Schimbările climatice modifică fizicul animalelor
Dimensiune font:
Oamenii de știință atenționează că schimbările fiziologice de care animalele au parte înseamnă că nu se pot adapta climei.
„E timpul să recunoaștem căși animalele trebuie să se adapteze acestor schimbări”, a spus autoarea studiului, Sara Ryding, de la Universitatea Deakin.
Veterinarii au declarat că animalele sunt în pericol de moarte, iar temperatura lor poate crește peste limită. Un cioc sau o aripă mai mare, un picior mai lungit ajută vietățile să elimine căldura în plus din corp. Papagalul australian are ciocul cu 4% și 10% mai mare decât îl aveau în 1871, din cauza temperaturii ridicate. Liliecii din zonele cu climă caldă au aripile mult mai mari, iar oamenii de știință au observat cozi mult mai lungi la șoarecii de pădure.
Schimbările pot crește pe măsură ce temperatura e mai ridicată
Sara Ryding a declarat că nu se va termina prea curând transformarea animalelor, ba chiar se vor vedea și mai multe schimbări in timp.
„Extremitățile mai proeminente, cum sunt urechile, este de așteptat să se mărească, așa că e posibil să ajungem să avem elefanți Dumbo în viitorul nu foarte îndepărtat. Modificările corporale nu înseamnă că animalele fac față schimbărilor climatice. Înseamnă că evoluează pentru a supraviețui schimbărilor climatice, dar nu știm sigur care sunt celelalte consecințe ale acestor schimbări sau dacă toate speciile sunt capabile să se schimbe pentru a supraviețui. Schimbările climatice pe care le-am provocat pun o mare presiune asupra animalelor- unele specii se vor adapta, iar altele nu”, a mai spus Sara Ryding.
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau