Încă doi ieșeni la terapie intensivă, din pricina căldurii
Dimensiune font:
Ieşenii cad seceraţi unul după altul din cauza temperaturilor extrem de ridicate. La Spitalul „Sfântul Spiridon” au ajuns încă doi bărbaţi. Din cauza temperaturii corporale crescute, cei doi se află acum la terapie intensivă. La internare aveau o temperatură a corpului de peste 40 grade Celsius. Prognosticul medicilor este rezervat.
Unul dintre ei, un prieten vechi al lui Bachus, a fost adus la Unitatea de Primiri a Urgenţelor de la Spitalul „Sf.Spiridon” cu o temperatură corporală de 40,2 grade Celsius.
Cel de-al doilea, în vârstă de 49 de ani, a fost intubat oro-traheal, ventilat mecanic, după ce a fost adus de la Frăsuleni la UPU de la Spitalul de Neurochirurgie cu 42,2 grade Celsius.
Ambii se află la terapia intensivă a UPU, unde medicii depun toate eforturile pentru a le scade temperatura corporală şi a-i readuce la un echilibru hidric şi termic.
Medicii ne sfătuiesc ca în această perioadă caniculară să evităm expunerea directă la soare şi să ne hidratăm corespunzător pentru prevenirea epuizării termice şi a insolaţiei, pentru că ne pot pune viaţa în pericol. De asemenea, deshidratarea poate agrava condiţiile de sănătate existente, cum sunt afecţiunile cardirespiratorii, bolile renale şi respiratorii. „Hidratarea constantă este esenţioală pentru ca organisumul uman să funcţioneze potrivit, mai ales pe vreme caniculară. Temperaturile ridicate cresc riscul de deshidratare, care poate duce la probleme grave de sănătate. De aceea e bine să beţi cel puţin opt pahare de apă pe zi, crescând aportul în funcţie de nivelul de activitate fizică pe care o faceţi împreună. Consumaţişi alimente cu un procent ridicat de apă şi adăugaţi în dietă fructe şi legume, cum ar fi pepenele roşu, castraveţi sau portocale”, spune dr Diana Cimpoeşu, şefa UPU de la Spitalul „Sf.Spiridon”.
Tot în această perioadă este bine să evitaţi să consumaţi băuturi care deshidratează şi să limitaţi consumul de băuturi dulci, alcoolice şi cofeinizate pentru că pot amplifica deshidratarea. „Aveţi grijă şi de ceilalţi. Asiguraţi-vă că familia, prietenii şi vecinii, în special cei cu risc crescut, rămân hidrataţi şi în medii cu temperaturi răcoroase”, spune dr Diana Cimpoeşu.
Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau