Vaccinul ARN mesager rescrie ADN-ul din celulele hepatice, modificând genomul – studiu suedez
Dimensiune font:
În data de 25 februarie 2022 a fost publicată o cercetare științifică din Suedia care atestă pentru prima oară faptul că ARN-ul mesager din vaccinul Pfizer ajunge în ficat unde se convertește în ADN, rescriind nucleul celulei hepatice si modificând genomul. Este prima dovadă într-un studiu care este revizuit de mai mulți experți ai Universității Lund (Malmö) că are loc revers transcriptaza, prin care ARN-ul din vaccin ajunge în nucleu și rescrie ADN-ul celulelor.
Cercetarea a fost făcută în laborator pe celule umane, recoltate din ficat – studiu in vitro, dar autorii spun că este posibil ca acest lucru să se întample și in vivo. Se atestă astfel ceea ce s-a speculat încă din vara anului trecut, anume că vaccinul ARNm poate duce la alterarea genomului uman, un lucru deosebit de grav, urmând a fi făcute studii mai amănunțite și pentru comportamentul in vivo.
Concluziile cercetătorilor suedezi sunt șocante:
“Studiul nostru este primul studiu in vitro privind efectul vaccinului ARNm COVID-19 BNT162b2 asupra liniei de celule hepatice umane. Prezentăm dovezi privind intrarea rapidă a BNT162b2 în celule și transcrierea inversă intracelulară ulterioară a ARNm BNT162b2 în ADN.”
Universitatea Lund a fost clasată pe locul 40 în Times Higher Education (THE), topul celor mai bune universități internaționale în 2021.
Deși studiul este publicat de o săptămână, informațiile nu au fost popularizate pe larg, iar cercetarea nu este deloc benefică autorilor vaccinului ARN mesager, care s-au confruntat mereu cu acuzații că ar ascunde informații esențiale despre tehnologia vaccinului și mai ales despre efectele secundare apărute în urma vaccinării.
Pe lângă vaccinurile cu vector viral aflate deja pe piață, o soluție promițătoare pentru imunizarea necesară a populației împotriva noului coronavirus ar fi noua generație vaccinuri, aflate în stadii avansate de testare. Acestea sunt bazate pe tehnologii convenționale cu virus atenuat sau vaccinul „subunitar”, pe bază de proteine care declanşează un răspuns imunitar, fără virus.
Sursa: https://www.afaceri.news/
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau