Schimbarea n-a fost pe placul ieșenilor

1alegeri1

Dimensiune font:

| 10-06-2024 23:20

Rezultatele numărării voturilor din toate secțiile de votare confirmă faptul că, în mod surprinzător pentru unii, PNL n-a putut fi învins și se află în postura de câștigător al alegerilor pentru șefia Consiliului Județean și a Primăriei municipiului Iași, cele mai importante mize ale actualei runde de alegeri locale.

În mod clar, liberalii ieșeni au motive să zâmbească cu gura până la urechi, mai ales că, în zona Moldovei, vântul schimbării i-a lăsat „singuri cuc” în fruntea administrațiilor locale.

O treabă excelent făcută, însă, pentru a confirma forța și unitatea politică locală, e necesară și victoria din alegerile parlamentare, de la finalul anului.

Sigur, cum ieșenii s-au dovedit mai conservatori ca-ntotdeauna, vântul schimbării pare să sufle acum cu putere în direcția filialei PSD, răvășită complet după scorurile electorale înregistrate duminică.  

În ciuda consumului de energie din campania electorală, în care s-a aflat „peste tot, în orice moment”, PSD a clacat pe line, pierzând chiar și primării pe care nimeni nu le-ar fi imaginat vreodată de altă coloratură politică. Iar asta nu va fi, cu certitudine, pe placul celor „de la centru”.

Rămâne de văzut cum își vor construi liberalii majoritățile și dacă ura poate să se transforme în cooperare, măcar de dragul ieșenilor și al proiectelor pe care le așteaptă, pentru un trai mai sigur și mai bun.   

Ce-ar mai fi de spus? Poate doar faptul că Iașul are nevoie de un sprijin guvernamental mai palpabil în ceea ce privește investițiile și cred că a venit vremea ca animozitățile centrului cu pilonii administrației ieșene să rămână de domeniul trecutului. Iar asta fie și pentru simplul fapt că, duminică, urnele au decis!

Victorie istorică a liberalilor, la Iaşi!

PNL a câştigat la alegerile locale de duminică cel mai mare număr de voturi pentru listele de la Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, devenind astfel formaţiunea politică cu cel mai bun scor politic din judeţele din Moldova. „În urma rezultatelor obținute la alegerile locale, cu un vot politic de peste 34%, PNL a câștigat președinția Consiliului Județean Iași, cu Costel AlexePrimăria Municipiului Iași, cu Mihai Chirica, şi un număr total de 51 de primării din cele 98 din judeţ, dintre care 3 din 4 orașe, cu Marius Pintilie la Primăria Municipiul Pașcani, Neculai Zugravu la Primăria orașului Târgu Frumos şi Ioan Alexa la Primăria orașului Podu Iloaiei. Totodată, Costel Alexe, actualul președinte al Consiliului Județean Iași a obținut un număr de voturi mai mare decât în 2020aproximativ 110.000 de voturi, lucru ce reconfirmă aprecierea și susținerea ieșenilor pentru toate proiectele realizate de administrația liberală din ultimii 4 ani”, afirmă liberalii ieşeni într-un comunicat.

 

După una dintre cele mai agresive şi denigrante campanii electorale pe care le-am trăit, au câştigat proiectele în locul gâlcevii politice. Ieşenii sunt oameni inteligenţi şi pragmatici, iar aceste rezultate cred că sunt şi un semnal clar pentru clasa politică locală că trebuie să se ridice la standardele locuitorilor judeţului” – Costel Alexe

 

„Nu am cuvinte să le mulțumesc ieșenilor îndeajuns pentru această susținere covârșitoare, aproape 110.000 de voturi acordate mie și echipei Partidului Național Liberal la Consiliul Județean Iași. Sunt conștient de importanța fiecărui vot primit, care este o nouă dovadă a încrederii pe care electoratul ne-a acordat-o. Vă spun sincer, victoria este a Iașului și a ieșenilor care au demonstrat că ne merităm statutul de capitală culturală a țării, de centru european, academic și democratic. Județul Iași rămâne singurul județ liberal din Moldova, cu 51 de primării liberale, printre care municipiul Iași, municipiul Pașcani, orașul Podu Iloaiei și orașul Târgu Frumos. După una dintre cele mai agresive și denigrante campanii electorale pe care le-am trăit, au câștigat proiectele în locul gâlcevii politice. Ieșenii sunt oameni inteligenți și pragmatici, iar aceste rezultate cred că sunt și un semnal clar pentru clasa politică locală că trebuie să se ridice la standardele locuitorilor județului nostru și la așteptările pe care ei le au de la noi, ca reprezentanți în cele mai importante instituții ale statului român. Eu și echipa liberală rămânem partenerii ieșenilor. Ca și în acest prim mandat, voi fi ori de câte ori este nevoie în județ sau la București pentru interesele comunității noastre. Mulțumesc tuturor ieșenilor! Voi rămâne un președinte pentru toți așa cum am promis. Știu ce am de făcut, iar în următorii 4 ani voi lucra la fel ca și în primii, cu drag și dragoste pentru Iași”, a declarat Costel Alexe, președintele reales al CJ Iaşi.

„Mulțumită votului dumneavoastră, PNL Iași a recâștigat Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași, Primăria Municipiului Pașcani, Primăria orașului Podu Iloaiei și am reușit să câștigăm Primăria orașului Târgu Frumos, poate una din cele mai plăcute surprize ale acestor alegeri. În total, 51 de UAT-uri din județul Iași au devenit liberale. Această victorie este rezultatul unei munci de echipă și a efortului necontenit al președintelui Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, care în patru ani de mandat a schimbat fața județului nostru. Le mulțumesc tuturor colegilor mei primari, candidați și tuturor membrilor care s-au implicat activ în această campanie. Lupta noastră nu a fost doar cu un PSD la Iasi în care social-democrații de la București au investit enorm de mulți bani și resurse pentru a câștiga județul Iasi, ci și cu minciuna, calomnia și o campanie murdara. Deși un partid democratic, PSD nu este un partid al dezvoltării. La Iași, niciun mare proiect nu se poate lega de numele PSD Iași”, a transmis, la rândul său, Alexandrul Muraru, președintele PNL Iaşi.

Rezultatele votului pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi:

Costel Alexe (PNL) - 34,11% (108.414 voturi),

Petru Bogdan Cojocaru (PSD) – 30,78% (97.807 voturi),

Petru Movilă (ADU) - 13,83% - 43.943 voturi,

Marius-Eugen Ostaficiuc (AUR) - 9,18% (29.169 voturi).

Alții - 11,2% (35.597 voturi), aici fiind incluși Pavel-Gheorghe Pântea (PUSL), Iuliana Răţoi (Pro România), Adrian-Ştefan Apostolache (R-ECO), Cezar-Ioan Rebenciuc (SOS România).

Patru partide au trecut pragul de intrare în Consiliul Judeţean

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat rezultatele parţiale ale alegerilor locale desfăşurate duminică, 9 iunie, pentru Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi, după numătarea a peste 95% dintre voturile valabil exprimate. Astfel, potrivit datelor AEP, pe ptimul loc la alegerile pentru Consiliul Judeţean Iaşi s-a situat PNL cu 34,74%, urmat de PSD - 27,78%, Alianţa Dreapta Unită (ADU) – 14,17%, AUR – 11,31% şi Partidul România Echitate, Comunitate, Onestitate (Ro-Eco) – 4,14%. PNL a obţinut 109.242 de voturi din totalul celor 314.455 de voturi valabil exprimate, PSD – 87.366, ADU – 44.561, AUR – 35.550 şi Partidul România Echitate, Comunitate Onestitate – 13.034.

Chirica: „Suntem datori să fim mai convingători şi să vă explicăm, zi de zi, proiectele noastre, în beneficiul Iaşului”

În urma alegerilor de duminică, Mihai Chirica câştigă al treilea mandat de primar al Iaşului.

El le-a mulţumit, ieri, atât celor care au avut încredere şi care i-au încredinţat un nou mandat, dar şi celor care nu au votat echipa propusă de liberali. „Suntem datori să fim mai convingători şi să vă explicăm, zi de zi, proiectele noastre, în beneficiul Iaşului”, a spus Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

În ceea ce priveşte rezultatul votului, primarul spune că „este marele câştig al democraţiei: diversitatea opiniilor şi respectul pentru fiecare dintre aceasta. Le mulţumesc şi celor care au avut încredere în mine şi care mi-au încredinţat un nou mandat. Celor care nu au votat echipa propusă de noi: suntem datori să fim mai convingători şi să vă explicăm, zi de zi, proiectele noastre, în beneficiul Iaşului. Îi felicit şi pe ceilalţi competitori politici. Odată campania electorală încheiată, trebuie să punem interesul comunităţii noastre mai presus de orgolii personale”, a transmis primarul Mihai Chirica.

 

„Prin maşinăria infernală a alegerilor într-un singur tur şi cu sprijinul direct sau indirect al unui candidat menit să-mi reducă voturile, Mihai Chirica redevine primar al oraşului. Ştiu că sună a banc prost, dar e realitatea cifrelor. Asta e democraţia de tip Belarus perpetuată de PSD, PNL, UDMR, fără tur 2” – Marius Bodea

 

Pentru senatorul Marius Bodea, candidatul USR susţinut de ADU la Primăria Iaşi, prima zi după alegerile de duminică a fost o zi tristă. „Şi dacă astăzi e o zi tristă, nu înseamnă că toate vor fi la fel”, menţionează Marius Bodea, care spune totodată că „este o zi tristă pentru Iaşi, aşa cum o resimt majoritatea celor care s-au prezentat ieri la vot. O majoritate clară i-a dat un vot de blam lui Mihai Chirica. Este o dezamăgire pe care mi-o transmiteţi de când au început să apară rezultatele parţiale. Prin maşinăria infernală a alegerilor într-un singur tur şi cu sprijinul direct sau indirect al unui candidat menit să-mi reducă voturile, Mihai Chirica redevine primar al oraşului. Ştiu că sună a banc prost, dar e realitatea cifrelor. Asta e democraţia de tip Belarus perpetuată de PSD, PNL, UDMR, fără tur 2”.

Senatorul USR pare a fi supărat pe fosta colegă de partid, Cosette Chirchirău, pentru că i-ar fi luat din electorat şi, implicit, voturile care i-ar fi asigurat câştigarea Primăriei. „Astăzi se vede clar, pe voturi, că singura bătălie care s-a dus tot timpul a fost între mine şi Chirica. Nu între mine şi candidatul PSD, AUR sau Cosette Chichirău. Din păcate, alături de Sebastian Burduja, Cosette Chichirău intră în topul neoficial al candidaţilor care au produs cele mai mari gogomănii pe centimetru pătrat în campania asta. La Bucureşti n-a contat, la Iaşi a contat enorm. Şi ne costă acum încă măcar un an cu Mihai Chirica primar", a spus Marius Bodea, principalul contracandidat al lui Mihai Chirica.

Rezultatele votului pentru funcţia de primar al municipiului Iași:

Mihai Chirica (PNL) - 32,24% (34.770 voturi),

Marius Bodea (ADU) - 26,03% (28.079 voturi),

Cosette Chichirău (R-ECO) - 14,75% (15.907 voturi),

Bogdan Radu Balanişcu (PSD) - 13,09% (14.115 voturi),

Alții - 13,89% (14.981 voturi), aici find incluși Tudor Ciuhodaru (AUR), Cătălin-Petronel Abălaşei (Pro România), Viorel Blăjuţ (PSI), Mihail Pintilei (PUSL), Ioan-Sebastian Buduroi (PLEU).

Luptă strânsă pentru obţinerea majorităţii în viitorul Consiliu Local

Potrivit rezultatelor parţiale publicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) după numărarea a peste 95% din voturile valabil exprimate la alegerile locale desfăşurate duminică, 9 iunie, în judeţul Iaşi, la alegerile pentru Consiliul Local al Municipiului Iaşi pe primul loc se situează PNL, cu 24,72%, urmat de Alianţa Dreapta Unită (ADU) - 21,54%, PSD – 20,43%, AUR – 12,30% şi Partidul România Echitate, Comunitate, Onestitate – 10,29%.

PNL a câștigat cele mai multe primării din județul Iași

Potrivit datelor parţiale obţinute în urma nunărătorii paralele făcute de către reprezentanţii partidelor, în judeţul Iaşi, cele mai multe primării (51) au fost câştigate de către PNL, care a devansat astfel PSD.

Lista primarilor din judeţul Iaşi, în urma alegerilor de duminică:

* municipiul Iași - Mihai Chirica (PNL),

* municipiul Pașcani - Marius Pintilie (PNL),

* orașul Târgu Frumos - Neculai Zugravu (PNL),

* orașul Hârlău - Gheorghiță Curcă (PSD),

* orașul Podu Iloaiei - Ioan Alexa (PNL),

* Alexandru Ioan Cuza - Aurelian Gherghuț (PNL),

* Andrieșeni - Mihai Ștefură (PSD),

* Aroneanu - Benoni Moruzi (PNL),

* Balș - Constantin Golduț (PSD),

* Bălțați - Vasile Aștefanei (PSD),

* Bârnova - Mihai Bălan (PNL),

* Belcești - Dumitru Tănasă (PSD),

* Bivolari - Liviu Teodorescu (PSD),

* Brăești - Vasile Butnariu (PNL),

* Butea - Anton Anti (PSD),

* Ceplenița - Dumitru Laiu (PNL),

* Ciortești - Alina Apostol,  PNL),

* Ciurea - Cătălin Lupu (PSD),

* Ciohorăni - Ticu Simion (PSD),

* Coarnele Caprei - Mihai Țibucanu (PNL),

* Comarna - Constantin Grădinaru (PNL),

* Costești  – Aurel Doacă (PSD),

* Costuleni - Mirică Dodan (PNL),

* Cotnari - Vasile Crețu (PSD),

* Cristești - Vlad Pintili (PNL),

* Cozmești - Mihai Habet (PNL),

* Cucuteni - Pamfilică Brânză (PSD),

* Dagâța – Mirel Damaschin (PNL),

* Deleni - Dumitru Prigoreanu (PNL),

* Dobrovăț - Cătălin Martinuș (PSD),

* Dolhești - Iulian Tăbăcaru (PNL),

* Drăgușeni - Petronela Pelin (PNL),

* Dumești - Gabriel Agavriloaei (PSD),

* Erbiceni - Răzvan Bulancea (PNL),

* Fântânele - Sorin Chelariu (PSD),

* Focuri - Viorel Murariu (PSD),

* Golăești - Costel Manoliu (PNL),

* Gorban – Aurel Mitrofan (PNL),

* Grajduri - Constantin Zamfirache (PSD),

* Gropnița - Ionel Oneaga (PSD),

* Grozești - George Cristea (PSD),

* Hălăucești - Iosif Anton (PNL),

* Hărmănești – Ioan Secrieru (PNL),

* Heleșteni - Benone Șofrac (PSD),

* Holboca - Neculai Pamfil (PNL),

* Horlești - Mihai Cadar (PNL),

* Ion Neculce - Gheorghe Văleanu (PSD),

* Ipatele - Elena Lipșa (PSD),

* Lespezi - Alexandru Marcu (PSD),

* Lețcani - Stelian Turcu (PNL),

* Lungani - Ioan Corobuță (PSD),

* Mădârjac - Dan Ghebuță (PSD),

* Mircești - Leon Bălteanu (PSD),

* Miroslava - Dan Niță (PNL),

* Mironeasa - Elena Curcudel (PNL),

* Miroslovești - Constantin Cojocaru (PSD),

* Mogoșești-Iași - Ionel Baraboi (PSD),

* Mogoșești-Siret - Damian Butnariu (PNL),

* Moșna - Georgel Popa (PNL),

* Moțca - Serioja Hobincă (PSD),

* Movileni - Dan Hodoroabă (PSD),

* Oțeleni - Ciprian Aiojoaei (PNL),

* Plugari - Paul Mursa (PNL),

* Popești - Vasile Lupu (PNL),

* Popricani - Ion Tănasă (PNL),

* Prisăcani - Gheorghe Stanciu (PSD),

* Probota - Constantin Zamisnicu (PNL),

* Răchiteni - Petre Doboș (PNL),

* Răducăneni - Radu Balint (PSD),

* Rediu - Cristin Condrea (PNL),

* Românești - Ioan Stegariu (PNL),

* Roșcani - Ginovel Gheorghiu (PSD),

* Ruginoasa - Ionuț Pristăvița (PSD),

* Scânteia - Mihai Darabană (PNL),

* Șcheia - Ioan Grigoraș (PNL),

* Schitu Duca - Grigore Corciova (PNL),

* Scobinți - Gheorghe Hrițcu (PNL),

* Sinești - Petru Holicov (PNL),

* Sirețel - Gelu Șpaiuc (PSD),

* Stolniceni-Prăjescu - Costel Hugianu (PSD),

* Strunga - Sorin Lazăr (PSD),

* Șipote - Constantin Puiu (PSD),

* Tansa - Vasile Cărăușu (PSD),

* Tătăruși - Costel Iosub (PSD),

* Todirești - Constantin Droancă (PNL),

* Tomești - Ștefan Timofte (PNL),

* Trifești - Paul Ivănucă (PNL),

* Țibana - Gheorghe Rotaru (PSD),

* Țibănești - Neculai Munteanu (PNL),

* Țigănași - Iulian Chirilă (PSD),

* Țuțora - Cristinel Albu (PSD),

* Ungheni - Iulian Marcu (PNL),

* Valea Lupului - Liviu Dulgheru (PNL),

* Valea Seacă - Neculai Miron (PNL),

* Vânători - Constantin Lupu (PSD),

* Victoria - Daniel Crețu (PNL),

* Vlădeni - Iulian Burdea (PNL),

* Voinești - Gheorghe Dobreanu (PSD).

Incidente în ziua votului

În ziua alegerilor au fost sesizate 145 de incidente, dintre care 19 contravenții și 18 posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 108 nu s-au confirmat, deci aproape 74,48%.
În ceea ce privește frecvența faptelor sesizate, 7,58% făceau referire la continuarea campaniei electorale, 4,13% la fraudă la vot, un procent tot de 4,13% și în situația falsificării documentelor și evidențelor electorale, iar 2,06% dintre sesizări au fost despre posibile infracțiuni de corupere a alegătorilor.
De asemenea, 3,44% dintre sesizări au fost despre fotografierea sau filmarea buletinului de vot și tot același procent pentru comercializarea sau consumul de băuturi alcoolice pe o distanță de 500 de metri în jurul localului secției de vot.
Peste 2.300 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne din județul Iași au fost mobilizați sâmbătă și duminică pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot, transportul materialelor electorale și a dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru a verifica sesizările cu privire la comiterea unor fapte ilegale. „Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Iași și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot”, au transmis cei de la Centrul Judeţean de Comunicare Iaşi.

Daniel BACIU, Laura RADU, Edi MACRI

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: Teren intravilan in suprafata de 35 mp, situat in orasul Negresti, Str. Decebal nr. 5, ce apartine domeniului public al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Cartea Funciara Nr. 73695 Negresti, Nr. Cadastral 73695, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 49/28.05.2024 si temeiul legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru realizarea unei constructii provizorii in vederea desfasurarii de activitati conexe serviciilor medicale referitoare la sanatatea umana. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic, din cadrul Orasului Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Casieria Serviciului Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 12.06.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 20.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Registratura, Orasul Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.06.2024, ora 11.00, Orasul Negresti, Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 29.05.2024.
Iașul, gazda celui mai important eveniment de resale din Moldova
20/06/2024 16:19

* „Cele 5 R-uri ale modei ieri, azi si maine sunt: reduceti, repurtati, reciclati, reparati, revindeti. Motto-ul nostru este Ce tie nu-ti place, poate deveni comoara altcuiva. Mai nou, la evenimentele noa ...

Ieșenii, invitați în week-end la Festivalul Iei – RomânIA Autentică
20/06/2024 16:15

În ajun de Sărbătoarea Sanzienelor, iesenii, dar si turistii aflati in week-end in capitala Moldovei sunt invitati la cea de-a VIII-a editie a Festivalului Iei – RomanIA Autentică. Printre activ ...

Spectacol caritabil pentru cumpărarea unui defibrilator
20/06/2024 15:06

Un spectacol caritabil pus in scenă de elevi de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Barlad, va avea loc pe 24 iunie, pe scena Teatrului „V. I. Popa”, fondurile stranse in urma eveniment ...

Concerte la Palatul Culturii
20/06/2024 14:30

  Ateneul National din Iasi, alături de Palatul Culturii, invită publicul la o nouă serie de experiente unice dedicate iubitorilor de muzică de calitate, intr-un cadru elegant si in compania extraordi ...

  Băcăuanii, primii dintre moldoveni care consumă alcool și droguri
20/06/2024 14:25

  În perioada 2020 - 2023, instantele de judecată din Romania au inregistrat 2.151 de dosare privind consumul de substante interzise la volan (alcool, droguri, substante psihoactive). Conform unui ...

Violonistul Alexandru Tomescu, în turneu cu vioara Stradivarius în Moldova
20/06/2024 12:57

Turneul Stradivarius, care include 18 concerte in care violonistul Alexandru Tomescu va interpreta lucrări de J. S. Bach, care iniţial au fost compuse pentru violoncel, va avea loc in perioada 25 iunie - 16 i ...

Piaţa ieşeană a muncii solicită tot mai mulţi intelectuali
20/06/2024 08:21

* e mare nevoie de arhitecti, economisti, experti in achizitii publice, chimisti, horticultori, programatori de sisteme informatice, veterinari... * şi necalificaţii au destule oferte * scade necesarul de per ...

Iașul, sufocat din cauza traficului. Soluția municipalității: transportul în comun
20/06/2024 08:18

  * „Transportul public rămane cea mai importantă alternativă de mobilitate in orasele mari, atat transportul intern cat si transportul metropolitan. Parcul auto al Romaniei este unul total inade ...

Căminele de pensionari, dotate cu panouri fotovoltaice!
20/06/2024 08:00

Întruniti in sedintă extraordinară de indată, consilierii locali au aprobat, miercuri, in unanimitate, depunerea spre finantare prin programul privind instalarea de panouri fotovoltaice pentru producer ...

Cursul euro a atins 4,976 lei, a doua dată în această lună
20/06/2024 07:22

Presiunea pe leu s-a temperat la jumătatea săptămanii, evolutie asemănătoare cu cea a altor monede din regiune. Cursul euro a scăzut marginal de la 4,9766 la 4,9763 lei, valoare identică cu cea din 6 iun ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei