Darul care deschide porțile cunoașterii

1ghiozdanele3
1ghiozdanele1
1ghiozdanele2

Dimensiune font:

| 08-09-2024 15:10

 * ghiozdane pline de surprize pentru 150 de copii din Bazga, Răducăneni, Horlești și Tăutești

Într-o dimineață liniștită de toamnă, în satele din Bazga, Răducăneni, Horlești și Tăutești, aerul era plin de emoție. Nu era o zi obișnuită, ci una care urma să marcheze un pas important în viețile a 150 de copii din aceste comunități. O campanie de donare de ghiozdane, organizată de Asociația Edulink, ] parteneriat cu Inner Wheel Iași, a adus speranță, încredere și bucurie în ochii micuților care se pregătesc să își înceapă drumul în educație.

Puterea darului și bucuria oferită

Darul, în esență, este un simbol al generozității, al dorinței de a împărtăși și de a face un bine celor care au nevoie. Pentru copiii din aceste sate, ghiozdanele primite nu sunt doar niște simple obiecte funcționale; ele reprezintă șansa de a păși cu dreptul în lumea educației. Un ghiozdan nou, echipat cu rechizite, cărți și caiete, este un pas mic în aparență, dar care deschide porți mari către un viitor mai bun. „Copiii au primit aceste daruri cu zâmbete largi, încercând timid să cuprindă în privirile lor mulțumirile nesfârșite pe care poate nu aveau încă cuvintele să le exprime”, a spus dr. ing. Irina Obrocea, fondatorul Clubului de Criminalistică Iași, unul dintre partenerii constanți și tradiționali ai Asociației Edulink. „Este cel mai frumos ghiozdan pe care l-am avut vreodată. Abia aștept să mă duc la școală!”, a spus o fetiță de la Școala Răducăneni, echipată în costum de unicorn.

Într-o lume în care resursele educaționale sunt adesea limitate, mai ales în zonele rurale, fiecare contribuție contează. Educația este fundamentul pe care se construiesc toate celelalte aspecte ale vieții unui individ. Campania organizată de Asociația Edulink, în parteneriat cu Inner Wheel Iași, nu a fost doar o simplă acțiune de caritate, ci un adevărat angajament față de viitorul acestor copii.

„Ghiozdanele donate nu sunt doar accesorii pentru școală, ci simboluri ale speranței, care le amintesc micuților că cineva, undeva, crede în ei și în potențialul lor. Prin această susținere, se deschide o fereastră spre un viitor mai luminos, unul în care acești copii au mai multe șanse să își dezvolte aptitudinile și să contribuie la societate”, a spus Andrei Simion, voluntar la Asociația Edulink.

Lecțiile de umanitate oferite de donatori

Donatorii care au făcut posibilă această campanie ne oferă tuturor o lecție de umanitate. Actul lor de generozitate transcende gestul fizic de a oferi un ghiozdan și devine un exemplu puternic despre cum putem, cu resurse limitate, să facem o diferență în viețile altora.

Membrii Asociației Edulink nu doar că au adunat fonduri și resurse pentru această campanie, dar au și reușit să creeze o legătură profundă cu comunitățile locale. „Nu este doar despre a oferi niște rechizite, este despre a le arăta acestor copii că nu sunt singuri, că există oameni care se gândesc la viitorul lor și care sunt dispuși să îi sprijine”, a spus Nicolae, un alt voluntar Edulink.

Sprijinul oferit copiilor: o șansă pentru viitor

În satele din România, unde accesul la resurse educaționale este adesea limitat, aceste ghiozdane devin adevărate porți de acces către cunoaștere. Copiii care le-au primit nu doar că au acum materialele necesare pentru a începe școala, dar au și un impuls moral puternic. Un băiețel din Răducăceni, elev în clasa întâi, își privea ghiozdanul nou cu o mândrie vizibilă: „Îmi place să învăț să citesc și să scriu, iar acum am caiete noi în care să scriu toate cuvintele pe care le învăț. Este ca un vis!”. Pentru el, și pentru mulți alți copii, acest mic gest a deschis o ușă spre o lume plină de cunoștințe, descoperiri și visuri realizabile. „M-am bucurat de fiecare ghiozdan primit. Parcă mergeam eu din nou la școală”, a zâmbit și Petronela Ciopeică, unul dintre partenerii campaniei.

Bucuria cunoașterii

Campania a fost despre mai mult decât materialele donate. A fost despre bucuria de a învăța, despre dragostea pentru educație și despre sprijinul care face posibil ca acest proces să fie unul frumos și plin de sens. Pe chipurile copiilor, dar și ale părinților, s-a văzut recunoștința. „Pentru mulți dintre acești copii, bucuria de a primi un ghiozdan echipat pentru școală este un prim pas spre descoperirea lumii, a științelor și a artei. Ei intră acum pe poarta școlii cu mai multă încredere și curiozitate, pregătiți să descopere toate minunile care îi așteaptă în cărți și lecții”, au spus și oficialii de la Inner Wheel Iași.

Și fiindcă dar din dar se face minune, o parte din ghiozdănelele adunate au ajuns și la o campanie susținută de Coffee Grinch, mesager fiind Petronela Ciopeică, însoțită de Irina Obrocea: „Am donat șase ghiozdănele, să fie în folosul și bucuria copiilor. Misiune încheiată cu mare bucurie”.

Această campanie a fost un exemplu strălucit despre cum darul educației poate transforma vieți. Ghiozdanele au fost doar un început, dar pentru acești 150 de copii din Bazga, Răducăneni, Horlești și Țuțora, ele reprezintă mai mult decât un simplu obiect. Ele sunt cheia către un viitor în care educația le va deschide noi oportunități și le va permite să își construiască propriile vise.

Prin susținerea oferită de Asociația Edulink și partenerii de campanie, acești copii au primit nu doar rechizite, ci și încrederea că pot reuși. Iar acest lucru este poate cel mai prețios dar pe care îl putem oferi cuiva: speranța într-un viitor mai bun.

Maura ANGHEL

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:26

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilanul satului Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului / compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 30.08.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 09.09.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 10.09.2024, ora 10.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judet Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 14.08.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului / compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G.nr.57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 02.09.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 10.09.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 12.09.2024, ora 10.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judet Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 14.08.2024.
ANUNȚ DE INIȚIERE A PROCEDURII DE ÎNCHIRIERE. R.A. Aeroportul Iași, cod de identificare fiscală CUI RO 9671409, cu sediul în Iași, str. Moara de Vant, nr. 34, telefon 0232271590, interior 119, fax 0232271570, email - iasi@aeroport.ro organizează în data de 20.09.2024, licitație publică cu strigare liberă a prețului, în cadrul procedurii de închiriere spații comerciale pentru activități de retail. Lot 1 Spatiu retail terminalul T4, zona de securitate cu acces restrictionat, flux plecări Schenghen- Etaj 398,04 mp. Licitația va avea loc la sediul R.A. Aeroportul Iași. Obținerea documentației - de la registratura R.A. Aeroportul Iasi în baza unei Solicitări privind obținerea documentației procedurii de închiriere (va fi regăsită la registratură) și achitarea taxei în valoare de 100 lei. Taxa contravalorii documentației de atribuire poate fi achitată numerar la casieria aeroportului, sau prin virament în contul bancar RO33BRMA112000032837RO01 deschis la Exim Bank. Depunerea ofertelor – la registratura RA Aeroportul Iași, până cel târziu la data de 13.09.2024, ora 1200, într-un singur exemplar, cu respectarea cerințelor Caietului de sarcini. Program registratură luni-joi între orele 9-16, vineri orele 9-14.00. Telefon–0232/271570, int.119. Solicitările de clarificări cu privire la documentația achiziționată, se depun pe email comercial@aeroport.ro sau la registratura aeroportului, pana la data de 09.09.2024, ora 1200. Acest anunț s-a transmis spre publicare în data de 29.08.2024.
În România, ploaia de stele e pe 24 noiembrie!
08/09/2024 17:11

Dorian OBREJA Vrem, nu vrem, suntem pusi in fata faptului implinit si trebuie să recunoastem: lumea e intr-o fierbere grozavă si intr-o schimbare continuă. Ceea ce era, incă mai ieri, de negandit (poate si ...

 Mănăstirea Hadâmbu și-a sărbătorit hramul
08/09/2024 16:02

  De la primele ore ale diminetii, potecile care duceau către mănăstire s-au animat sub pasii miilor de credinciosi care, cu smerenie si emotie, isi făceau drum spre biserică. În mainile lor, m ...

Nașterea Sfintei Maria, o sărbătoare a speranței și binecuvântării
08/09/2024 10:01

  În dimineata zilei de 8 septembrie, comunitătile din Romania, alături de milioane de crestini din intreaga lume, isi indreaptă privirile si sufletele spre icoana Sfintei Maria, hramul fiind de ...

7 septembrie: 24 de ani de la moartea lui Virgil Săhleanu, inginerul ucis pentru că s-a opus unei privatizări dubioase. Slujba de înmormântare a fost oficiată de actualul Patriarh Daniel
07/09/2024 07:39

Inginerul Virgil Săhleanu, lider de sindicat, avea 54 de ani si trei copii atunci cand a fost asasinat, in urmă cu 22 de ani, la comanda patronilor străini care cumpăraseră TEPRO SA si care doreau să scap ...

Teatrul Național Iași lansează Festivalul de regie „Cătălina Buzoianu” - teatru la puterea feminin
07/09/2024 07:12

    În perioada 7-11 septembrie, Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi organizează prima editie a Festivalului de regie „Cătălina Buzoianu” – teatru la ...

O casă a fost distrusă de un incendiu, la Tudora, din cauza unei lumânări lăsată aprinsă
06/09/2024 20:49

O casă a ars, vineri, in localitatea Tudora din cauza unei lumanări aprinse lăsată nesupravegheată, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani Potrivit acest ...

Recoltă explozivă. În sfecla de zahăr dusă la procesare la o fabrică din Neamț era și o bombă
06/09/2024 16:57

Un angajat al unei firme din Roman a sunat la 112 după ce a găsit o bomba de aruncător, de calibru 82 milimetri, in sfecla de zahăr adusă pentru procesare. Potrivit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgen ...

Bebeluș de doar trei săptămâni, în stare critică la spital cu fracturi și hemoragie la cap: Tatăl, internat la Psihiatrie
06/09/2024 15:26

Caz socant la Suceava, unde medicii au intervenit in cazul unui nou-născut, de doar 3 săptămani, adus cu multiple fracturi şi hemoragie cerebrală. Părintii micutei sunt suspectati că au agresat-o. O fet ...

Atentat la securitatea națională! Metoda diabolică prin care mafia lemnului 'mumifică' pădurile României și își umple conturile
06/09/2024 14:49

Mafia lemnului din Suceava a găsit o metodă criminală prin care 'ucid' rapid sute de hectare de pădure verde. Pentru a putea exploata mai multă masă lemnoasă, acesti imbolnăvesc in mod voit lemnul si in ...

Începe Cucuteni Jazz Fest
06/09/2024 11:12

Începand de astăzi si pană pe 8 septembrie 2024, are loc a treia editie a Cucuteni Jazz Fest la Muzeul Sitului Arheologic Cucuteni, singurul festival de jazz din Moldova, ce garantează prezenta ritmuri ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei