Negativ pe linie! Inițiativă ce trădează disperarea!
Dimensiune font:
Cincizeci de persoane de la CSM Politehnica Iaşi, în serii de câte zece, au participat sâmbătă dimineaţă la testarea pentru COVID-19, obligatorie înainte de reluarea antrenamentelor şi intrarea în cantonament, intrare care se va petrece abia astăzi, după vizita medicală. Primul care a intrat la testarea ce a costat 250 de lei de persoană la cabinetele ce poartă numele unuia dintre cei mai simpatizaţi fotbalişti din trupa lui Mircea Rednic a fost vicepreşedintele Mircea Ursu, urmat de Leonid Antohi, preşedintele Consiliului Director. Ambii au ieşit cu lacrimi în ochi şi destul de îmbujoraţi, semn că sonda căutătoare de coronavirus introdusă adânc prin fiecare nară nu era prea prietenoasă. „Doare, nu este prea plăcut, dar este mult, mult mai dureros când pierdem un meci”, ar fi spus managerul executiv Adrian Ambrosie după ce a ieşit de la test. „Mi-au dat lacrimile instantaneu. Nu este deloc o experienţă plăcută, deocamdată nu-s prea convins că aş repeta-o”, a fost auzit spunând Anton Heleşteanu, şeful Departamentului de Scouting, cel care va fi administrator-delegat la echipa a II-a înscrisă în Liga a IV-a a judeţului Iaşi.
Testarea de sâmbătă, rezultatul fiind negativ la toate persoanele testate, a costat în jur de 3.000 de euro, o cheltuială foarte importantă la clubul care a ajuns practic să nu prea aibă după ce bea apă de când banii vin de regulă din împrumuturi, cu antrenorul Mircea Rednic pe post de creditor principal. Testarea va fi repetată după şapte zile, dar se pare că doar la jucători şi staff va fi tot Real Time - PCR, pe când la celelalte persoane ce vor fi testate este posibil să se apeleze la varianta testului rapid. O a treia treia sesiune de teste este obligatorie după paisprezece zile.
Citește și: Rază de speranţă pentru Concord Iaşi Open! Fără spectatori, flexibilitate pentru reprogramare
Conducerea formaţiei ieşene a menţionat că au fost prezenţi toţi jucătorii aflaţi la Iaşi, inclusiv Narcis Bădic, în cazul căruia pandemia împiedicase în martie rezilierea contractului scadent la 30 iunie 2020. Au lipsit cei cinci jucători care n-au rămas în România în cele două luni de pauză forţată: Breeveld, Luckassen, Lopes Cabral (care vor veni Olanda), Assulin (Anglia) şi Klimavicius (Lituania), ei urmând să rateze perioada de pregătire de patru săptămâni în cazul în care Liga 1 va fi reluată începând cu 12 iunie. „Sunt din nou zboruri anulate din Olanda şi Anglia. Vom face tot posibilul să-i aducem, vor intra două săptămâni în carantină. Îmi pare rău cu nu putem fi cu toţii împreună. Vor fi multe meciuri într-o perioadă foarte scurtă, probabil vor apărea accidentări, avem nevoie de toţi jucătorii. Suntem puternici, ne vom descurca”, este convins team-managerul Marius Onofraş.
Iniţiativă ce trădează disperarea!
Iniţiativa lansată vineri de gruparea ieşeană pentru îngheţarea play-out-ului, se spune că de preşedintele executiv Ciprian Paraschiv, dar pe documentul trimis la Liga Profesionistă de Fotbal nu apare semnătura sa, ci doar însemnele clubului din Copou, a primit o reacţie dură din partea conducerii LPF şi a deţinătorului drepturilor de televizare. Atenţia pentru sănătatea jucătorilor şi calitatea spectacolului fotbalistic oferit, asezonată cu bezele către spectatori, lasă din păcate să se întrevadă gravele probleme financiare la clubul din Copou, probleme cărora Paraschiv, care se vede în „Top 3 manageri din ţară”, se pare că nu le mai dă de capăt. Salvarea de moment o aşteaptă cu mâna întinsă din Copou până la Palatul Roznovanu de la primarul Mihai Chirica, cel care, tot la instalare, i-a promis un „cec în alb”, altfel promisul management de top probabil se va duce de tot pe apa sâmbetei.
Terenuri senzaţionale în Copou!
Aşadar, astăzi, după vizita medicală, CSM Poli intră în cantonament la un hotel din zona Tudor Vladimirescu. „Vom rămâne cel puţin paisprezece zile în cantonament, unde nu vom avea contact cu absolut nimeni din exterior, doar cu cei care au făcut testele şi iau parte la ceea ce înseamnă fotbal în Iaşi. Avem de respectat condiţii draconice, dar trebuie să ne descurcăm. Masa va fi asigurată pe bază de catering, persoane ce stau în cantonament vor lua parte la acest proces. Echipamentul va fi dus la spălătorie, sunt foarte multe de respectat, deşi noi nu am ajuns la condiţiile echipelor din străinătate. Încercăm să protejăm pe toată lumea, avem şi noi familii. Trebuie însă să fim înţeleşi că suntem şi noi oameni...”, a menţionat Onofraş, care a precizat că terenurile cu iarbă din Copou arată excelent. „Ne vom pregăti la început în grupuri de câte 3-4, apoi pe măsura eliminării restricţiilor vom ajunge să ne antrenăm împreună. Terenurile sunt senzaţionale, oamenii care s-au ocupat de ele şi-au făcut pe deplin datoria. Terenul II este într-o stare excepţională, chiar mi-e dor să joc pe un asemenea teren”, a mai spus team-managerul formaţiei ieşene. Dragoş GAŞPAR
Sursa foto: CSM Politehnica Iași
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau