​FOTO Inaugurarea noului Stadion Steaua.BUNE si RELE

0000   0141700

Dimensiune font:

| 08-07-2021 11:27

 Inaugurarea stadionului Steaua, „noul Templu al fotbalului Românesc”, cum l-au numit organizatorii evenimentului, a fost un prilej de sărbătoare nu doar pentru mulțimea de suporteri steliști care și-au văzut echipa nu doar jucând în ligile inferioare, ci și prin „te miri ce fel de coclauri” (referință la unul dintre bannerele afișate de galerie) în ultimii ani, dar și pentru acei bucureșteni dornici să vadă noua arenă modernă ce întregește peisajul din Capitală. Stadion nou, modern, frumos, dar, fără a încerca prea mult să caut nod în papură, unele probleme au existat...


Design frumos și cochet, chiar impresionant noaptea


Arena nu este una foarte mare și asta se vede chiar și de la exterior unde clădirea stadionului nu este sufocant de mare, ci are mai degrabă un design reținut, subtil, curat, prin acele coloane și suprafețe albe, punctat ici-colo de zone roș-albastre.

Noaptea, în schimb, fațada stadionului prinde viață și totul e mult mai dinamic, mai colorat, luminos. Jocurile de lumini pe exterior, pe stâlpi și sub acoperiș acompaniază perfect benzile led de pe fațada stadionului pe care pot fi afișate (schițate) imagini și mesaje.

În interior arena are un design simetric și un aer intim, chiar și pentru circa 30.000 de locuri. Acustica este foarte bună, iar aranjamentul mozaicat al scaunelor a ajutat să mascheze oarecum că stadionul era doar pe jumătate plin.

Am apreciat că nu a fost dificil la controlul de securitate și totul s-a făcut rapid, iar toate porțile au marcate vizibil și ușor de înțeles sectoarele aferente.



 






---

Îndemnuri la purtarea măștii pe stadion / Fără săpun sau dezinfectant în băi


La meci au putut participa cei care s-au vaccinat, au trecut prin boală și pot atesta acest lucru sau cei care prezentau un test negativ. De la stația de amplificare toți suporterii au fost îndemnați în mod repetat să poarte mască pe stadion și să păstreze distanța.

Cu toate acestea, la nicio baie la care am fost nu am găsit săpun sau vreun fel de dezinfectant. O omisiune cam mare în contextul organizării unui astfel de eveniment și cu astfel de cerințe pe timp de pandemie.


Numărul standurilor unde se vindeau băuturi și mâncare mi s-a părut suficient, nu erau deschise toate dar nici cozi foarte mari nu s-au format. O sticlă de apă era 7 lei, o bere (fără alcool) era 8 lei, un sandviș era 15 lei.


---

Apa și băuturile răcoritoare erau deschise de față cu cumpărătorii și erau înmânate sticlele deschise fără dopuri, pentru ca, doamne ferește, să nu folosească cineva vreo sticlă plină drept proiectil. Ok, de înțeles.

Totuși, cu toată grija pentru siguranță, printre rândurile tribunei am găsit nu o dată rămășite ale șantierului - șuruburi, cuie sau alte materiale - care putea fi lejer aruncate spre oriunde. O mai mare și atentă curățenie a tribunelor înainte de inaugurare nu ar fi stricat.

Și dacă tot vorbim de curățenie....

Senzația de neterminat și nefinisat


Stadionul deși
 e gata oficial din noiembrie anul trecut, și acum lasă impresia de șantier în lucru pe alocuri.

Încă de la început partea din față a stadionului, dinspre tramvaiul 41, era separată de zona „liberă” cu un gard de șantier urât, iar în multe alte locuri încă era murdărie și senzația de work-in-progress.

Până și scaunele, aproape toate din cele din zona sectorului unde am avut bilete, erau murdare de praf și ciment.




---

Probleme la porțile de acces


Din start de la poarta pe la care trebuia să intrăm am fost redirecționați la alta învecinată. De ce, dacă acolo scria numărul sectorului nostru? „Nu sunt inscripționate corect, sunt greșite. Mergeți dincolo, pe acolo intrați”, ne-a spus unul dintre băieții din staff cu vestă portocalie. Ghinion, că pe dincolo nu ne-a lăsat, mergeți înapoi.

La oricare din cele trei porți la care am încercat, cititoarele de coduri de la turnichet nu ne permiteau să intrăm, inclusiv cele de la „poarta noastră”. „Eroare. Poartă greșită”, returna aparatul. Și nu eram doar noi în cazul de față, ci mulți alții cărora biletele cu codurile de bară nu le erau recunoscute la porți.

Situația s-a rezolvat doar după ce o doamnă din partea organizatorilor a venit cu o cartelă de siguranță și a început manual să valideze intrările fiecărui dintre cei cu biletele-problemă.

Sistem audio bun în tribune, fără ecou, inteligibil. Sonorizare execrabilă la eveniment


N-am auzit aproape nimic din discursul lui Lăcătuș. Nimic din prezentarea făcută de „gazdă” și nu s-a auzit niciun nume al marcatorilor. Sistemul de sonorizare de la eveniment a fost de toată jena. Efectiv după 2-3 cuvinte la microfon, totul se oprea și nu se mai auzea nimic.

O seară în care tehnica nu a fost de partea organizatorilor.

Am apreciat însă că în tribune anunțurile se aud bine, inteligibil, spre deosebire de Arena Națională unde sunt zone întregi cu ecouri puternice unde nu înțelegi nimic din ce se spune la stația de amplificare.

Fără reluări pe tabelă


Era prea mult dacă ne așteptam la imagini din stadion puse pe cele două tabele? Sau măcar la reluări pe cele două tabele nu? Măcar la goluri? N-a fost să fie.

Oricum, pe tabele înafară de scor și de minutul de joc alte mari detalii nu mai apar. Nu vezi marcatorii și minutele de gol, nu vezi prelungirile și nimic altceva în plus.


---

Cele mai „bune” scaune de la Tribuna 2 sunt fie pe scări, fie în spatele unor garduri care strică vizibilitatea


Te-ai aștepta ca atunci când vorbești de „best seats in the house” (nu vorbim de galerie sau de oficială, ci de „cetățeni”, evident) acelea să fie cele mai de pe mijloc, cele care îți oferă o priveliște simetrică spre acțiunea de pe teren.

Ei bine, la Tribuna 2 pe inelul de jos cele mai centrale locuri sunt pe scările de acces. În loc ca pe mijlocul tribunei să fie un sector de scaune - cel mai „vânat” sector, la T2 avem scările care separă două sectoare de-a stânga și de-a dreapta a liniei centrale de pe teren.

Mai sus cu un etaj, la inelul 2, există un sector central, dar cele „mai bune locuri”, de pe primele rânduri au o priveliște mutilată de un gard de protecție. Tot sectorul central de la T2 începe de pe o platformă mai ridicată decât restul tribunei a II-a și practic are acest gard de protecție pe toată lungimea lui, iar cei cu bilete pe primele 2-3 rânduri vor trebui să se uite la meci de după „gratii”.






---

Peluza Sud e cea mai mare acum / Peluza Nord a fost împărțită să aibă loc și galeria oaspete


În trecut, pe vechiul Ghencea, Peluza Nord era cea mai numeroasă, în timp ce Peluza Sud era mai mică, dar mai hard-core. Dar și prin împărțirea tribunelor la Peluza Sud era efectiv mai puțin loc, în condițiile în care o treime a peluzei spre Tribuna 1 era rezervată de obicei pentru galeria adversă.

Acum, pe Noul Ghencea, Peluza Sud e cea mai numeroasă, în timp ce Peluza Nord a fost împărțită în două cu garduri, probabil una dintre aceste zone fiind locul unde vor sta viitoarele galerii vizitatoare.

La meciul de miercuri seara cei câțiva fani ai echipei OFK Belgrad au stat într-una din astfel de zone de la Peluza Nord.

Foto: Peluza Nord, divizată cu garduri.


Foto: Unii suporteri care nu au stat în Peluza Sud, au stat pe colț la Tribuna 2

---

  •  

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Arcașii ieșeni, primiți la Palatul Elisabeta din Capitală
20/11/2024 20:47

Antrenorul Cezar Alexandrescu si arcasul Rares Alexandrescu, de la CSM Iasi 2020, s-au numărat printre membrii delegatiei Federatiei Romane de Tir cu Arcul invitată la Palatul Elisabeta din Bucuresti, unde a ...

Kosovo ripostează după ce a pierdut meciul cu România la 'masa verde'. Avocatul FFK amenință cu TAS
20/11/2024 19:35

Avocatul federaţiei de fotbal din Kosovo (FFK), Taulant Hodaj, a anunţat, miercuri, după ce UEFA a decis că Romania a caştigat la masa verde meciul cu naţionala kosovară, că forul pe care il reprezintă ...

BREAKING - A venit decizia UEFA: România a câștigat 3-0 meciul cu Kosovo
20/11/2024 16:15

  Comisia de Disciplină a UEFA a stabilit că echipa din Kosovo a abandonat meciul, iar ca urmare, Romania a fost declarată castigătoare cu scorul de 3-0. Desi Romania a obtinut vi ...

25.000 de euro, prețul unui bilet pentru ultimul meci al lui Rafael Nadal
20/11/2024 15:51

Legenda tenisului mondial, Rafael Nadal, s-a retras din competitiile sportive după infrangerea suferită marti, in cadrul Cupei Davis, intr-un meci impotriva olandezului Botic van de Zandschulp. Meciul dintre ...

Urna din care face parte România la tragerea la sorți a preliminariilor pentru CM de fotbal din 2026
20/11/2024 12:02

 Faza grupelor din Liga Natiunilor a luat sfarsit marti seara, iar nationala de fotbal a Romaniei stie cu exactitate din ce urnă va face parte la tragerea la sorti a grupelor din preliminariile pentru CM ...

Se schimba complet modul de calificare la Cupa Mondială: Când își află România adversarii din preliminarii
19/11/2024 19:41

  Tragerea la sorti pentru preliminariile UEFA ale Cupei Mondiale FIFA 2026 va avea loc pe 13 decembrie 2024, la ora 13:00 (ora Romaniei), la sediul FIFA din Zurich, Elvetia. Evenimentul va fi t ...

Cenuşiu este cerul sportului ieşean
17/11/2024 16:39

Mă uit la clasamentul Superligii de fotbal şi mă minunez. Pe primele două locuri, cele două formaţii din Cluj, Universitatea şi CFR. E drept, după doar 16 etape. Fiecare cu stadionul ei cochet şi cu su ...

Întreceri spectaculoase la Campionatele Internaționale ale României la tir sportiv
17/11/2024 15:05

Timp de trei zile, Iaşul a fost, din nou, gazda Campionatelor Internationale ale Romaniei si a etapei a V-a a Campionatului National de tir cu aer comprimat – 10 metri, dedicate juniorilor I si seniorilo ...

Bela Karolyi, legendarul antrenor al Nadiei Comăneci,  a murit
17/11/2024 08:56

Bela Karolyi, legendarul antrenor al Nadiei Comăneci şi cel care a transformat SUA intr-o putere internaţională in gimnastică, a murit la 82 de ani. USA Gymnastics a declarat că Karolyi a murit vineri. Nu ...

Scandalul de la meciul România - Kosovo a ajuns în presa străină: Reuters scrie că suporterii români au scandat
16/11/2024 09:06

Meciul de Liga Natiunilor dintre Romania si Kosovo, disputat vineri la Bucuresti, a fost abandonat in prelungirile partidei, după ce jucătorii oaspeti au părăsit terenul la auzul scandărilor pro-Serbia ale ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei