Discută acum cu medicul tău de familie pentru a efectua investigația mamografie gratuit, la centrul Optim Diagnostic II Botoșani!

discuta-acum-cu-medicul-tau-de-familie-pentru-a-efectua-investiga-ia-mamografie-gratuit-la-centrul-o

Dimensiune font:

| 20-02-2024 12:28

 Printre cele mai mari temeri ale unei persoane se numără aceea de a afla că un apropiat suferă de cancer, iar în România în jur de 80% din cazurile de cancer mamar sunt descoperite târziu, în stadii mult prea avansate. Incidența bolii în țară nu prezintă la momentul actual nicio scădere, în fiecare an primind diagnosticul de cancer la sân aproximativ nouă mii de femei. La centrul Optim Diagnostic II Botoșani, situat pe B-dul Mihai Eminescu nr. 39, ne dorim să oferim pacienților servicii medicale preventive de calitate, în spectru din ce în mai larg.

 

Înțelegând pe deplin importanța prevenției oncologice și în urma semnării contractului cu CAS BT, pacientele cu vârsta peste 40 de ani pot beneficia de mamografii gratuite, cu bilet de trimitere de la medicul de familie și cu programare telefonică în prealabil. 

Mamografia, principala metodă de examinare a sânilor pentru depistarea cancerului mamar 

Controlul periodic prin intermediul metodelor de screening reprezintă cea mai eficientă metodă de prevenție a cancerului de sân, iar depistarea timpurie a afecțiunii este extrem de importantă pentru un prognostic favorabil. Conform studiilor, această malignitate se află printre puținele afecțiuni oncologice care pot fi depistate într-o fază incipientă, cu ajutorul unui plan de monitorizare, durata de viață fiind mai mare pentru 90% dintre femeile diagnosticate devreme. În plus, în majoritatea celor mai multe astfel de cazuri, nu este nevoie să fie înlăturați ganglionii axilari sau sânul.

Scopul mamografiei poate fi de screening, dacă se adresează femeilor asimptomatice, sau de diagnostic, în cazul în care apar modificări la nivel mamar.

Cu ajutorul mamografiei, pot fi detectate și analizate microcalcificările, care pot reprezenta uneori singurul semn de cancer mamar. Pentru femeile cu o vârstă de peste 50 de ani și al celor cu antecedente familiale de cancer la sân, mamografia trebuie să fie inclusă în pachetul de analize medicale anuale. În aria senologiei, momentul optim de prezentare la un consult îl reprezintă primele două săptămâni ale ciclului menstrual.

Mamograf Siemens Mammomat Inspiration cu tehnologie Prime

Siemens Mammomat Inspiration reprezintă noul punct de referință în domeniul mamografiei. Echipamentul marca Siemens asigură acuratețea diagnosticului prin lărgimea unghiului de 50°, atingând astfel cea mai mare rezoluție de adâncime prin unica tehnologie de tomosinteză mamară HD. Viteza de citire este crescută, iar microcalcifierile sunt caracterizate rapid. Algoritmul inteligent de setare automată a parametrilor și sistemul de ghidare a compresiei determină obținerea unor imagini omogene, calitative. Nivelul de confort este sporit, investigația fiind personalizată în funcție de fiecare pacientă, iar doza de iradiere este redusă cu 30%.

Siemens Mammomat Inspiration este capabil să evidențieze leziunile cele mai mici, rata „cancerelor de interval” fiind redusă substanțial. Totodată, scade și rata necesității efectuării unei biopsii sau a unei intervenții chirurgicale inutile.

Mamografia digitală cu tomosinteză este cel mai pretentios examen radiologic, obligatoriu la femeile având peste 40 de ani, deoarece, odată cu înaintarea in vârstă, țesutul glandular involuează, limitând sensibilitatea ecografiei. 

Care sunt avantajele unei mamografii digitale 3D cu tomosinteză? 

·         Comparativ cu mamografia clasică, o mamografie digitală cu tomosinteză permite vizualizarea aprofundată a țesuturilor și a leziunilor de cele mai mici dimensiuni, care sunt dificil de evidențiat, mai ales în cazul sânului cu structură densă, care prezintă un risc crescut de apariție a bolii. Rata de identificare a cancerului de sân invaziv crește astfel cu 41%.

·         Metoda de examinare este complet atraumatică, și  lipsită de riscuri, iar beneficiul adus de mamografie este net superior gradului mic de iradiere (același ca la o simplă radiografie dentară).

·         Principalele metode prin care medicul și pacienta reușesc să lupte împotriva cancerului mamar sunt prevenirea și detectarea precoce a tumorilor de sân.

·         Drept excepție de la regulă, mamografia poate fi efectuată, la recomandarea medicului, de către persoanele având vârsta sub 40 de ani, în situația în care sunt depistate ecografic leziuni suspecte. 

·         În momentul în care, rezultatul obținut este asociat cu examenele imagistice realizate anterior (RMN sân, ecografie mamară), consultația senologică și istoricul familial, acuratețea diagnosticului poate depăși procentul de 95%.

      Medicul de familie reprezintă primul pas în evaluarea senologică

Având în vedere faptul că adresabilitatea la cabinetul medicul de familie este foarte mare, pacientele se pot programa la centrul Optim Diagnostic II, în baza biletului de trimitere emis de medicul de familie, pentru investigația mamografie, efectuată în contract cu CAS. Investigațiile sunt realizate eficient, într-un timp extrem scurt, confortul, nivelul de siguranță șj claritatea excepțională a imaginilor asigurând un diagnostic țintit și o îngrijire medicală de încredere.

Scopul nostru este acela de a ajuta pacientele care ne trec pragul anual și de a menține încrederea pe care acestea o au în noi, la cele mai înalte standarde. Alege să ni te alături în programul de prevenție și luptă împotriva cancerului de sân!

 Optim Diagnostic II – Centru de Imagistica Medicala

B-dul Mihai Eminescu, nr. 39

0740 72 72 72

0745 72 72 72

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului Normatos Construct S.R.L., cu sediul social în mun. Rădăuţi, str. Volovăţului, nr. 39, sc. A+B, parter, cod postal 5875, jud. Suceava, C.U.I. RO4604263, nr. de înreg. O.R.C. J33/1464/1993, conform Sentinței civile nr. 1184/17.09.2013, pronunţată în dosarul nr. 15337/86/2011, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr.108/02.04.2024 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Codului de Procedură Civilă, la data de 16.05.2024, ora 14.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Normatos Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1. Denumire şi descriere activ: APARTAMENT nr. 12 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U12, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.): 288.000 lei. Activ 2: APARTAMENT nr. 16 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U16, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. 295.000 lei. Activ 3: TEREN INTRAVILAN, curți construcții, cu suprafața de 5.031 mp, situat în mun. Rădăuți, str. Putnei, F.N., jud. Suceava, înscris în CF 31695 UAT Rădăuți, nr. Cad. 31695. Valoare: 1.325.300 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.05.2024, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 15.05.2024, ora 14.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 15.05.2024, ora 14.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută
17/04/2024 11:03

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută Orice persoană se poate confrunta cu sinuzită la un moment dat in viată, de aceea este bine să stii ce remedii te pot ajuta să scapi mai repede de această ...

Aliații invizibili. Probioticele
16/04/2024 14:28

Probioticele, acele microorganisme vii care, administrate in cantităti adecvate, conferă beneficii sănătătii gazdei, au devenit un subiect fierbinte in cercetarea medicală si in randul consumatorilor preo ...

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze
16/04/2024 14:20

Spitalul construit din donatii de asociatia „Dăruieste Viată” a inceput să functioneze, marti, după ce au fost mutati clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din sectiile ...

Spitalul ca o morgă. Morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon din București au băgat groaza în pacienți din toată țara
15/04/2024 19:03

Scandalul monstru in care este implicat Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, acolo unde in decurs de patru zile si-au pierdut viata 17 pacienti, este departe de a se fi incheiat. Rudele celor decedati au nevo ...

Amurgul echilibrului: călătoria neașteptată a vertijului
15/04/2024 14:07

 Vertigo, un cuvant incărcat de tensiune si mister, descrie o senzatie pe care multi o consideră terifiantă: aceea de a te simti ca si cum te-ai rostogoli prin gol sau ca si cum lumea inconjurătoare se ...

Aliații ascunși: cum ne modelează flora intestinală sănătatea
15/04/2024 11:41

  În adancurile tractului nostru digestiv trăieste o lume complexă si diversificată de microorganisme, cunoscută sub numele de flora intestinală sau microbiomul intestinal. Acest ecosistem micr ...

România, alertată de gazul radioactiv care provoacă cancer pulmonar / Care sunt cele mai expuse zone din țara noastră
14/04/2024 18:38

Cancerul pulmonar este una dintre cele mai intalnite cauze ale deceselor cauzate de cancer, cu un procent de 18,2%. Deşi acest cancer este considerat in mod tradiţional ca fiind o ”boală a fumătorilor”, ...

Poate fi inversată totuși îmbătrânirea? Un nou studiu arată un efect necunoscut până acum al exercițiilor fizice
14/04/2024 17:26

 Un tip de grăsime care se acumulează odată cu imbătranirea ţesuturilor poate fi inversată prin exerciţii fizice, au descoperit oamenii de ştiinţă intr-o nouă cercetare publicată vineri, relate ...

Femeie cu rudă internată la spitalul Sf. Pantelimon: „Asistenta ne spunea să-l încurajăm să-şi accepte moartea, să-şi dea duhul mai repede”
14/04/2024 00:23

O femeie, care si-a pierdut socrul după ce a fost internat la Spitalul Pantelimon, rupe tăcerea cu privire la comportamentul inuman al unor asistente si medici de la sectia unde era internat bărbatul. Bărb ...

Șefa Colegiului Medicilor Bucureşti cere să se facă lumină în cazul morților de la Sf. Pantelimon: 'Familiile pacienţilor trebuie şi vor afla adevărul'
14/04/2024 00:18

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Cătălina Poiană, afirmă, sambătă, că situaţia deceselor suspecte de la Spitalul Sfantul Pantelimon trebuie lămurită cat mai curand, iar rudele pacienţil ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei