iv>

Marii donatori democrați se întreabă: 'Ce să facem în privința lui Biden?'. Mulți speră că președintele se va retrage singur din cursă

7

Dimensiune font:

| 30-06-2024 09:10

Unii au sugerat intervenții și s-au întrebat cum să ajungă la Jill Biden. Alții au sperat că președintele se va retrage singur din cursă. Mulți s-au împăcat cu șansele reduse ca el să facă acest lucru. Până vineri seara, mulți donatori s-au împăcat cu improbabilitatea găsirii unei alternative viabile, chiar dacă unii au recunoscut că entuziasmul a scăzut și s-au plâns de lipsa de comunicare a echipei lui Joe Biden cu principalii strângători de fonduri în cele 24 de ore de după dezbatere.

În comparație cu micii donatori online, donatorii majori necesită mai multă întreținere, dar aceste relații personale pot aduce dividende mari în momente cruciale, precum cel cu care se confruntă Biden, care se confruntă cu un val de îngrijorare din partea democraților cu privire la puterea sa politică. Clasa donatorilor este urmărită îndeaproape pentru a vedea dacă Biden poate trece peste îndoieli.

În timp ce campania lui Biden a informat unii membri ai comitetului său financiar național vineri dimineață în Atlanta, alți membri au fost îngroziți de faptul că nu au primit aproape nicio informare de la sediul campaniei.

Reid Hoffman, unul dintre cei mai influenți donatori ai Partidului Democrat, a scris într-un e-mail adresat prietenilor vineri seara că a fost inundat.

"Am primit o mulțime de e-mailuri în ultimele 24 de ore, întrebându-mă dacă ar trebui să existe o campanie publică de presiune asupra președintelui Biden pentru a se da la o parte după prestația (foarte) proastă la dezbaterea de aseară", a scris el în e-mail, care a fost văzut de The New York Times. "Cu siguranță a dat o lovitură stării de spirit printre donatori și organizatori".

Numerarul a devenit o prioritate bruscă pentru campania lui Biden

După ce a deschis un avantaj de 100 de milioane de dolari față de Trump în urmă cu câteva luni, campania lui Biden și Comitetul Național Democrat au intrat în iunie cu 212 milioane de dolari în bancă, comparativ cu 235 de milioane de dolari pentru operațiunea Trump și Comitetul Național Republican.

Campania lui Biden a sperat să reducă diferența printr-o campanie majoră de strângere de fonduri în cele 72 de ore de după dezbatere. Lupta a coincis cu sfârșitul perioadei de depunere a declarațiilor din al doilea trimestru, de obicei profitabilă, când campaniile se grăbesc să strângă bani și să proiecteze avânt.

Echipa lui Biden a planificat o serie de strângeri de fonduri vineri și în weekend, cu participarea președintelui și a primei doamne, precum și a vicepreședintelui Kamala Harris și a unor celebrități, în enclave bogate precum Manhattan, Hamptons și Park City, Utah.Dacă nu altceva, prestația șubredă de la dezbatere a aruncat o umbră asupra acestor evenimente și a dus la îngrijorări cu privire la scăderea încasărilor.

Campania lui Biden a respins orice preocupări financiare, anunțând că de joi până vineri dimineața a strâns 14 milioane de dolari din donații online, care sunt de obicei mai mici decât cele de la donatorii majori. Ora de după dezbatere - de la 23:00 la miezul nopții - a fost cea mai bună oră din campania de realegere a lui Biden, a declarat campania. Combinând rafalele online cu cele de la evenimentele în persoană, campania a declarat că a strâns un total de 27 de milioane de dolari din ziua dezbaterii până vineri seara.

Nemulțumirile și strategiile principalilor donatori s-au desfășurat într-o serie de teleconferințe, dezbateri prin SMS și discuții prin semnal care au început imediat după ce dl Biden și-a deschis gura pe scena din Atlanta, joi seara, și au continuat până vineri târziu. Unii au descris comunicările pe un ton care semăna cu o sesiune virtuală de terapie de grup."Acesta este un răspuns imediat la o dezamăgire", a declarat Craig Kaplan, avocat și important donator democrat din New York.

În timpul unei teleconferințe săptămânale Zoom de vineri dimineața cu donatorii majori din New York, Kaplan i-a îndemnat pe participanți să acorde prioritate donațiilor pentru cursele pentru Congres și stat.

"Importanța votului în jos este sporită", a declarat el într-un interviu, de percepția unei slăbiciuni la vârful listei. El a adăugat că nu intenționează să îl abandoneze pe Biden.

Stephen Cozen, un donator democrat care îl consideră pe președinte un prieten, a declarat că a încercat să convingă donatorii care cereau o intervenție a lui Biden.

"Merită oportunitatea de a reflecta și de a spune: "Încă mai cred că pot face asta. Încă mai cred că sunt cea mai bună alegere'", sau să concluzioneze că nu este cea mai bună opțiune, a spus dl Cozen, povestindu-și sfaturile. "Aceasta este decizia lui. Iar eu voi rămâne alături de el până când o va lua".

În pătura superioară a societății democrate, exista un decalaj între comunicarea publică și cea privată.

Problema înlocurii lui Biden

Public, puțini erau dispuși să admită orice critică la adresa președintelui. Dar, în privat, donatorii majori reflectau la chestiuni care păreau a fi ficțiune cu doar câteva zile în urmă, întrebându-se unii pe alții despre care bătrân al partidului - Barack Obama? Nancy Pelosi? Chuck Schumer? - ar putea avea puterea politică de a-l convinge pe Biden să se retragă.

Au dezbătut ce democrat ar fi cel mai potrivit pentru a-l înlocui pe Biden, guvernatorii Gretchen Whitmer din Michigan și Gavin Newsom din California fiind printre cele mai populare perspective.

Unii donatori au susținut că semnificația dezbaterii a fost exagerată. "A avut o prestație slabă", a declarat Robert Wolf, fostul președinte al UBS Americas, "dar o dezbatere de 90 de minute nu compensează 3 ani și jumătate din președinția sa, așa că voi fi acolo și voi lupta pentru Biden".

Chris Korge, președintele financiar al Biden Victory Fund, a declarat că "acum este momentul să ne lăsăm capul în jos și să luptăm cât de mult putem". El a adăugat: "Donatorii nu vor renunța niciodată la Biden".

Hoffman, liderul democraților din Silicon Valley, a declarat că a crezut că este o greșeală să se facă presiuni asupra dlui Biden, în parte pentru că nu ar funcționa. "Joe este candidatul nostru; orice decizie de a se da la o parte depinde de el și de familia sa, punct", a scris el. "În orice caz, un efort public i-ar putea constrânge pe soții Biden să încerce să demonstreze că scepticii se înșeală."

Cu toate acestea, ziua de vineri s-a încheiat fără o idee clară despre ce anume ar putea face donatorii în legătură cu Biden. Cel mai bun lucru pe care l-au putut găsi unii a fost umorul - un meme, un GIF sau sentimentul că lucrurile ar putea fi întotdeauna mai rele.

"Nimeni nu renunță", a declarat Steve Phillips, un important donator democrat din California. "Toată lumea este resemnată cu situația".

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:15

Nicolae Ciucă îi trosnește pe Mihai Tudose și Sorin Grindeanu: Dacă vorbim de onoare, să se uite la ei!
01/07/2024 21:11

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a făcut primele declaratii după sedinta PNL legată de stabilirea datei alegerilor prezidentiale. Intre PSD si PNL există contre pe tema datei la care va fi organizat scrutinul p ...

Chinezii râd de americani după dezbaterea Biden-Trump: Prestaţia de proastă calitate a acestor doi bătrâni a fost o publicitate negativă
01/07/2024 20:36

Presa oficială chineză avertizează asupra "riscurilor" pe care le prezintă gerontocraţia după dezbaterea electorală "amuzantă" desfăşurată vinerea trecută in Statele Unite, care a fost larg comentat ...

Cseke Attila are și el propuneri pentru Ciolacu
01/07/2024 19:22

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat luni că Uniunea Democrată Maghiară din Romania susţine separarea alegerilor prezidenţiale de cele parlamentare şi a propus, la consultările cu premierul ...

Băsescu propune lege pentru ”comportament inuman”
01/07/2024 19:13

Traian Băsescu a reactionat după postarea Elenei Udrea in care aceasta a acuzat că i se incalcă drepturile, neputand astfel să participe la serbarea fiicei sale, care a terminat grădinita. Fostul presed ...

Ciucă îşi apără onoarea: „În viaţa politică lucrurile stau altfel”
01/07/2024 19:02

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a afirmat luni, după şedinţa Biroului Politic Naţional, că este „singurul om politic” din Romania care a demonstrat onoare, dand exemplu rota ...

Călin Marchievici:Dezbaterea Trump-Biden: semne rele pentru Europa
01/07/2024 18:20

Dezbaterea dintre candidatii la presedintia SUA a revelat un lucru sinistru pentru politica americană si unul grav pentru Europa Primul este sinistru. Multi dintre oficialii americani care au sustinut ani de ...

Președintele Joe Biden, „lucrat“ de partid să eșueze pentru a se retrage: „Cercul intim al lui Biden a cerut această dezbatere timpurie“
01/07/2024 14:21

Presedintele american, in varstă de 81 de ani, se confruntă cu tot mai multe solicitări de a se retrage după prestatia sa dezastruoasă de la dezbaterea de joi, 27 iunie, iar surse au declarat pentru Daily ...

Zelenski îi acuză pe americani: 'Nu sunt pregătiți să invite Ucraina în NATO'
01/07/2024 14:04

SUA nu sunt pregătite să invite Ucraina să adere la NATO, a declarat Volodimir Zelenski in cadrul unui interviu pentru o publicatie americană. Presedintele ucrainean a analizat atat pozitia actualului lider ...

Cornel Nistorescu: Și Lasconi se visează președinte! Se aseamănă cu Șoșoacă
01/07/2024 13:56

Elena Lasconi a vrăjit un oras si, mai apoi, un partid. După o carieră bazată numai pe aparitii televizate si pe stiri de presă, Elena Vasilica Lasconi a devenit o mini vedetă politică. Castigă alegeri ...

Rareș Bogdan e disperat! Liberalii sunt caz de targă la prezidențiale: „Doar dacă ne pierdem minţile în noaptea asta”
01/07/2024 13:35

Rareş Bogdan consideră că premierul Marcel Ciolacu s-a grăbit cu intalnirile cu partidele pentru a stabili data alegerilor prezidenţiale şi a precizat că nu este vorba de consultări, ci de discuţii. I ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei