ce este curăţat de frunze şi este impodobit cu ...

De la paradele cu lozinci, la pozele de pe Insta. 1 Mai, între amintiri și Vama Veche
01/05/2025 06:00

  Pe vremuri, 1 Mai era o simfonie de pasi măsurati pe asfaltul cald, pancarte ridicate cu mandrie, copii tinuti de mană si fluturand stegulete, flori din hartie creponată si lozinci colorate. Ziu ...

Experți internaționali în oncologie, prezenți la Iași
30/04/2025 20:52

Oficialiţăţi naţionale, locale şi zeci de specialişti de la Institutele de Oncologie din Iaşi, Cluj Napoca şi Republica Moldova şi-au dat intalnire la sediul IRO Iaşi, pentru a discuta despre dezvolta ...

Copoul, în „top 4” cartiere din țară, ca nivel al curățeniei
30/04/2025 20:48

* Botosaniul ia fata Iasului in privinta curăteniei stradale * Ramnicu Valcea, Brasov si Miercurea Ciuc sunt orasele din Romania percepute de locuitori ca avand cel mai ridicat nivel de curătenie stradală * ...

În sfârșit, se face! Centura Iașului, scoasă la licitație
30/04/2025 20:46

  * valoarea proiectului este estimată la 264.685.186,06 lei, iar termenul de executie este de 24 luni de la data inscrisă in Ordinul de incepere a executiei lucrărilor Astăzi, 30 aprilie, a fost ...

Fostul episcop al Huşilor, condamnat la 8 ani de închisoare!
30/04/2025 20:45

Pedeapsă grea pentru fostul episcop al Huşilor. În următorii 8 ani Corneliu Barlădeanu va sta in spatele gratiilor, pentru că a agresat sexual mai mulţi elevi de la Seminarul Teologic. Este prima da ...

Cu un număr record de proiecte, Iașul prinde podiumul finațărilor europene!
30/04/2025 20:43

* judetul Iasi a atras, in exercitiul financiar 2021-2027, suma de 1,358 miliarde de euro, ocupand locul al treilea la nivel national, după municipiul Bucuresti si judetul Dolj * totodată, administratiile ies ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei