Semințele de chia au efect anticancerigen
Dimensiune font:
Chia sau Salvia hispanica este o specie de plantă cu flori, originară din zona sudică a Mexicului și Guatemalei, înrudită cu menta. Aztecii considerau semințele de chia un aliment important încă din cele mai vechi timpuri, fiind apreciate pentru capacitatea de a furniza energie pentru perioade lungi de timp. De fapt, „chia” este cuvântul mayaș pentru „putere”. Semințele de chia sunt considerate un superaliment folosit intens ca ingredient esențial în dietele alimentare și nu numai. Popularitatea lor a crescut în ultimii ani, iar în prezent sunt consumate de persoanele care doresc să aibă un stil de viață sănătos sau care preferă alimentația vegetariană, vegană sau raw vegană.
Sunt o sursă bogată de calciu, fosfor, acizi grași Omega 3 și Omega 6, fibre și antioxidanți, necesare pentru buna funcționare a organismului. Unul dintre acizii grași prezenți în semințele de chia (acidul alfa-linoleic – ALA) este un excelent antiinflamator.
Printre cele mai importante proprietăți se numără efectul anticancerigen. Conținutul ridicat de antioxidanți neutralizează radicalii liberi, care pot duce la deteriorarea moleculelor celulelor și contribuie la procesul de îmbătrânire și la apariția unor boli grave, precum cancerul.
Semințele de chia au rolul de a proteja împotriva factorilor nocivi din mediul înconjurător, poluării, razelor UV sau fumului de țigară. Este recomandat să consumi semințe de chia în fiecare zi, pentru o protecție optimă a organismului și pielii împotriva tuturor factorilor dăunători. Nutrienții puternici din compoziția acestora ajută la neutralizarea radicalilor liberi și rămân proaspeți mult timp, fiind extrem de longevivi.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau