Soţul epileptic şi nebun a avut câştig de cauză, fără să se prezinte la proces
Dimensiune font:
* judecătorii au considerat că „o simplă sesizare pe pe numele pârâtului la organele de Poliţie nu face dovada pericolului iminent în care s-ar afla reclamanta la acel moment”
Licsandru e epileptic de 15 ani, în plus mai e şi „bolnav cu capul”, fiind deseori internat la Socola. Când iese de acolo, sărbătoreşte bând până noaptea târziu, la gard, cu vecinul Sile. Ritual care o exasperează pe Nuţa, nevastă-sa. Femeia, deloc diplomată, tocmai atunci, când cei doi sunt în plină vervă, se găseşte să-i ocărască. Şi „o ia pe coajă”. Mai demult, cu prilejul unei astfel de paranghelii, Licsandru a aruncat după ea cu o secure. Din fericire, n-a nimerit-o, fiind prea beat ca să aibă o chită rezonabilă. Altă dată, nervos că ploaia a întrerupt suita de „pahare de vorbă”, a intrat în casă, Nuţa l-a luat în primire încă din prag, iar el a scos-o afară în şuturi, a încuiat uşa şi a mers la culcare. Femeia s-a adăpostit în cuşca câinelui.
Niciunul din aceste episoade n-a determinat-o pe Nuţa să cheme poliţia. Neglijenţă ce avea s-o coste. În urmă cu 9 zile, n-a avut ce face şi iar s-a dus la gard, să-i apostrofeze pe cheflii. Licsandru tocmai se dusese să se uşureze în fundul grădinii, aşa încât acolo a dat numai de Sile. Acesta, suficient de beat, i-a zis: „să ragi la mă-ta, nu la mine!”. Nervoasă până peste poate, Nuţa vrut să-i dea o palmă, dar vecinul i-a prins mâna şi i-a sucit-o atât de brutal, că i-a rupt-o, i-a înfipt un pumn în ochi şi a expediat-o în casă cu două şuturi în fund. Femeia a sunat la poliţie, dar agenţii n-aveau cum interveni, nu puteau pătrunde legal în gospodăria lui Sile. Au sfătuit-o să-şi scoată certificat medico-legal şi să ceară în instanţă ordin de protecţie.
Nuţa a făcut întocmai, legiştii au considerat că are nevoie de 65-70 zile de îngrijiri medicale şi, înarmată cu acest act, a depus reclamaţie la Judecătorie. Procesul s-a ţinut săptămâna trecută, în lipsa lui Licsandru. Interpelată, reclamanta a precizat că „soţul este acum acasă, nu s-a prezentat în instanţă deoarece, în cursul nopţii, a făcut trei crize de epilepsie”. Tot ea a detaliat că vecinul este cel care i-a rupt mâna, dar Licsandru l-a pus s-o bată, el fiind autorul moral al agresiunii. De aceea şi pentru a-l mai „linişti”, a solicitat instanţei evacuarea pârâtului din domiciliu pentru o perioadă de şase luni, timp în care acesta să păstreze o distanţă minimă faţă de ea şi să-i fie interzis a o contacta în vreun fel.
Judecătorii au considerat că „o simplă sesizare pe pe numele pârâtului la organele de Poliţie nu face dovada pericolului iminent în care s-ar afla reclamanta la acest moment” şi că din ceea ce susţine chiar aceasta, actele de violenţă „nu au fost exercitate de pârâtul în cauză”. Ca atare, au respins, ca neîntemeiată cererea de emitere a unui ordin de protecţie împotriva lui Licsandru. În plus, au pus-o şi la plata sumei de 500 lei, onorariu pentru avocatul din oficiu. Marcel FLUERARU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau