Gripa indiană a lovit România. Mucormicoza a făcut deja 6 victime
Dimensiune font:
Autoritățile sanitare din România sunt în alertă după ce au fost înregistrate 6 cazuri de mucormicoză asociată cu Covid-19. Boala a fost devastatoare în India, iar înainte de pandemia de coronavirus, într-un spital din București au fost înregistrate doar 4 cazuri în 15 ani. Atenție! Boala nu este contagioasă și îi afectează mai ales pe cei care au imunitatea scăzută. Mai departe prezentăm toate informațiile pe care le-au adunat specialiștii Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC).
CDC este o agenție federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA, cu sediul central situat în comitatul DeKalb, lângă Atlanta. Misiunea CDC este de a promova sănătatea și calitatea vieții prin prevenirea și controlul bolilor, leziunilor și invalidității. Anunțul despre cele 6 cazuri de mucormicoză asociată cu Covid-19 a fost confirmat joi, pe pagina de Facebook a platformei ROVaccinare.
„În spital, am avut, în 15 ani, doar patru cazuri de mucormicoză și suntem un centru cu adresabilitate mare. Acum, am avut șase cazuri într-o singură lună. Deci, clar, numărul acestora a crescut simțitor și ne așteptăm în continuare să mai identificăm astfel de cazuri de mucormicoză.
Mare parte dintre aceștia erau pacienți diabetici, dar am avut și pacienți nondiabetici, care avuseseră tratamente cu doze mari de glucocorticoizi”, a declarat conf. univ dr. Răzvan Hainăroșie, director medical al Institutului de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL „Prof. Dr. D. Hociotă” din București.
Câțiva români care au scăpat de Covid-19 au fost atinși de murcomicoză
În interviul acordat pentru Ro Health Review, același Răzvan Hainăroșie a precizat că toate cazurile au fost identificate la pacienți care au trecut prin boala COVID-19. Așadar, este clar că în timpul pandemiei de coronavirus, numărul pacienților diagnosticați cu mucormicoză a crescut semnificativ.
Dintre cei 6 pacienți, 4 au avut o evoluție favorabilă, unul a decedat, iar altul se află la Terapie Intensivă, după ce a fost operat. În general, infecția cu mucormicoză a fost identificată la o lună, o lună și jumătate după ce pacienții s-au vindecat de COVID-19. Ciuperca neagră (așa cum i se mai spune acestei infecții) afectează sinusurile, creierul și plămânii și poate fi fatală pentru pacienții diabetici sau cu imunitatea scăzută.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau