Cinematograful Dacia va fi modernizat
Dimensiune font:
Valoarea contractului este de 14,86 milioane lei cu TVA * suma provine dintr-un împrumut în valoare de 30 de milioane euro, contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în vederea susținerii și a lucrărilor de construire a unui nou depou în zona Dacia
Primarul Mihai Chirica și reprezentanții companiei Amina and S Group LLC – Sucursala Iași au semnat, vineri, 22 decembrie 2023, contractul de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Cinematografului Dacia. Valoarea contractului este de 12,493,811.45 lei fără TVA, respectiv 14.867.635,62 lei cu TVA.
Suma provine dintr-un împrumut în valoare de 30 de milioane euro contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în vederea susținerii și a lucrărilor de construire a unui nou depou în zona Dacia.
Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni de la data ordinului de începere.
Începând cu anul 2017 Primăria Municipiului Iași a preluat în administrare mai multe cinematografe, printre care și Cinema Dacia, construit în perioada 1984-1987.
Proiectul constă în reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii pentru a respecta standardele și cerințele actuale. Intenția municipalității este aceea de a transforma Cinema Dacia într-un spațiu de spectacole și activități cultural-educative în special pentru cei mici („Ateneul copiilor”).
Clădirea propusă își va păstra regimul de înălțime existent, de subsol parțial + parter + etaj parțial, intervențiile constând în extinderea pe două laturi. Suprafața construită propusă va fi de 998,40 metri pătrați, clădirea având formă neregulată în plan, de dimensiuni maxime 53,90 metri x 24,90 metri.
Sala de spectacole va avea o capacitate de 367 persoane pe scaune (trei dintre ele sunt speciale pentru persoane cu dizabilități).
Zona destinată publicului ocupă fațada nord-estică a clădirii (zona de garderobă, foyer, grupuri sanitare, casă de bilete), iar cea destinată artiștilor și acceselor secundare sunt pe fațada sud-estică (vestiare artiști, spații tehnice, grupuri sanitare, depozitări, etc). Etajul este ocupat de personalul responsabil cu proiecția și de vestiarele pentru artiști. Subsolul tehnic va fi folosit exclusiv pentru configurarea traseului conductelor de încălzire.
Accesul principal se face de pe latura de nord, printr-o zonă tampon de tip vestibul (de unde se vor achiziționa biletele), fiind urmat de zona de foyer (deservită de spații complementare precum garderobă și grupuri sanitare).
Vor fi făcute următoarele lucrări: extinderea clădirii pentru mărirea scenei și includerea unor spații obligatorii: depozitare scenă, spații tehnice, vestiare, buzunar scenă; recompartimentarea zonei de acces pentru capacitatea totală de spectatori estimată; reconfigurarea zonei de grupuri sanitare și includerea unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilități; accesul persoanelor cu handicap locomotor va fi facilitat de elevator-platformă liftantă; realizarea de instalații sanitare interioare aferente consumatorilor prevăzuți: alimentare cu apă rece și caldă, canalizarea apelor uzate, instalație de hidranți interiori și exteriori, instalații apă-canal din incinta proprietății, instalații termice, instalații electrice, instalații de curent slabi.
Cinematograful va fi dotat cu echipamente de ultimă generație de sonorizare, lumini, proiectoare digitale și climatizare. Maria STANCU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau