Campus social în Bucium
Dimensiune font:
Primăria a identificat un teren de 5,4 hectare într-o zonă care se dezvoltă imobiliar, unde dorește să ridice un campus social * pe lângă locuințele sociale, aici ar uam să funcționeze o grădință, un teren de sport, o unitate de alimentație publică și un dispensar
Locuinţele sociale au fost, în permanenţă, o castană fierbinte în mâna autorităţilor locale. Numărul mare de solicitări, coroborat cu lipsa acestor spaţii, a făcut ca lista de aşteptare să crească în fiecare an. Potrivit autorităților, ar fi vorba, anual, de sute de solicătări, care, la finalul anului trecut, au ridicat numărul cererilor înregistrate în vederea obţinerii de locuinţe sociale la 3.000. „Din păcate, în lipsa unor construcţii noi, repartiţiile se realizează în raport cu locuinţele ce se eliberează din fondul locativ existent, cel aflat în exploatare. Şi tot din păcate, ritmul de disponibilizare şi numărula acestora nu poate fi anticipat”, spun oficialii Palatului Roznovanu.
În viitor, însă, situaţia s-ar putea îmbunătăţi. Primăria Iaşi este în curs de a recepționa lucrările la primele blocuri cu locuinţe sociale din Grădinari. Este vorba despre 72 de apartamente în patru tronsoane. În paralel, un proiect al Primăriei vizând construirea de locuințe pentru tinerii aflați în situații de risc, pe o linie de finanțare prin PNRR, a primit undă verde.
Și mai important este faptul că lucrurile nu se opresc aici. În cadrul audiențelor televizate, primarul Mihai Chirica a spus că municipalitatea ieșeană a identicat un teren care s-ar preta pe acest specific, al unor locuințe sociale, însă va fi vorba de ceva mai mult. „În urma unor discuții cu colegii mei din Primărie am identificat în zona Bucium, o zonă care se dezvoltă imobiliar prin ridicarea de case, vile, blocuri, a unui teren de 5,4 hectare. Ne dorim să amenajăm aici un campus social, adică pe lângă locuințele sociale, să existe și o grădință, teren de sport, o unitate de alimentație publică, un dispensar”, a spus ediluil-șef.
Criterii clare
Menţionăm că locuinţele sociale se repartizează de către autorităţile administraţiei publice locale care le au în administrare pe baza criteriilor stabilite anual, următoarelor categorii de persoane: tinerii căsătoriţi care au fiecare vârsta de până la 35 de ani, tinerii proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani, invalizii de gradul I şi II, persoanele cu handicap, pensionarii, veteranii şi văduvele de război etc. O altă categorie de persoane eligibile sunt cele cu un venit mediu net lunar pe persoana, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistică în ultimul Buletin statistic anterior lunii în care se analizează cererea. Lucian STATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau