Profesorul Mircea Coșea: ‘Suntem în situația în care țara nu este guvernată. Nu avem guvern. Este o presiune de neînțelegere pe sistem și pe măsuri a celor două partide’
Dimensiune font:
Prof. dr. Mircea Coșea, profesor universitar la Academia de Studii Economice, a vorbit despre situația economică cu care se confruntă România.
Economistul Mircea Coșea a afirmat că ”Suntem în situația în care țara NU este guvernată. Este o presiune de neînțelegere pe sistem și pe măsuri a celor două partide care până acum încă nu le-am avut”.
”Nu avem guvern”
Profesorul Mircea Coșea a arătat că: ”Suntem în situația în care țara NU este guvernată. Nu avem guvern. Ce înțeleg eu printr-un un guvern? Înțeleg o coaliție, în cazul de față, care are un program de guvernare unic, acceptat de ambele părți, obiective comune, puncte de vedere comune, acțiuni comune. La momentul de față lucrurile sunt total invers. Există o discordanță evidentă între cele două partide în legătură cu măsurile care se iau.
Este o presiune de neînțelegere pe sistem și pe măsuri a celor două partide care până acum încă nu le-am avut. Deci este, într-un fel sau altul, o părăsire de către actuala coaliție a intereselor pe care cetățeanul român le are în legătură cu viitorul său, pentru că deocamdată nu există niciun fel de predictibilitate în legătură cu soarta pe care economia României o are la nivelul întreprinzătorilor, la nivelul capitalului străin, dar și la nivelul cetățeanului.
Noi nu știm ce ne așteaptă, pentru că nu există un punct de vedere comun. Acest guvern nu acționează ca o entitate unită, cu același punct de vedere, în legătură cu cele mai importante probleme pe care le avem acum”, a explicat economistul.
”Măsurile nu sunt deloc cele care ar trebui să fie luate”
Economistul a continuat analiza spunând că: ”Pe de altă parte, în afară de această această neconcordanță a punctelor de vedere, măsurile pe care noi le tot auzim, dar care încă nu au apărut într-o formă oficializată, nu sunt deloc cele care ar trebui să fie luate
Măsurile care țin de reorganizarea administrativă a cheltuielilor publice sunt modeste, nu au ca fundament un punct de vedere bazat pe o strategie a reducerilor pe termen mediu și lung a acestor cheltuieli, care ar trebui să plece de la o nouă structură și o nouă organigramă a guvernului și a instituțiilor guvernamentale, de la o reformă administrativ teritorială, pentru că avem prea multe UAT-uri, prea multe cheltuieli.
”Secretarii de stat sunt redistribuiți pe alte funcții”
Deci sunt niște măsuri punctuale care până la urmă nici nu sunt puse în aplicare așa cum ar trebui. Dovadă este că secretarii de stat sunt redistribuiți pe alte funcții, se fac angajări și acum, apar noi instituții, chiar în domeniul în care se spune că ar trebui să se rezolve cheltuielile”, a mai arătat profesorul Mircea Coșea, conform dcbusiness.ro.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau