Fructul care este un adevărat elixir pentru oameni. Te menține tânăr, ce spune ultimul studiu
Dimensiune font:
Care este fructul care prelungește viața. Rezultatele se văd după ce îl consumi timp de 2 luni
Un studiu făcut de curând de o echipă de cercetători de la o universitate din Statele Unite ale Americii a ajuns la o serie de concluzii neașteptate, în ceea ce privește un fruct.
Potrivit oamenilor de știință, acesta este fructul obișnuit care te poate menține tânăr mai mult timp. Este vorba despre unul dintre cele mai ieftine produse din piețe și magazine, care se găsește în abundență în România. Diferențele se observă după doar două luni de consum.
Toate beneficiile fructului se găsesc în coaja lui
Potrivit studiului realizat recent de o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Iowa, SUA a demonstrat că substanțele benefice ale acestui fruct se regăsește chiar în coaja lui. Acest compus are rol în prevenirea atrofierii musculare.
Conform oamenilor de știință, mușchii unei persoane vârstnice pot întineri după doar două luni de tratament.
Elixirul vieții, banalul măr
Așadar, elixirul tinereții pentru țesutul muscular se află în coaja banalelor mere. Oamenii de știință își doresc ca această descoperire să deschidă ușa către dezvoltarea unor noi terapii ce pot ajuta bătrânii și adulții care au nevoie de o întinerire a mușchilor.
Atrofierea musculară este un proces natural odată cu înaintarea în vârstă și este cauzată de o proteină numită ATF4, mai arată oamenii de știință. Există, însă, doi compuși ce îi pot reduce semnificativ acțiunea, anunță echipa de cercetători americani.
Ce conține coaja de măr
O primă substanță importantă este acidul ursolic, care se regăsește în mere. A doua substanță ar fi tomatidinul pe care îl găsim și în roșiile verzi.
În urma experimentelor realizate în laborator, pe șoareci, cercetătorii au observat că, după doar două luni de tratament, masa musculară a subiecților a crescut cu zece procente și s-a îmbunătățită cu 30%.
Mere: proprietati terapeutice si nutritionale
Un mar mediu de aprox. 180 gr. contine : (1)
95 calorii
25 gr. carbohidrati
4 gr. fibre
14% vitamina C, din Doza Zilnica Recomandata (DZR)
6 % Potasiu, din DZR
5 % vitamina K, din DZR
2-4% din DZR pentru mangan, cupru,si vitaminele A, E, B1, B2 si B6.
Merele sunt si o sursa bogata de polifenoli, ei sunt probabil responsabili pentru multe dintre beneficiile pentru sanatate.
Pentru a obtine cat mai multe beneficii consumati merele cu tot cu coaja, coaja contine jumate din fibre si multi polifenoli.
In concluzie merele sunt o sursa buna de fibre si vitamina C si de asemenea contin polifenoli care pot avea numeroase beneficii pentru sanatate.
Marul are actiune tonica, diuretica, uricolica, depurativa, antiseptica, intestinala si laxativa.
Este indicat in astenie, surmenaj, convalescenta, anemie, reumatism, guta, litiaza urica, hepatita, stari febrile, ulcer gastric, gastrite, insomnie si altele.
Mere: beneficii pentru sanatate
1. Sunt bune pentru pierderea in greutate
Desi foarte gustoase si hranitoare, merele nu ingrasa! Exista chiar o serie de regimuri de slabit bazate pe consumul de mere. Merele sunt bogate in fibre si apa, doua calitati care se fac sa te simti satul.
Intr-un studiu persoanele care si-au inceput masa cu felii de mere, au mancat in medie cu 200 de calorii mai putin decat cei care nu au facut-o.
Merele pot ajuta la pierderea in greutate in mai multe moduri si sunt mai satioase in special continutului ridicat de fibre.
2. Merele pot preveni bolile de inima
Merele sunt bogate si in fibre solubile care au rolul de a reduce nivelul ,,colesterolului rau ” din sange si de a preveni aparitia bolilor cardiovasculare.
De asemenea contin polifenoli care sunt legati de scaderea tensiunii arteriale si a riscului de accident vascular cerebral.
Un pahar de suc de mere revitalizeaza organismul si intareste arterele.
3.Sunt legate de un risc mai mic de diabet de tip 2
Mai multe studii au asociat consumul de mere cu un risc mai mic de diabet de tip 2.
Intr-un studiu mare (11 Trusted Source), consumul unui mar pe zi a fost legat de un risc cu 28% mai mic de diabet zaharat de tip 2 , comparativ cu faptul de a nu manca mere.
Chiar si consumul a doar cateva mere pe saptamana a avut un efect similar.
Acest lucru este posibil datorita continutului de antioxidanti din polifenol.
4. Stimuleaza digestia
Acidul malic din mere stimuleaza digestia si ajuta la ameliorarea unor boli de stomac.
Merele se numara printre fructele alcaline, la fel ca si curmalele, caisele, stafidele , perele sau pepenele verde.
Fructele contin pectina, un tip de fibre care actioneaza ca un prebiotic.
Acesta inseamna ca hraneste bacteriile bune din intestin.
5. Substantele din mere pot ajuta la prevenirea cancerului
Studiile de specialitate au demonstrat ca, in cazul persoanelor care consuma zilnic mere,riscul de aparitie ca cancerului este cu 25 % mai mic, datorita antioxidantilor pe care aceste fructe le contin.
Quercitina flavonoida din mere scade riscul aparitiei de cancer de colon si de prostata, iar un studiu efectuat in Finlanda a aratat ca o dieta bogata in fitonutrientii din mere, scade cu pana la 40% incidenta cancerului de plamani.
In plus, un studiu la femei a raportat ca consumul de mere, a fost legat de rate mai mici de deces cauzate de cancer.
6. Merele contin compusi care pot ajuta la combaterea astmului.
Merele contin compusi antioxidanti si antiinflamatorii care pot ajuta la reglarea raspunsurilor imune si la protejarea impotriva astmului.
Coaja de mere contine quercitina flavonoida care poate ajuta la reglarea sistemului imunitar si la reducerea inflamatiei.
Acestea sunt cele doua moduri in care poate afecta astmul si reactiile alergice.
Cercetatorii de la Universitatea din Nottingham, au aratat ca persoanele care consuma macar 5 mere pe saptamana, sunt mai putin expuse riscului de a se imbolnavi de boli respiratorii.
Un alt studiu efectuat in Olanda aratat ca un consum zilnic de doua mere de catre fumatori, scade la jumatate riscul de a se imbolnavi de boli respiratorii.
7. Imbunatatesc activitatea cerebrala si stimuleaza memoria
Cercetatorii sublinieaza faptul ca merele si in special sucul de mere au rolul de a stimula activitatea cerebrala si a imbunatati memoria.
Antioxidantii care intra in compozitia merelor, apara creierul de actiunea radicalilor liberi si de asa numitul stres oxidativ care poate duce la aparitia unor boli grave, cum este Alzheimer-ul.
Potrivit acestui studiu acuitatea mentala este imbunatatita printr-o dieta echilibrata , asociata cu un consum zilnic de doua cani de suc de mere sau cu un consum de 3 mere.
Sucul de mere poate ajuta la conservarea acetilcolinei , un neurotransmitator care poate scadea odata cu varsta. Nivelul scazut de acetilcolina sunt legate de boala Alzheimer.
Consumate zilnic, merele va ajuta, asadar sa aveti o memorie excelenta, la orice varsta.
8.Merele sunt bune pentru sanatatea oaselor
Sarurile minerale din mere sunt foarte usor asimilate de organismul copiilor, in special calciul, care contribuie la dezvoltarea oaselor si a dintilor. Cercetatorii considera ca compusii antioxidanti si antiinflamatorii din fructe pot ajuta la promovarea densitatii si rezistentei oaselor.
In plus consumul de fructe poate ajuta la pastrarea masei osoase pe masura ce imbatranesti.
De retinut este si faptul ca in coaja merelor se concentreaza de 6 ori mai multe saruri minerale decat in restul fructului.
Stomatologii recomanda consumarea unui mar dupa fiecare masa, marul curata dintii in mod natural si are un efect benefic asupra gingiilor.
Daca simtiti ca gripa va da tarcoale, fierbeti 3 mere taiate felii intr-o jumatate de litru de apa, strecurati si beti acest ceai cat mai fierbinte indulcit cu miere.
Merele nu ar trebui sa lipseasca din pachetelul cu mancare pentru scoala a celor mici, dar nici din geanta dvs. atunci cand plecati la serviciu.
Carbohidratii din mere aduc un plus de energie, mineralele intaresc organismul, iar apa hidrateaza tesuturile.
Mere: contraindicatii
Consumul de mere exagerat, poate duce la acumularea in exces de fructoza in organism. Acest lucru poate provoca probleme de sanatate, cum ar fi obezitatea si diabetul.
Consumul excesiv de suc de mere duce la diaree.
Merele pot provoca reactii alergice la unele persoane.
Consumul de mere poate interfera cu anumite medicamente. Este recomandat sa discutati cu medicul, inainte de adauga merele in alimentatie.
Femeile insarcinate sau care alapteaza trebuie sa evite consumul excesiv, deoarece pot dauna fatului in crestere.
Semintele de mere contin substante nocive, astfel consumul excesiv poate fi fatal..
25 gr. carbohidrati
4 gr. fibre
14% vitamina C, din Doza Zilnica Recomandata (DZR)
6 % Potasiu, din DZR
5 % vitamina K, din DZR
2-4% din DZR pentru mangan, cupru,si vitaminele A, E, B1, B2 si B6.
Merele sunt si o sursa bogata de polifenoli, ei sunt probabil responsabili pentru multe dintre beneficiile pentru sanatate.
Este indicat in astenie, surmenaj, convalescenta, anemie, reumatism, guta, litiaza urica, hepatita, stari febrile, ulcer gastric, gastrite, insomnie si altele.
1. Sunt bune pentru pierderea in greutate
Desi foarte gustoase si hranitoare, merele nu ingrasa! Exista chiar o serie de regimuri de slabit bazate pe consumul de mere. Merele sunt bogate in fibre si apa, doua calitati care se fac sa te simti satul.
Merele pot ajuta la pierderea in greutate in mai multe moduri si sunt mai satioase in special continutului ridicat de fibre.
Merele sunt bogate si in fibre solubile care au rolul de a reduce nivelul ,,colesterolului rau ” din sange si de a preveni aparitia bolilor cardiovasculare.
3.Sunt legate de un risc mai mic de diabet de tip 2
Acidul malic din mere stimuleaza digestia si ajuta la ameliorarea unor boli de stomac.
Studiile de specialitate au demonstrat ca, in cazul persoanelor care consuma zilnic mere,riscul de aparitie ca cancerului este cu 25 % mai mic, datorita antioxidantilor pe care aceste fructe le contin.
Merele contin compusi antioxidanti si antiinflamatorii care pot ajuta la reglarea raspunsurilor imune si la protejarea impotriva astmului.
Cercetatorii sublinieaza faptul ca merele si in special sucul de mere au rolul de a stimula activitatea cerebrala si a imbunatati memoria.
Sarurile minerale din mere sunt foarte usor asimilate de organismul copiilor, in special calciul, care contribuie la dezvoltarea oaselor si a dintilor. Cercetatorii considera ca compusii antioxidanti si antiinflamatorii din fructe pot ajuta la promovarea densitatii si rezistentei oaselor.
Daca simtiti ca gripa va da tarcoale, fierbeti 3 mere taiate felii intr-o jumatate de litru de apa, strecurati si beti acest ceai cat mai fierbinte indulcit cu miere.
Merele nu ar trebui sa lipseasca din pachetelul cu mancare pentru scoala a celor mici, dar nici din geanta dvs. atunci cand plecati la serviciu.
Carbohidratii din mere aduc un plus de energie, mineralele intaresc organismul, iar apa hidrateaza tesuturile.
Mere: contraindicatii
Consumul de mere exagerat, poate duce la acumularea in exces de fructoza in organism. Acest lucru poate provoca probleme de sanatate, cum ar fi obezitatea si diabetul.
Consumul excesiv de suc de mere duce la diaree.
Merele pot provoca reactii alergice la unele persoane.
Consumul de mere poate interfera cu anumite medicamente. Este recomandat sa discutati cu medicul, inainte de adauga merele in alimentatie.
Femeile insarcinate sau care alapteaza trebuie sa evite consumul excesiv, deoarece pot dauna fatului in crestere.
Semintele de mere contin substante nocive, astfel consumul excesiv poate fi fatal..
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau