Două familii din Țuțora se vor muta în casă nouă
Dimensiune font:
* șantierul de la Iași face parte dintr-un proiect de construire accelerată, în cadrul căruia se ridică mai multe locuințe în doar 5 zile, cu ajutorul voluntarilor * un astfel de demers se va mai derula și în comuna băcăuană Zemeș
Într-o lume plină de provocări și incertitudini, există puține lucruri care pot oferi o speranță atât de palpabilă precum un acoperiș deasupra capului. Habitat for Humanity, o organizație globală non-profit, își dedică toate resursele și pasiunea pentru a transforma această speranță în realitate. Cu fiecare casă construită, cu fiecare familie ajutată, Habitat for Humanity arată puterea solidarității și a umanității.
Peste 100 de persoane, atât români cât și străini, s-au unit lamarginea satului Țuțora, pentru a construi o casă într-un timp impresionant de scurt, în doar cinci zile.Lucrările avansează rapid, iar conturul zidurilor este deja vizibil, transformând visul comunității în realitate cu fiecare oră care trece.
La periferia satului Țuțora, forfota domină peisajul unde peste 100 de voluntari lucrează la casa ce va adăposti două familii nevoiașe. Printre voluntari se numără și un tânăr din Taiwan, care de obicei lucrează într-un birou și pentru care șantierul reprezintă o provocare inedită: „Este o onoare să fiu aici. Este o experiență unică, unde pot vedea efectele directe ale muncii mele”.
Pe șantier lucrează și Mihaela Albișteanu una dintre viitoarele locatare ale casei, care își ajută viitorul vecin în construcția ce le va deveni cămin. Alături de cei patru copii ai săi, ea este o prezență constantă în mijlocul voluntarilor. „Este mai mult decât mi-am imaginat vreodată. Este un vis devenit realitate. Abia ieri am realizat cât de mulți oameni au venit să ne ajute”, a spus femeia.
Cele două familii beneficiare au avut parte de multe greutăți în viață și niciodată nu ar fi putut avea o casă fără ajutorul voluntarilor. „Oricine poate contribui, trimițând un SMS la 8845 cu textul Habitat, iar companiile pot direcționa până la 20% din impozitul pe profit către organizația noastră”, a completat Roberto Pătrășcoiu, director național al organizației Habitat for Humanity.
Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări, care a reușit să construiască peste 5.000 de case sigure și adecvate în România în ultimii 28 de ani, oferind astfel un sprijin real persoanelor defavorizate.
Până în prezent, Habitat for Humanity România a ajutat peste 100.000 de români să aibă un cămin primitor sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.În zona Moldovei a mai ridicat locuințe la Comănești (județul Bacău) și Rădăuți (județul Suceava).
Hope Build
Șantierul de la Iași face parte din programul Hope Build, un proiect de construire accelerată, în cadrul căruia se ridică mai multe locuințe în doar 5 zile, de luni până vineri, cu ajutorul voluntarilor.
„Anul acesta venim în ajutorul a 8 familii vulnerabile care trăiesc în condiții extrem de grele, fără un acoperiș sigur deasupra capului și fără curajul să viseze la un viitor mai bun. Începem la Țuțora în iunie, apoi continuăm la Berceni, la finalul lunii septembrie, și încheiem proiectu la Zemeș, în județul Bacău, în luna octombrie. Știm că alături de voluntari și parteneri avem puterea să transformăm comunități și să schimbăm vieți”, au spus voluntarii de la Hope Build.
În România, nevoia de locuințe decente rămâne extrem de mare: 34,4% din populație se află în risc de sărăcie și excluziune socială.
Clara DIMA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau