Proiect de 60.000 de euro pentru dezvoltarea turismului la Slănic-Moldova
Dimensiune font:
Primăria Slănic-Moldova a câştigat un proiect cu finanţare europeană, prin care cetăţenii vor fi implicaţi pentru dezvoltarea staţiunii.
Primarul Gheorghe Baciu a precizat joi, într-un comunicat transmis, că sunt primii bani europeni pe care Slănic-Moldova reuşeşte să îi atragă după rezolvarea blocajului financiar generat de fosta administraţie locală.
„Este o bucurie pentru noi, atât ca oraş, cât şi ca membri ai Asociaţiei Naţionale a Staţiunilor Balneare şi Balneoclimatice din România că am câştigat acest proiect care, după implementare, va conduce la creşterea interacţiunii directe dintre cetăţeni şi autorităţile locale. Vorbim, totodată, despre un pas important pe care staţiunea îl face în implementarea proiectelor de dezvoltare durabilă”, a subliniat primarul oraşului Slănic-Moldova, care este şi preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Staţiunilor Balneare şi Balneoclimatice din România (ANSBBR).
Proiectul, intitulat „Active EUcitizens: Think Global, Act Local”, este finanţat de Agenţia Executivă Europeană pentru Educaţie şi Cultură prin programul de finanţare „Citizens, Equality, Rights and Values Programme”.
Alături de oraşul-staţiune Slănic-Moldova, din proiect mai fac parte 30 de staţiuni balneare şi balneoclimatice, membre ale ANSBBR, precum şi parteneri din Polonia, Germania, Ungaria şi Italia, dar lider de proiect este asociaţia din România.
Bugetul acestui proiect este de 166.500 euro, din care ANSBBR primeşte 60.790 euro.
„Active EUCitizens: Think Global, Act local” este un proiect pilot care reuneşte municipalităţi şi organizaţii umbrelă din cinci ţări ale Uniunii Europene (România, Germania, Italia, Ungaria şi Polonia), care împărtăşesc acelaşi obiectiv de a-şi implica mai bine cetăţenii în viaţa comunităţii. Proiectul vizează o strategie durabilă de cooperare şi schimb de bune practici la nivelul UE între cei cinci parteneri. Totodată, acesta îşi propune să crească interacţiunea directă dintre cetăţeni şi autorităţile locale, schimburi de bune practici la nivelul autorităţilor locale, brainstorming transnaţional şi proces de consultare, pentru a consolida sentimentul de apartenenţă la familia europeană.
„Proiectul constă în trei paşi strategici: consultarea la scară mică a cetăţenilor şi colectarea de date, realizarea unei strategii comune pe termen lung pentru o mai bună implicare a cetăţenilor în viaţa comunităţii şi creşterea sentimentului de apartenenţă la UE, precum şi o activitate transnaţională pilot - Active EUcitizens: Think Global, Act Local”, a adăugat primarul Gheorghe Baciu.
Proiectul va cuprinde o serie de activităţi repartizate pe toate cele cinci ţări membre, perioada de implementare fiind de 18 luni.
Staţiunea Slănic-Moldova este renumită pentru izvoarele sale de ape carbonatate, bicarbonatate, uşor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice şi oligominerale, izvoare descoperite încă din anul 1801.
Medicii recomandă apele acestor izvoare pentru cură în numeroase afecţiuni.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau