Funcţionar din Primărie, condamnat să muncească la Socola
Dimensiune font:
Gabriel Ghergheşanu (64 de ani), funcţionar la Direcţia Tehnică de Investiţii din cadrul Primăriei a ajuns, până acum, de două ori în atenţia presei. Prima dată, în 2017, după o altercaţie cu un coleg de birou, în urma căreia s-a ales cu un ochi vânăt şi o fisură de pomete, trebuind dus cu ambulanţa la spital. Apoi, un an mai târziu, din pricina unei alcoolemii uluitoare: 5,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Teoretic, asta înseamnă o valoare aproximativ dublă în sânge, ceea ce e practic imposibil, fiind mult peste cea la care survine decesul.
Însă funcţionarul era cât se poate de viu, chiar vioi şi conducea autoturismul său pe raza localităţii Vlădiceni. A izbit vehiculul în poarta unei case, iar de aici maşina a ricoşat într-un şanţ. Sătenii aflaţi în zonă au sărit să-l ajute, dar el s-a apucat să facă scandal, astfel încât aceştia l-au imobilizat şi au chemat poliţia. Agenţii i-au pus etilotestul şi a ieşit incredibila valoare. L-au urcat în dubă şi l-au dus la Institutul de Medicină Legală Iaşi pentru recoltarea probelor biologice, fără ca acesta să se opună.
Ajuns aici, şi-a schimbat radical comportamentul, a refuzat să-i fie luat sânge şi a devenit recalcitrant. „Avea o vorbire incoerentă, era dezorientat, necooperant, avea un comportament ostil şi prezenta elemente clinice sugestive consecutive consumului recent de băuturi alcoolice”, a consemnat medicul de gardă în procesul-verbal.
De aici, a fost transportat la Secţia 1 Poliţie, unde a continuat să facă scandal, cerând permisul înapoi. Comportament deloc inspirat pentru că i s-a deschis dosar penal pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” şi, într-un fel, şi-a tăiat singur craca de sub picioare.
La audieri, magistraţii s-au arătat foarte miraţi de alcoolemia enormă, iar Ghergheşanu a explicat că băuse cu foarte puţin timp înainte de a intra cu maşina în gard. Versiune plauzibilă, întrucât absorbţia în sânge nu se produce instantaneu, ci după 20-30 de minute pe stomacul gol sau peste o oră, dacă împricinatul a mâncat înainte de a bea. Lucrurile s-ar fi lămurit încă din acea seară, dacă funcţionarul ar fi acceptat recoltarea probelor de sânge. Aşa însă, prin sentinţa dată zilele trecute, s-a ales cu o condamnare la un an cu suspendare şi obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Spitalului de Psihiatrie Socola din Iaşi, pe o perioadă de 120 de zile. Marcel FLUERARU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau