Strategia lui Vladimir Putin în 'războiul' cu Occidentul: ipoteza sângeroasă avută de americani (ISW)
Dimensiune font:
Experții de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au subliniat că liderul rus Vladimir Putin respinge orice posibilitate de negociere pentru o încetare a focului și acum cere în mod deschis capitularea efectivă a Ucrainei. Poziția lui Putin arată încrederea sa în obținerea victoriei prin progrese continue în țara vecină, depășind sprijinul Occidental și câștigând un război de uzură, un război de uzură sângeros, care generează numeroase drame.
Vladimir Putin a respins orice negocieri substanțiale pentru o încetare a focului, cerând demilitarizarea "ireversibilă" a Ucrainei ca o condiție prealabilă, cerând efectiv ca Ucraina să se predea mai întâi.
În timpul summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS) de la Astana, Putin a respins orice perspectivă de negocieri privind încetarea focului.
Cum traduc cei de la ISW anunțul lui Putin?
Conducătorul rus prezintă adesea Occidentul drept principalul său partener de negociere pentru a obține concesii privind suveranitatea Ucrainei, dar a respins toate părțile intermediare și Parlamentul Ucrainei ca fiind nelegitime sau nepotrivite pentru discuții.
Cererea lui Putin de demilitarizare a Ucrainei ca precondiție pentru încetarea focului evidențiază strategia sa. Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) consideră că Rusia ar folosi o încetare a focului pentru a-și reconstrui și extinde armata în vederea unei viitoare agresiuni împotriva Ucrainei.
Erdogan se oferă să ajute la încheierea războiului Rusia-Ucraina, dar Kremlinul îl exclude ca intermediar
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a spus miercuri lui Vladimir Putin că Ankara ar putea ajuta la încheierea războiului dintre Ucraina şi Rusia, dar purtătorul de cuvânt al liderului rus a declarat că Erdogan nu poate juca rolul de intermediar în conflictul care se desfăşoară de 28 de luni.
Erdogan, care a vorbit cu Putin în marja summitului Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS), care se desfăşoară în Kazahstan, a declarat că el crede că este posibilă o pace echitabilă, care să convină ambelor părţi, a declarat Preşedinţia turcă.
Însă purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a exclus orice rol de intermediar pentru liderul turc. "Nu, nu este posibil", a declarat Peskov, când a fost întrebat de un jurnalist al televiziunii ruse dacă Erdogan şi-ar putea asuma un astfel de rol, potrivit agenţiei ruse de ştiri TASS, care nu detaliază de ce Kremlinul s-a opus implicării lui Erdogan.
Preşedinţia turcă a declarat că cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre războiul din Gaza şi despre modalităţile de a pune capăt conflictului din Siria.
Spre deosebire de alţi lideri NATO, care au impus sancţiuni guvernului lui Putin, Erdogan a încercat să menţină relaţii bune atât cu Rusia, cât şi cu Ucraina pe tot parcursul conflictului.
Turcia a jucat un rol-cheie în punerea în aplicare a unui acord care să garanteze că cerealele pot fi transportate în siguranţă din porturile ucrainene de la Marea Neagră. Acordul a rămas în vigoare timp de un an. Tot în Turcia s-au desfăşurat, la începutul conflictului, negocieri pentru un armistiţiu care, susţine Putin, ar fi fost fructuoase, dar Ucraina a renunţat apoi brusc la acord.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau