Dosarele grele care zac la marile parchete, unele de 7 ani: Ghiță, Ponta, Ciorbă (soțul deputatei Laura Vicol),Relu Fenechiu, Buzăianu

ciocan  codul-penal

Dimensiune font:

| 06-08-2022 20:30

Dosare grele și vechi, unele din 2015-2016, sunt încă în lucru pe rolul DNA, DIICOT sau PG, fără ca procurorii să dea o soluție într-un sens sau altul, potrivit unei analize realizată de G4media.ro pe baza unor răspunsuri primite de la marile parchete, la solicitarea redacției.


Sunt încă în lucru la DNA dosarul în care fostul deputat PSD Sebastian Ghiță este acuzat că ar fi primit mită între 3 și 10 milioane de euro, dosarul Ponta-Blair sau cazul soțului Laurei Vicol, șefa Comisiei Juridice a Camerei Deputațlor, dosarul Murfaltar cu prejudiciu de 132 de milioane de euro, cazul în care fostul ministru PNL al Transporturilor Relu Fenechiu este acuzat că ar fi primit o mită de 4,3 milioane de euro sau deja celebrul și vechiul dosar Teldrum privindu-l pe Liviu Dragnea.

La DIICOT sunt încă în lucru dosarul Schweighofer, dosarul Ambient SA în care este vizat omul de afaceri Ioan Ciolan, un prieten al familiei Iohannis, sau dosarul familiei lui Robert Sighiartău, secretarul general al PNL.

La Parchetul general este în lucru un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani deschis încă din 2014 în care este anchetat Bogdan Buzăianu, magnatul Energiei și denunțător al Elenei Udrea.

De menţionat, în context, că actualul procuror general a României, Gabriela Scutea, a câştigat procedura de nominalizare în 2020 cu un proiect de management în care promitea soluţionarea dosarelor mai vechi de 5 ani.



 

DOSARE CARE ZAC LA DNA

DNA a comunicat, la solicitarea G4media.ro, că dosarele fugarului Sebastian Ghiță sunt încă în lucru, deși au fost deschise în 2015, 2016 și 2017.

1. Dosarul Hidro Prahova privindu-l pe cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, și pe Vladimir Ciorbă, soțul actualei șefe PSD a Comisiei juridice a Camerei Deputaților

În acest caz privind fraudarea fondurilor europene pentru canalizarea din județul Prahova, Sebastian Ghiţă este inculpat pentru sprijinire a unui grup infracțional organizat.



Alături de el, sunt investigați încă din 2015, cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, omul de afaceri Vladimir Ciorbă (soțul deputatei PSD Laura Vicol, unul dintre patronii unei firme din grupul Nordis), fostul baron PSD de Prahova, Mircea Cosma, fiul lui, fostul deputat PSD Vlad Cosma, și directorul de atunci al Hidro Prahova, Adrian Semcu.

În dosar au fost făcute chiar arestări în 2015 de către DNA Ploiești. Spre exemplu, cumnatul lui Victor Ponta a stat câteva luni în arest. Prejudiciul se ridică la peste 2 milioane de euro.

Cazul a fost preluat la DNA Central după scandalurile privind presupusele abuzuri de la DNA Ploiești și a fost în instrumentarea procurorului Claudiu Dumitrescu. Acesta s-a pensionat la 1 august 2022, fără să dea soluție în dosar.

2. Dosarul Ponta-Blair

Și acest caz este încă în lucru, potrivit unui răspuns al DNA la solicitarea G4media.ro, deși au trecut 6 ani de la deschiderea lui de către DNA Ploiești.

Fugarul Sebastian Ghiță și fostul premier Victor Ponta sunt inculpați încă din septembrie 2016 pentru folosirea influenței de lider de partid în scopul obținerii de foloase necuvenite și spălare de bani. Cei doi au avut și control judiciar și au dat cu subsemnatul la poliție în acest dosar.

DNA susţine că fostul preşedinte al PSD, Victor Ponta, şi-ar fi folosit autoritatea de lider de partid pentru a-l pune pe amicul lui, omul de afaceri din Ploieşti, Sebastian Ghiţă, pe un loc eligibil la alegerile parlamentare din 2012. În schimb, ar fi primit o sponsorizare de 220.000 de euro pentru aducerea în România a fostului premier britanic laburist Tony Blair. Astfel, fostul lider PSD ar fi beneficiat de un capital electoral finanţat cu bani negri.


 
3. Dosarul Taxă pentru obţinerea de contracte IT

Cazul a fost deschis tot de DNA Ploiești, în februarie 2017, și este încă în lucru, după mai bine de 5 ani, potrivit DNA.

Este cazul din pricina căruia fostul deputat PSD Sebastian Ghiță a fugit din ţară în decembrie 2016, imediat ce a rămas fără imunitatea parlamentară. Cazul este instrumentat de procurorul Gheorghe Moţa de la Secţia I-a din DNA. Procurorii susțin că nu pot să îi comunice lui Sebastian Ghiță în Serbia actele din dosar întrucât autoritățile din statul vecin nu colaborează.

Fostul deputat PSD și ex-secretar al Comisiei de control a SRI, Sebastian Ghiţă, este acuzat că ar fi vămuit contractele IT acordate de stat. Patronii unor companii IT ar fi acceptat să îi dea o parte din bani lui Ghiţă, fie ca să câştige contracte, fie ca aceste contracte să se deruleze în bune condiţii. ”În această modalitate, Ghiță Sebastian Aurelian a primit, în perioada 2007 – 2014, pentru contractele atribuite societăților comerciale respective, sume de bani cuprinse între 3 milioane euro și 10 milioane euro”, arătau procurorii în 2017.

4. Dosarul Murfatlar

În octombrie 2016, procurorii DNA anunțau că au pus sub acuzare 41 de oameni de afaceri și funcționari de la Ministerul Finanțelor și ANAF pentru abuz în serviciu și evaziune fiscală. Prejudiciu uriaș: 132 de milioane de euro. Compania Murfaltar România e acuzată de 5 infracțiuni de evaziune. Cazul e încă în lucru după aproape 6 ani, potrivit DNA.

5. Dosarul lui Relu Fenechiu

Cu două condamnări la activ și cu 2 milioane de euro de dat la stat, fostul ministru PNL al Transporturilor, Relu Fenechiu, mai are la DNA un al treilea dosar penal în care e acuzat că ar fi primit mită 4,3 milioane de euro de la o companie IT ”pentru a asigura finanțarea de către Ministerul Educației Naționale a etapei a V-a a Programului „Sistem Educațional Informatizat” (SEI), atribuirea contractului către firma respectivă și derularea acestuia în bune condiții”. După aproape 6 ani de la începerea urmăririi penale, dosarul este încă în lucru, a anunțat DNA, la solicitatrea G4media.ro.

6. Dosarul Tel Drum

Fostul lider PSD Liviu Dragnea este anchetat din noiembrie 2017 pentru grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi deturnare de fonduri europene în dosarul Teldrum. Prejudiciul se ridică la peste 6 milioane de euro.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, adică în urmă cu mai bine de 10 ani. Procurorii i-au pus sechestru lui Dragnea pe o treime din venituri, un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturi.

8. Dosarul Palatul Știrbei al lui Andrei Chiliman

Un dosar deschis în decembrie 2015 pe numele fostului primar PNL din Sectorul 1, Andrei Chiliman, este încă în lucru la DNA, potrivit unui răspuns al instituției la solicitarea G4media.ro. Chiliman este acuzat de abuz și complicitate la distrugerea unor anexe ale Palatului Știrbei, construcții monument istoric.

În decembrie 2020, DNA a clasat dosarul în care fostul primar PNL al Sectorului 1, Andrei Chiliman, și fostul lider al PNL Sector 1, Vlad Moisescu, erau acuzați de primirea de comisioane în schimbul unor contracte privind reabilitarea termică a blocurilor. Totuși, o parte din dosar a fost disjunsă în vederea continuării cercetărilor. ”Prin aceeași soluție s-a mai dispus (…) disjungerea cauzei și constituirea unui nou dosar în vederea continuării cercetărilor cu privire la săvârșirea de către un om de afaceri a infracțiunii de evaziune fiscală”, a arătat DNA. Și acest dosar disjuns este încă în lucru.

DOSARELE GRELE, MAI RECENTE

9. Dosarul în care e vizat Marcel Ciolacu

În octombrie 2020, DNA i-a comunicat revoluționarului Marian Moroșanu, zis Ceaușescu, soluția de clasare față de mai mulți revoluționari reclamați de acesta. Ceaușescu reclamase faptul că revoluționarii ar fi dobândit ilegal calitatea de ”luptător cu rol determinant” în Revoluție și ar fi obținut anumite privilegii financiare care decurg din aceasă calitate.

Totuși, procurorul Mihai Prună, adjunctul șefului Secției a II-a din DNA, nu a clasat cazul și cu privire la Marcel Ciolacu și alte 11 persoane, ci îl are încă în lucru, in rem, adică doar cu privire la faptă, nu și la persoană.

10. Dosarele în care este vizat Dan Barna

Fostul lider USR Dan Barna rămâne vizat în două dosare in rem privind fondurile europene derulate de familia lui ca urmare a unor sesizări DLAF din mai și septembrie 2021. În Iunie 2021, DNA a clasat dosarul de presupusă fraudă cu fonduri europene deschis în plină campanie prezidenţială, în 2019, când Barna a candidat la Preşedinţia României.

”Persoanele menționate de dvs. nu au calitate de suspect sau inculpat”, a comunicat DNA cu privire la Marcel Ciolacu și Dan Barna.

În ce privește dosarele Rompetrol 3 în care sunt investigate infracțiuni de corupție privind memorandumul de înțelegere semnat de Guvernul Ponta cu compania kazahă, dosarul de fraudă cu fonduri europene al fostului candidat la prezidenţiale, Alexandru Cumpănaşu, sau dosarul ”Marele Alb” privindu-l pe patriarhul Daniel, DNA a comunicat că ”informațiilor privitoare la celelalte dosare menționate în cererea dvs. le sunt incidente prevederile art. 12, alin. 1, lit. e din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.”

DOSARE CARE ZAC LA DIICOT

1. Dosarul Ambient SA privindu-l pe Ioan Ciolan, un prieten al familiei Iohannis

Pe 21 aprilie 2016, DIICOT Oradea a „efectuat un număr de 32 percheziţii pe raza judeţelor Sibiu, Cluj, Bihor, Galaţi şi Alba la sediile sociale și punctele de lucru ale societăţilor Ambient SA, Arabesque SRL, Sawa SA, MM Industry SRL, Matcris Concept SRL, Okapi SRL în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.” Potrivit procurorilor, „în perioada 2011 – 2014, reprezentanţii societăţilor menționate împreună cu administratori ai unor societăți tip ”fantomă” au constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală prin crearea unui circuit tranzacțional fără conținut economic real, al cărui unic scop l-a constituit sustragerea de la plata contribuțiilor la bugetul de stat”. „Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este în sumă de 50.029.306 lei”, notau procurorii.

”În dosarul înregistrat la D.l.l.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălarea banilor și trafic de influență, dosarul nefiind solutionat până la acest moment”, arată DIICOT la solicitarea G4media.ro într-un răspuns din data de 27 iulie 2022.

În martie 2021, retailerul de bricolaj Ambient SA Sibiu a intrat în faliment. Potrivit documentelor companiei publicate în Monitorul oficial, firma era controlată de Ioan Ciolan, cu peste 80%.

Potivit digi24.ro, care citează presă locală, patronul de la Ambient Sibiu, Ioan Ciolan, şi soţia sa au fost printre cele 10 cupluri invitate acasă la Klaus Iohannis pe 23 noiembrie 2014, pentru sărbătorirea victoriei în alegerile prezidenţiale. Presa a scris atunci că toţi invitaţii erau prieteni apropiaţi ai familiei Iohannis.


 
2. Dosarul Schweighofer

Pe 30 mai 2018, mai multe fabrici ale firmei austriece de procesare a lemnului Schweighofer Holzindustrie, dar și sedii ale Direcțiilor Silvice județene, au fost vizate de percheziții ale procurorilor DIICOT. Procurorii vorbeau atunci de „destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de deturnare a licitaţiilor publice, evaziune fiscală, concurenţă neloială, tăiere fără drept de arbori şi alte infracţiuni”. Prejudiciul estimat se ridică la peste 25 milioane de euro. 6 persoane, printre care 4 directori ai fabricilor din Rădăuţi şi Sebeş ale Schweighofer Holzindustrie, au fost puse sub urmărire penală. Şi acest dosar este în lucru după mai bine de 4 ani de la începerea anchetei.

”În dosarul înregistrat la nivelul D.l.l.C.O.T. – Structura Centrald se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, spălarea banilor, deturnarea licitațiilor publice, evaziune fiscală și infracțiuni prevăzute de legea privind combaterea concurenței neloiale, dosarul nefiind solutionat până la această dată”, se arată în răspunsul DIICOT din data de 27 iulie 2022, la solicitarea G4media.ro.

Între timp, în decembrie 2019, grupul austriac Holzindustrie Schweighofer a anunţat că şi-a schimbat numele şi a devenit HS Timber Group, iar fabricile grupului – cele trei fabrici de cherestea (Sebeş, Rădăuţi, Reci) şi fabrica de panouri din lemn masiv din România (Siret), împreună cu fabrica de cherestea din Germania (Kodersdorf) – funcţionează sub numele de HS Timber Productions.

3. Dosarul lui Cristi Borcea şi a unor foşti şefi Rompetrol

Pe 2 noiembrie 2018, fostul acţionar de la Dinamo, Cristi Borcea, a fost ținta unor percheziții ale procurorilor DIICOT într-un dosar de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune, cu un prejudiciu estimat la 40 de milioane de lei.

Alături de Borcea, au mai fost vizați doi foști directori Rompetrol, Dmitriy Grigoryev, fost vicepreşedinte şi Chief Financial Officer al Rompetrol Group, şi Zhakenov Askar, fost Chief Information Officer al Rompetrol Group. În dosar este începută urmărirea penală faţă de 23 de persoane, iar cazul este, de asemenea, încă în lucru.

4. Dosarul de evaziune al familiei Sighiartău

Dosarul de evaziune fiscală al familiei secretar general al PNL, Robert Sighiartău, a fost trimis în instanță, dar restituit la DIICOT în iunie 2021. În acest caz, în iulie 2019, DIICOT Alba i-a trimis în judecată pe patronii grupului de firme Filadelfia din Bistrița. Şapte persoane, rude ale lui Robert Sighiartău, au fost acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală. Dosarul a fost în anchetă din 2013.

”În dosarul înregistrat la D.l.l.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba lulia, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnatură privată, infracțiuni prevăzute de legea societăților comerciale și eveziune fiscală ce a produs consecințe deosebit de grave, dosarul nefiind soluționat până la această dată”, arată DIICOT în răspunsul către G4media.ro din data de 27 iulie 2022.

Dosarul magnatului Energiei Bogdan Buzăianu zace la PG din 2016

Dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani al magnatului Energiei Bogdan Buzăianu e investigat din decembrie 2014, iar în august 2016 a fost preluat de Parchetul General. Omul de afaceri elvețian de origine română, Bogdan Buzăianu, cunoscut drept „cel mai deştept băiat din Energie după ce, în 2004, a încheiat cu Hidroelectrica un contract cu o valoare a energiei tranzacționate de 1 miliard de dolari, este investigat de PG pentru 5 infracțiuni: instigare la evaziune fiscală, la rambursare ilegală de TVA, la delapidare și spălare de bani.


 
Buzăianu este acuzat că și-ar fi delapidat compania Energy Holding cu aproape 14 milioane de euro, ar fi făcut evaziune fiscală de aproape 1,3 milioane de euro, rambursare ilegală de TVA de 3,5 milioane de euro și spălare de bani de peste 6 milioane de euro.

La fel ca în cazul fugarului Sebi Ghiță, procurorii susțin că autoritățile judiciare elvețiene nu colaborează în cadrul comisiei rogatorii și nu comunică PG mai multe documente bancare necesare soluționării dosarului lui Bogdan Buzăianu. ”S-a solicitat efectuarea de acte de urmărire penală în cadrul unor cereri de asistență juridică internațională prin intermediul unor comisii rogatorii, începând cu anul 2016, la care nu s-a răspuns până în prezent”, arată PG într-un răspuns din data de 15 iulie 2022, la solicitarea G4media.ro.

Buzăianu a denunțat-o pe Elena Udrea la DNA în dosarul Hidroelectrica. A declarat că i-ar fi dat favoritei fostului președinte Traian Băsescu o geantă cu 3,8 milioane de euro cash, prin intermediul patronului de la Gândul, Radu Budeanu. În plus, Buzăianu i-ar fi dat Elenei Udrea și pachetul majoritar la ziarul Evenimentul Zilei, potrivit DNA. 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Pr. Ciprian Mega, la Moscova: Vă rog să-i transmiteți d-lui Medvedev că românii nu doar că sunt o națiune, dar sunt un popor vechi, teafăr de multă vreme în conștiința europeană / Despre Ciolacu: Chip cu privirea tâmpă
26/04/2024 16:37

Părintele Ciprian Mega, aflat la Festivalul de Film de la Moscova, a oferit primele declaratii in calitate de regizor al filmului „21 de rubini”, cel care a fost selectat pentru competitia din capitala Rus ...

Un nou protest mut al tinerilor social-democrați, la Primăria Iași
26/04/2024 13:19

,,Iasul nu merită un primar cu dosare penale!” - Acesta a fost unul dintre mesajele afisate de tinerii social-democrati in cadrul unui nou protest mut, de această dată in cadrul sedintei Consiliului Lo ...

Mesaj românesc la Moscova: „Să vă scuturați de orice gând rău asupra poporului meu”!
26/04/2024 11:41

Vehement criticat in tară de „societatea civilă” pentru că participă cu filmul 21 de rubini la BRICS FILM FESTIVAL 2024 de la Moscova, preotul-regizor orădean Ciprian Mega a transmis un mesaj pe cat de ...

„Sunt progrese la Iași, dar mai este loc de îmbunătățiri și de adaptare la cerințele moderne ale unei comunități din secolul 21”
25/04/2024 07:05

* dialog cu Bogdan Balaniscu, presedintele Organizatiei Municipale Iasi a PSD, candidatul social-democratilor pentru functia de primar al municipiului Iasi - Iasul s-a schimbat mult, in ultimii ani, si nu puti ...

Coaliția PSD-PNL n-a rezistat nici în Capitală
24/04/2024 07:00

Coaliţia PSD - PNL a decis luni noaptea să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian Burduja (PNL), pentru a maximiza electoratel ...

Ludovic Orban a fost ales  preşedintele Forţa Dreptei
21/04/2024 07:36

Ludovic Orban a fost ales, sambătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat al Forţei Dreptei. Vicepreşedinţi ai ...

Sistemul de asistență socială va fi total reformat
18/04/2024 15:27

  Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) şi adoptată de Parlament a fost promulgată marţi, prin decret, de preşedintele Romaniei, urmand să intre in vigoare odată ...

 Protest al tinerilor din PSD: „Fără penali la Consiliul Județean Iași”!
18/04/2024 12:53

  Tinerii social-democrati au organizat un nou protest impotriva actualului presedinte al Consiliului Judetean Iasi, Alexe Costel, din dorinta de a promova etica, moralitatea si bunul simt intr-una dintre ...

Cristian Diaconescu a pierdut definitiv procesul prin care contesta alegerea lui Eugen Tomac în funcția de președinte al PMP
18/04/2024 12:33

Cristian Diaconescu a pierdut definitiv procesul prin care contesta alegerea lui Eugen Tomac in functia de presedinte al PMP, la congresul din februarie 2022. Judecătorii Curtii de Apel Bucuresti au respins de ...

De ce Belarus nu a invadat Ucraina alături de armata lui Putin? Explicația lui Lukașenko: 'Am face jocurile NATO'
17/04/2024 13:33

Alexander Lukasenko a respins posibilitatea ca Belarus să intre in războiul din Ucraina, declansat de aliatul său cel mai apropiat, Vladimir Putin, explicand că in acest fel „am face jocurile NATO”. Lu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei