Poliția nu reușește să pună în aplicare peste 150 de mandate de arestare!

1urmarite1
1urmarite3

Dimensiune font:

| 27-01-2023 09:31

 Conform site-ului Poliţiei Române, în momentul de faţă, aproximativ 150 de ieșeni sunt căutați în întreaga lume pentru a fi depuși după gratii. Printre urmăriții generali se află și 15 ieşence, acestea fiind condamnate pentru diverse infracţiuni, pornind de la un banal furt ori conducere sub influenţa alcoolului şi culminând cu înşelăciuni la scară industrială. Alte infractoare au comis fapte de proxenitism, o contrabandistă cu ţigări aduse din Republica Moldova, trafic de droguri, evaziuni fiscale. Nicuna nu este căutată pentru crimă!


Emanuela Fayaleh se ascunde de peste două decenii

Campioana absolută în materie este Emanuela Fayaleh, acum în vârstă de 55 de ani. Ieşeanca evită capturarea încă din 2001, deşi are mandat de urmărire internaţională. Fostă patroană a firmei Semiramis, a fost judecată în lipsă de către Tribunalul Iaşi, fiind inculpată pentru înşelăciune calificată în formă continuată.

La vremea comiterii faptelor, Fayaleh era distribuitor autorizat a ţigaretelor produse de Societatea Naţională a Tutunului, având exclusivitate pentru vânzările de pe raza judeţului Vaslui. Cum în acest domeniu nu se facturează cu termene de plată, ci se achită la livrare sau chiar în avans, femeia a profitat din plin de această particularitate o pieţei. În nici doi ani, ea a încasat de la clienţi 3 miliarde lei vechi. Ca garanţii până la furnizarea ţigărilor, a lăsat bilete la ordin şi cecuri fără acoperire.

Păgubiţii au reclamat-o, s-au constituit părţi civile, dar au rămas cu buzele umflate. Inculpata a dispărut în neant, înainte de finalizarea rechizitoriului. De atunci, nimeni nu mai ştie nimic de ea.

O ţepară condamnată la patru ani e de negăsit, deşi are activitate intensă pe facebook

Lăcrămioara Duţu (57 de ani) a fost şi ea condamnată pentru înşelăciune calificată în formă continuată, e de negăsit de multă vreme. Se pare că nu-i pasă de urmăritori şi nici de faptul că trebuie încarcerată. Şi-a făcut cont de facebook şi are o activitate destul de intensă pe platforma de socializare.

Tot pentru înşelăciune a fost condamnată şi cea mai tânără dintre ieşencele date în urmărire generală. E vorba de Cătălina Maria Alamaru (21 de ani), care are de executat doi ani de închisoare în regim de detenţie.
Din lista cu „most wanted” nu puteau să lipsească evazionistele. La această rubrică figurează două ieşence. Viruţa Pavel (54 de ani) ar trebui să stea mai bine de un cincinal după gratii, dar e de negăsit. La fel şi Ortansa, o membră a clanului Stănescu din Grajduri, care se eschivează de la o condamnare la nouă ani.

Cinci proxenete evită, de destulă vreme, braţul legii

Traficul de persoane şi, în subsidiar, traficul de minori reprezintă o îndeletnicire des întâlnită în rândul infractoarelor. Evident, proxenetele sunt şi cele mai bine reprezentate în „clasorul” cu urmăritele. Cinci dintre acestea sunt ieşence, patru au fost condamnate relativ recent, iar una a fugit înainte de emiterea mandatului de arestare preventivă. E vorba de Adriana Puiu (43 de ani), care a dispărut de la domiciliu în octombrie 2021, înainte ca procurorii să termine de redactat rechizitoriul.

Condamnatele sunt Ersilia Petronela Burlacu (47 de ani), Mihaela Chelariu (52 de ani), Ana Maria Merinde (40 de ani) şi bunicuţa Lenuţa Tunza (65 de ani). Merinde a operat pe teritoriul italian până în 2003, are de executat şase ani, dar, de atunci, nicio autoritate nu mai ştie nimic de ea. E greu de crezut că semnalmentele prezentate pe site-ul Poliţiei Române (1,70 m înălţime, 65 kg, atletică, faţă ovală, ten deschis, ochi caprui, păr de culoare şaten) mai pot fi de folos.

Cam la fel stau lucrurile şi în cazul veteranei Lenuţa Tunza. Ultimul domiciliu cunoscut e în suburbia Horpaz, ea a operat în perioada februarie 2004 - martie 2005, tot în Italia. A racolat din ţară mai multe minore, pe care le-a dus la produs pe străzil din Roma ori Milano. La vremea aceea, matroana era obeză. Acum, cine ştie cum arată...

De dată ceva mai recentă, dar tot pentru o infracţiune gravă, este cazul Ioanei Alexandra Buţescu (33 de ani). Tânăra a fost implicată în traficul internaţional de droguri, a fost inculpată şi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, faptele au fost comise în perioada 2011-2013, ea alegându-se cu o pedeapsă de trei ani şi 11 luni.

Despre Elena Popa (68 de ani), Poliţia Română nu furnizează prea multe amănunte. Doar că e căutată pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Mai bine n-ar fi fugit. Ar fi primit, cel mult, cu suspendare

Trei ieşence au ales să se sustragă urmăririi penale şi au luat calea pribegiei incognito, deşi ar fi ieşit mult mai în câştig dacă s-ar fi pus la dispoziţia organelor de anchetă. Cazul Anei Bodiu (62 de ani) e, oarecum, de înţeles. A fost coordonatoarea unei reţele de traficanţi de ţigări aduse din Republica Moldova, momentul ei de vârf fiind perioada 2014-2015. Filată îndelung de procurorii DIICOT, a ajuns în arestul preventiv, dar avocaţii ei au reuşit să obţină plasarea sub control judiciar. N-a stat mult pe gânduri, a părăsit România cu o lună înainte de sentinţă. Una destul de dură pentru asemenea fapte. Cinci ani şi opt luni, cu executare. Între timp, s-a modificat legislaţia, acum ar avea toate şansele să obţină achitarea.

Cu totul de neînţeles sunt opţiunile de fugă luate de Noemi Veress (36 de ani) şi Ionela Cătălina Mihăilescu (29 de ani). Prima a fost judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, primind o pedeapsă de doi ani şi patru luni, iniţial cu suspendare. Asta se întâmpla la sfârşitul lui 2017. De atunci, nimeni n-a mai văzut-o. Şi mai bizar e comportamentul celeilalte. Judecată pentru furt calificat, s-a ales cu o condamnare de doar nouă luni. Mai bine n-ar fi fugit. Dacă va fi prinsă, o aşteaptă o nouă inculpare...

 

***

După cum se vede, printre cele 15 infractoare intens căutate în toată lumea, nu şi-a găsit loc nicio ucigaşă. Claudiu CONSTANTIN

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:15

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
O nouă încercare de votare a bugetului CTP Iaşi
26/03/2023 23:59

  În această săptămană, consilierii locali ieşeni vor avea la mapă proiectele de hotărare vizand aprobarea bugetelor a două societăţi din subordinea Primăriei, cele care, la şedinţa din ...

Reguli noi în azilurile din oraş!
26/03/2023 23:59

    Scăderea numărul de beneficiari in perioada 2020-20022 precum şi numărul redus de internări pe fondul crizei generate de situaţia pandemică au adus azilurile din oraş intr-o situaţie de ...

Azi se decide soarta elevilor de la Colegiul Pedagogic
26/03/2023 23:59

După ce Ministerul Educatiei a decis, in regim de urgentă, evacuarea elevilor din clădirile cu risc seismic, iar Primăria Iaşi a oferit ca variantă găzduirea acestora la fostul Liceul „Mangeron&rdq ...

Vouchere pentru masa de Paște. Cine sunt beneficiarii
26/03/2023 21:00

Voucherele de alimente vor fi incărcate cu bani pentru transa a doua, astfel că vor avea romanii bani de Paste. Anul acesta se acordă 6 transe de ajutor pentru alimente si mese calde, cate 250 de lei fiecare ...

Marşul Vieţii a reunit la Iași, de Buna Vestire, mii de persoane
26/03/2023 20:29

Mai mult de 4.000 de persoane au ieşit sambătă in stradă, la Iasi, pentru a-şi manifesta susţinerea pentru viaţă, sarcină şi pentru femeile gravide aflate in situaţii de risc. În fiecare an, in ...

Testările pulmonare gratuite continuă
26/03/2023 20:28

Pentru că scopul programului „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei in Romania” este identificarea precoce a cazurilor posibile de tuberculoză si găsirea ...

Accident grav la Suceava. O femeie a căzut de pe un pod
26/03/2023 15:52

Trei persoane au fost implicate intr-un accident rutier, duminică, pe raza localităţii Molid, după ce autoturismul in care se aflau a căzut de pe un pod. Potrivit ISU Suceava, autoturismul a ieşit in afa ...

 „Marșul vieții
26/03/2023 14:30

Sute de persoane au participat sambătă la ”Marsul vietii” in vederea construirii Centrului Maternal Sf. Emilia.   Evenimentul a fost organizat de Departamentul Pro Vita din cadrul Sectoru ...

TBC-ul ia avânt
26/03/2023 14:30

O boală pe care lumea o confundă cu o răceală se răspandeste in Romania. Numărul cazurilor de tuberculoză este in crestere. Numărul cazurilor de tuberculoză este in crestere in Romania. Anul trecut ...

Muzica lui Bogdan Ota a vibrat la Iași
26/03/2023 13:48

  Povesti de viată in armonii muzicale, asa s-ar putea spune despre concertul sustinut de pianistul Bogdan Ota la Iasi vineri seară. Evenimentul, găzduit de Sala Unirii (fostul Cinematograf Victoria), ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei