Degetul mare este indreptat spre celelalte si apare o umflatura mare in partea interioara a labei piciorului, din cauza deplasarii acestuia.
Atunci cand observi o asemenea anomalie trebuie sa ai grija, caci potrivit Huffington Post monturile pot deveni dureroase, se pot dezvolta din ce in ce mai mult, cu timpul vor durea, mai ales in timpul mersului, si tratamentul chirurgical este chinuitor.
Cand sa te ingrijorezi
Cand apare durerea: durerea si disconfortul inseamna ca monturile sunt destul de severe si trebuie sa cauti ajutor medical.
Cand iti ingradesc activitatea: monturile pot deveni dureroase la mers si nu mai poti face sport sau purta pantofii preferati.
Cand sunt inestetice: desi partea medicala este mai importanta, nu trebuie sa neglijezi nici latura cosmetica. Nu mai poti purta sandale si pantofi decupati, caci monturile vor arata urat.
Degete incrucisate: atunci cand si celelalte degete incep sa isi schimbe pozitia normala, inseamna ca ai de-a face cu o stare mai avansata a afectiunii.
Metode de prevenire si tratament
Este important sa iti gasesti incaltamintea potrivita, caci aceasta poate influenta destul de mult aparitia si dezvoltarea monturilor. Tocurile nu trebuie purtate prea mult, dar nici pantofii plati nu sunt cea mai fericita alegere. Calea de mijloc este ideala. In plus, predispozitia genetica mai conteaza si ea in cazul acestei afectiuni.
Poti face zilnic, pentru cateva minute, exercitii cu degetele de la picioare. Incearca sa ridici o batista sau un pai cu acestea si muschii vor fi mai puternici, sustinand astfel corect oasele.
In cazul in care deja ai monturi, poti apela la medicamente antiinflamatoare non-steroidale si la creme cu capsaicina pentru ameliorarea durerii. Ai grija sa nu existe rani deschise in acea zona, caci capsaicina le va irita si agrava.
Poti opta si pentru niste elemente speciale care sa indeparteze degetele unul de altul, astfel incat sa eviti deplasarea incorecta a acestora.
Adauga comentariul tau