GALERIE FOTO Influencerii Binelui. Povești despre dăruire și speranță
Dimensiune font:
Pe măsură ce luminițele de Crăciun încep să strălucească, în aer plutește un sentiment de anticipare și bucurie * pentru unii copii, această perioadă a anului aduce cu sine un fel de magie unică, ce transcende strălucirea luminilor și cântecele de sărbătoare * este magia dăruirii și a speranței * cu ajutorul unui grup de voluntari inimoși, aproape 400 de copii de la Școala „Ghe. Mârzescu” Iași, Grădinița Bazga, Școala Răducăneni și Secția de Copii a Spitalului TBC Pașcanu au primit daruri
De câteva zile, Iașul este cuprins de o forfotă specială - cea a cumpărării și împachetării cadourilor pentru copii. Acestea nu sunt doar jucării sau dulciuri; sunt simboluri ale speranței și ale grijii pentru cei mici. Voluntarii au în ochi o singură imagine - momentul în care copiii desfac cadourile, care este magic, lucru confirmat și în campania „Moșule, umple și ghetuțele mele!”, dedicată copiilor de la Școala „Ghe. Mârzescu” Iași, Grădinița Bazga, Școala Răducăneni și Secția de Copii a Spitalului TBC Pașcanu. Când le-au desfăcut, ochii li s-au mărit de emoție, buzele au oferit zâmbete largi, iar exclamațiile de bucurie au umplu sălile de clasă. Reacțiile au fost mărturii ale puterii unui gest simplu de dăruire. Nu este vorba doar de obiectele materiale, ci de sentimentul că cineva acolo, în lumea mare, se gândește la ei. „Campania nu a fost doar despre cadouri, ci despre ce înseamnă să dăruim, să împărtășim, să aducem lumină în viețile celor care au nevoie. Prin fiecare cadou oferit, fiecare voluntar care își dedică timpul, fiecare donator anonim, se reflectă adevăratul spirit al sărbătorilor de iarnă - un spirit al generozității, al comunității și al speranței”, a spus Irina Obrocea, fondatorul Clubului de Criminalistică Iași organizatorul campaniei, alături de Clubul de jurnalism și public speaking pentru copii și tineri. Pentru cei mici, aceste momente sunt amintiri prețioase care rămân cu ei mult timp după ce luminile de sărbătoare se sting.
„Într-o lume adesea copleșită de nevoi și dureri, există momente de lumină strălucitoare care reușesc să aducă speranță chiar și în cele mai întunecate colțuri. Printre acestea, puterea unui simplu dar pentru un copil este unul dintre cele mai emoționante și semnificative gesturi. Aceste daruri, uneori mici și aparent nesemnificative pentru un ochi observator, pot avea un impact uriaș în viața unui copil mai puțin norocos”, a adăugat și Petronela Ciopeică, unul dintre voluntarii generoși, care a oferit ajutor copiilor de la Școala „Ghe. Mârzescu” Iași, a căror poveste a aflat-o de la asistenta medicală Nicoleta Chiran și medicul școlar Ionela Blaga.
Copiii, și donatori, și voluntari
Fiecare jucărie, carte sau haină nouă nu este doar un obiect material, ci un mesaj de dragoste, speranță și recunoaștere. Pentru un copil, un dar poate însemna mult mai mult decât o simplă bucurie temporară. Este un semn că cineva, undeva, se gândește la el, că există bunătate în lume și că visurile lor contează, așa cum a fost ieri la Școala Răducăneni, care a răsunat de râsetele copiilor, dar și de forfota oaspeților, un grup de elevi al Liceului de Informatică „Grigore Moisil”, „influenceri ai Binelui”, după cum a spus diriginta lor, prof. Dana Anghelescu. De altfel, îndrăgitul profesor nu este la prima colaborare cu Clubul de jurnalism pentru copii, fiind cunoscute proiectele pe care le-au derulat împreună de-a lungul anilor.
Elevii Liceului UAIC au umplut un microbuz școlar cu daruri
Maria este o fetiță de 8 ani. Ochii ei s-au luminat când a primit daruri, dulciuri, jucării și o pernuță cu un unicorn. Andrei, un băiețel de 10 ani, a primit cărți și jucării, mare bucurie și pentru el. Darurile, oferite cu generozitate de către oameni de bine, dar și de elevi ai Liceului de Informatică și Liceului Universității „Alexandru Ioan Cuza”, sunt semne ale solidarității umane și sunt amintiri prețioase care le pot schimba perspectiva asupra vieții. Ele reprezintă speranța că, în ciuda greutăților, bunătatea și generozitatea pot face o diferență reală. Elevii liceului UAIC au participat cu mic, cu mare la campanie și au umplut până la refuz un microbuz școlar cu care darurile au ajuns ieri la Răducăneni. În fiecare an ei oferă cadouri, participă la campanii și sunt bucuroși să împartă binele. Acest impact nu se oprește la copilul care primește darul. Comunitatea înconjurătoare este adesea inspirată de aceste gesturi de generozitate, creând un val de bunătate și empatie care se răspândește în mod neașteptat. Sărbătorile de iarnă nu sunt doar despre cadouri și lumină, ci și despre momentele în care dăruim o parte din sufletul nostru celor care au poate uitat cum e să primești. Fiecare cadou, fie el mic sau mare, poartă în el speranța și dragostea, transformând sărbătorile într-o perioadă magică, în care fiecare copil merită să simtă că este special și iubit.
Puterea unui dar este imensă. Este un gest simplu, dar cu rezonanțe profunde, care nu doar alină o nevoie imediată, ci poate să semene semințele speranței, ambiției și viselor care pot crește și înflori în cele mai neașteptate moduri.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau