Terapii complementare - Cătina, vitaminizantul perfect
Dimensiune font:
Cătina este un arbust cu o arie foarte mare de răspândire, deloc pretenţios şi ale cărui fructe îşi menţin proprietăţile benefice pentru organism chiar şi în condiţii de ger. Este un remediu natural pentru o multitudine de afecţiuni ale organismului, atît interne cât şi externe. Se consumă simplă sau sub formă de ceai, sirop, tinctură, pulbere, ulei sau extract din muguri, toate acestea putându-se cumpăra sau prepara chiar în propria bucătărie.
Fructele de cătină sunt foarte bogate în vitamina C, de două ori mai bogate decât măceşele şi de 10 ori decât citricele. Mai precis, 100 grame de suc din fructe de cătină conţine undeva între 400 şi 800 mg de vitamină C. Fructele conţin aproape toate mineralele şi vitaminele necesare organismului uman. Un pahar de suc de cătină cu miere, proaspăt preparat, consumat dimineaţa, va asigura porţia de vitamine şi energie pe tot parcursul zilei.
Cătina are proprietăţi antibiotice şi combate direct infecţiile bacteriene, ajută organismul să elimine toxinele atât din sistemul digestiv, cât şi de la nivelul ficatului, contribuind la o mai bună funcţionare a acestora.
Are un puternic efect cicatrizant, hrăneşte pielea şi o ajută să se refacă.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau