Un hoţ de catalizatoare şi-a redobândit maşina, din arestul Poliției!
Dimensiune font:
* hoțul a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, aşteaptă verdictul judecătorilor şi, săptămâna trecută, a solicitat restituirea Opelului cu care opera și în care avea toate cele necesare pentru lovituri rapide şi de succes - cagule, mănuşi, lamele de fierăstrău electric... * magistrații au fost de acord, însă hoțul e obligat să păstreze autoturismul până la soluţionarea definitivă a dosarului de furt
Ionuţ C. stă în arestul preventiv şi aştaptă să fie judecat. Este inculpat într-un dosar de furt. Catalizatoare auto. Procurorii spun că l-au avut drept complice pe Gabriel I., şi el aflat acum după gratii.
Conform rechizitoriului, cei doi operau la modul profesionist. Se deplasau cu un Opel ce-i aparţinea lui Ionuţ, iar în autoturism aveau toate cele necesare pentru lovituri rapide şi de succes. Ustensilele folosite le ţineau în habitaclu şi portbagaj. E vorba de cagule, mănuşi, lamele de fierăstrău electric, bineînţeles şi fierăstrăul, o cheie, patentul cu vârf ascuţit, de culoare roşie , şurubelniţa, acumulatorul şi două cricuri. Unul mecanic, altul hidraulic, plus accesoriile de rigoare.
Hoţii acţionau, cu precădere, în zona centrală, pe timp de noapte, după ora 2.00. Până, cel mult, la ivirea zorilor. Nu le-a păsat de existenţa în zonă a numeroase camere de supraveghere şi această neglijenţă le-a stricat „afacerea”.
Într-adevăr, folosind cagule şi mănuşi, era extrem de greu să fie identificaţi de către investigatori. Destul de prudenţi, Ionuţ şi Gabriel opreau autoturismul la minim zece metri de ţintă, coborau, luau uneltele, operau în mare viteză, apoi plecau.
Încă nu s-a stabilit cu exactitate câte lovituri au dat în perioada iunie 2020 – decembrie 2022. Oricum, destul de multe. I-au exasperat pe poliţiştii de la Secţia 3 cu eficienţa lor. Numai că, la un moment dat, aceştia din urmă au văzut Opelul pe una din numeroasele imagini surprinse de către camerele de supraveghere. A urmat un filaj insistent şi, în dimineaţa de 24 decembrie 2022, adică în ajunul Crăciunului, un echipaj de poliţie a oprit autoturismul în trafic, au tras maşina pe dreapta şi a urmat percheziţia. Agenţii au găsit toate ustensilele pomenite, plus un catalizator abia sustras. Le-au ridicat pe toate, au făcut proces verbal şi le-au depozitat în camera de corpruri delicte.
E obligat să păstreze aututurismul până la sentinţa definitivă
Ionuţ şi Gabriel au fost încătuşaţi, li s-a deschis dosar penal, iar procurorii au obţinut de la judecătorul de drepturi şi libertăţi măsura arestului preventiv. Cei doi au ajuns în Penitenciarul Iaşi. Opelul a fost şi el „arestat”, parcat în garajul Poliţiei Municipiului.
Între timp, Ionuţ a semnat acordul de recunoaştere a vinovăţiei, aşteaptă verdictul judecătorilor şi, săptămâna trecută, a solicitat restituirea Opelului. Magistraţii au fost de acord. „Instanţa apreciază că se poate proceda la restituirea autovehiculului, întrucât prin aceasta nu este îngreunată stabilirea situaţiei de fapt şi justa soluţionare a cauzei, în condiţiile în care, cu ocazia controlului efectuat în data de 24 decembrie 2022 asupra vehiculului, au fost ridicate din interiorul acestuia bunurile de interes pentru cauză, iar inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei, astfel cum a fost descrisă în cuprinsul actului de sesizare”.
Numai că legea spune foarte clar: vehiculul folosit la comiterea unei infracţiuni se confiscă. Aşa că, Ionuţ e obligat să păstreze Opelul restituit până la soluţionarea definitivă a dosarului de furt. Claudiu CONSTANTIN
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau