Proiectul bazinul de înot din Tudor ar putea fi reluat de la zero
Dimensiune font:
* în acest moment, lucrările de infrastructură sunt realizate în totalitate, iar cele de suprastructură și acoperișul se află într-un stadiu destul de avansat * Primăria va comanda o expertiză tehnică a construcției existente pentru a decide dacă lucrările mai pot fi continuate sau dacă structura ar tebui demolată, iar proiectul reluat de la zero
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” va solicita Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) înscrierea în Carrea funciară a construcției „Bazin de înot acoperit – Complex studențesc Tudor Vladimirescu” în vederea aprobării proiectului de Hotărâre de Guvern (HG) privind transmiterea în proprietatea Municipiului Iași a acestui obiectiv de investiții. „Cu procesul – verbal de recepție parțială a obiectivului, dar și cu actul de administrare a terenului în suprafață de 5.917 metri pătrați, proprietatea Municipiului Iași, pe care este construit obiectivul, Universitatea Tehnică va solicita Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași înscrierea în Cartea Funciară nr. 164296 a construcției la stadiul de execuție existent”, au precizat reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.
Anunțul municipalității vine în urma precizărilor făcute de Ministerului Educației referitoare la etapele care trebuie parcurse pentru aprobarea de către Guvern a proiectului de hotărâre privind transmiterea în proprietatea Municipiului Iași a obiectivului de investiții.
La ședința din iunie, consilierii locali au aprobat modificarea Hotărârii Consiliului Local (HCL) nr. 228 / 2021 de aprobare a trecerii obiectivului de investiţii „Bazin de înot acoperit – Complex studenţesc Tudor Vladimirescu” de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” către Municipiul Iaşi la stadiul de realizare existent. Terenul pe care urmează să fie construit bazinul de înot, situat în Grădinari, fusese cedat de către Primăria Municipiului Iași (PMI) în decembrie 2008 Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, însă lucrările au fost oprite din cauza lipsei finanţării și a retrocedării unor suprafețe de teren din zonă.
Între timp, situația retrocedărilor a fost soluționată, iar construcția a fost în inclusă în lista de finanțare a Companiei Naționale de Investiții (CNI). În acest moment, lucrările de infrastructură sunt realizate în totalitate, iar cele de suprastructură și acoperișul se află într-un stadiu destul de avansat.
Potrivit proiectului, bazinul de înot ar urma să aibă lungimea de 50 de metri, fiind prevăzut cu opt culoare cu lățimea de 2,5 metri și două spații de 0,5 metri în exteriorul primului și ultimului culoar. În perioada următoare Primăria va comanda o expertiză tehnică a construcției existente pentru a decide dacă lucrările mai pot fi continuate sau dacă structura ar tebui demolată, iar proiectul reluat de la zero. Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau