„Școala verde” din Valea Adâncă va costa peste 31 milioane de lei
Dimensiune font:
Primarul comunei Miroslava, Dan Niță, a semnat miercuri, 7 august, contractul de finanțare a proiectului de realizare a „școlii verzi” din Valea Adâncă, investiție în valoare de 31,2 milioane de lei derulată cu fonduri puse la dispoziție prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
În urma licitației organizate de autoritățile locale, câștigătoare a fost declarată asocierea Into SRL (lider), Dev In All SRL, Magnum Construct Proiect SRL și Rez Vinci SRL. Potrivit contractului, cele patru firme au ca termen 3 luni pentru realizarea proiectului tehnic, după care încă 12 luni pentru finalizarea lucrărilor. „Cu mare bucurie vă anunț că am semnat contractul de finanțare pentru realizarea Școlii verzi din Valea Adâncă. Este vorba despre 31,2 milioane lei, fonduri câștigate în luna martie și asigurate prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În paralel am organizat și finalizat licitația pentru proiectarea și construcția noii unități de învățământ. În prezent se lucrează la proiectul tehnic, după care vom putea demara lucrările, chiar din acest an”, a declarat primarul Dan Niță.
„Sper ca totul să meargă conform planului, astfel încât cu anul școlar 2026/2027 să putem primi 21 de grupe de copii la noua unitate de învățământ. Știu cât de mare este nevoia de spații educaționale în zona de sud-est a comunei (Horpaz și Valea Adâncă – n.r.). De aceea, în paralel am demarat și procedura de achiziție a unui teren în zona străzii Pepinierei, pentru a realiza o altă școală gimnazială”, a mai precizat edilul.
Lucrările la „școala verde” de la Valea Adâncă cuprind o suprafață totală de 7.240 metri pătrați, din care suprafața construită a unității de învățământ este de 1.118 metri pătrați, iar suprafața desfășurată de 3.354 metri pătrați. Imobilul va avea un regim de înălţime P+2E, fiecare nivel urmând să dispună de câte 7 săli de clasă. Pe lângă sălile de clasă, la parter vor mai fi amenajate spații pentru administrație și cancelarie, în timp ce la etaje vor fi amenajate 4 laboratoare, de fizică, biologie, chimie și respectiv informatică, o bibliotecă și o sală de prezentări.
De asemenea, școala va fi dotată cu un cabinet medical și un cabinet psihologic. Zona principală de acces în clădire va include un spațiu de așteptare, un spațiu expozițional și un punct de pază și control. Toate nivelurile vor dispune de spații de depozitare, grupuri sanitare și spații de circulație. Intrarea în imobil va putea fi utilizată și de persoanele cu dizabilități, în acest sens fiind prevăzută o rampă specială, iar în interior (în apropierea scării principale) urmează să fie amplasat un ascensor.
Proiectul mai include, de asemenea, amenajarea unui teren de sport, spații verzi, o parcare cu o capacitate de 30 de locuri, alei carosabile și alei pietonale. În cadrul proiectului sunt incluse investiții în rețelele de utilități și în asfaltarea străzilor Caisului, Gospodarilor și Ioan Joldea Vodă, artere rutiere aflate în proximitatea viitorului obiectiv. Noua clădire va fi construită din materiale ecologice, sustenabile, orientată cu ferestre care permit captarea luminii naturale. Potrivit proiectului, clădirea va fi dotată cu un sistem de ventilare/captare/filtrare a aerului în interior precum și cu un sistem de încălzire eficient energetic, fiind anvelopată conform normelor actuale în domeniu.
Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau